No 'slide' images have been detected!
How To Add Images To Your Slider
  1. View your project in edit mode by clicking the edit button.
  2. Import or drag and drop an image into your editor.
  3. Double click the image and in the popup menu change the filename to something that starts with 'slide'.
  4. Add as many images as you want and make sure to also change the filenames to something that starts with 'slide' (e.g. slide-2.jpg, slide-3.jpg).

Apple Mac Repairs

Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00





Δικαιώματα Καταναλωτών

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ www.e-shop.gr ΒΑΖΕΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ 0.5 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ "ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ"!



Σε μία εξοργιστική κίνηση προχώρησε το www.e-shop.gr εισάγοντας Κεφαλικό Φόρο 0.5 Ευρώ σε κάθε παραγγελία και τον ονόμασε "Κόστος Εξυπηρέτησης"!

Αντιγράφουμε από το https://www.e-shop.gr/how_send :

Κόστος εξυπηρέτησης ανά παραγγελία: Σε όλες τις παραγγελίες που εξυπηρετούνται από το e-shop.gr ανεξαρτήτως τρόπου αποστολής, υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση των 0.50 ευρώ ανά παραγγελία. Είναι μια επιβάρυνση που μας επιτρέπει τον εξορθολογισμό του κόστους εξυπηρέτησης και μας βοηθάει στην διατήρηση των ανταγωνιστικών τιμών και στην βέλτιστη εξυπηρέτησή σας σε όλα τα προϊόντα.

Σχετικές Αρχειοθετημένες ιστοσελίδες: PDF 1 PDF 2

Είναι σαφές ότι πλέον το E-Shop.gr μαστίζεται απο στυγνή Κρατική Δημοσιοϋπαλληλική Νοοτροπία και αντιμετωπίζει πλεόν τους πελάτες του ως Φορολογούμενους!

Φυσικά ο Κεφαλικός Φόρος των 0.5 Ευρώ δεν αναγράφεται στην τιμή του προϊόντος, αλλά μόνο στο Καλάθι Αγορών ή σε ενημερώνουν Τηλεφωνικώς εάν θέλεις να κάνεις τηλεφωνική παραγγελία ή να παραλάβεις το προϊόν από ένα φυσικό Κατάστημα E-Shop.gr!

Προσωπικά δεδομένα: Πληροφορίες που σας αφορούν ανταλλάσσονται στο Διαδίκτυο 376 φορές την ημέρα!



Η βιομηχανία διαδικτυακής διαφήμισης κατηγορείται για την «μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έχει καταγραφεί ποτέ».

Δεδομένα για κάθε ευρωπαίο χρήστη του Διαδικτύου ανταλλάσσονται από εταιρείες της διαφημιστικής βιομηχανίας εκατοντάδες φορές κάθε μέρα, αποκαλύπτει έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία έχει ξεκινήσει νομικό αγώνα κατά της «επικής» παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Κάθε φορά που ανοίγετε μια εφαρμογή ή ιστότοπο, μεσάζοντες της διαφημιστικής βιομηχανίας ποντάρουν σε πλειστηριασμούς πραγματικού χρόνου για μια θέση προβολής στην ιστοσελίδα που εμφανίζεται. Η διαφήμιση που τελικά θα δείτε αποφασίζεται με βάση τις προηγούμενες αναζητήσεις σας, το είδος της συσκευής σας και το πού βρίσκεστε, μεταξύ άλλων δεδομένων.

Η διαδικασία αυτή ονομάζεται RTB (Real Time Bidding, προσφορά πραγματικού χρόνου) και συντηρεί μια βιομηχανία ύψους 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, εκτιμά στην έκθεσή της η οργάνωση Irish Council for Civil Liberties (ICCL).

«Κάθε μέρα η βιομηχανία RTB παρακολουθεί τι κοιτάζετε, όσο προσωπικό ή ευαίσθητο κι αν είναι αυτό, και καταγράφει το πού πηγαίνετε. Είναι η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έχει καταγραφεί ποτέ. Και επαναλαμβάνεται κάθε μέρα» δήλωσε ο δρ Τζόνι Ράιαν της ICCL.

Οι προσφορές υποβάλλονται από μεσάζοντες που εξυπηρετούν τις διαφημιστικές εταιρείες, χωρίς συμμετοχή των ίδιων των διαφημιζομένων. Τα δεδομένα που αγοράζονται και πωλούνται για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων περιλαμβάνουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες για τη συσκευή του χρήστη, όχι όμως και δεδομένα που επιτρέπουν την ταυτοποίηση του χρήστη.

Toυλάχιστον θεωρητικά. Στην πράξη, όμως, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να βγουν στη χώρα. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την έκθεση, τουλάχιστον ένα διαφημιστικό δίκτυο έχει παραδεχτεί ότι παραχώρησε δεδομένα σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων χωρίς ένταλμα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, η υπηρεσία γκέι γνωριμιών Grindr αποκαλύφθηκε ότι έστελνε σε διαφημιστικά δίκτυα το γεωγραφικό στίγμα των χρηστών, τις διευθύνσεις IP, τις ηλικίες και το φύλο των χρηστών της.

Βασικά ευρήματα της νέας έκθεσης:
• Δεδομένα για τις διαδικτυακές συνήθειες των ευρωπαίων χρηστών της Googleανταλλάσσονται 71 δισεκατομμύρια φορές ανά έτος.
• Αυτό σημαίνει ότι πληροφορίες που αφορούν τον μέσο ευρωπαίο χρήστη ανταλλάσσονται 376 φορές την ημέρα.
• Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι χειρότερη, με τα δεδομένα των χρηστών της Googleνα ανταλλάσσονται 107 τρισεκατομμύρια φορές κάθε χρόνο. Τα δεδομένα του μέσου αμερικανού χρήστη ανταλλάσσονται 747 φορές την ημέρα.

Ωστόσο τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, καθώς η έκθεση βασίστηκε μόνα σε δεδομένα της Google και όχι άλλων εταιρειών του διαδικτύου όπως η Meta Platforms και η Amazon. Τα δε δεδομένα της Google είναι διαθέσιμα στη βιομηχανία, δεν γνωστοποιούνται όμως στους χρήστες.

Όπως σχολίασε το Bloomberg, «αν βλέπαμε τις εξατμίσεις των προσωπικών δεδομένων μας όπως βλέπουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση, θα βρισκόμασταν τυλιγμένοι σε ένα σχεδόν αδιαπέραστο μέσο που γίνεται πυκνότερο όσο περισσότερο αλληλλεπιδρούμε με τα κινητά μας.

Η ICCL έχει υποβάλει καταγγελία για τη βιομηχανία RTB στη βρετανική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων.

Πηγή

#cancel_shopflix: Οι χρήστες του Skroutz.gr αντεπιτίθονται!




https://twitter.com/hashtag/cancel_shopflix

#Cancel_Skroutz: Σωρεία καταγγελιών στα social media για διαδικτυακές απάτες



ΠΗΓΗ: in.gr


Δεν έχουν τέλος τα παράπονα και οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σωρεία διαδικτυακών απατών που γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Skroutz.

Οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες στα social media, ενώ το hashtag #cancel_skroutz βρίσκεται ανάμεσα στα trends στο Twitter.

Όλο και περισσότεροι πελάτες παραγγέλνουν από μικρά «ηλεκτρονικά» καταστήματα που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της Skroutz και εξαπατώνται.

Οι περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται κατά της Skroutz, κατηγορώντας την εταιρεία για ελλιπές πλαίσιο ασφαλείας και για απουσία ελέγχου με τα καταστήματα τα οποία συνεργάζεται.

Μάλιστα, ένας χρήστης του διαδικτύου φαίνεται να παρήγγειλε κάτι μέσω της Skroutz και το προϊόν που έλαβε ήταν ιμιτασιόν.

«Η υποστήριξη της Skroutz… σφυρίζει κλέφτικα» τονίζει ένας καταναλωτής στα social media, «πίσω από μια αγορά μπορεί να κρύβονται απατεώνες. #cancel _Skroutz», αναφέρει άλλος.

Καταγγελία – κόλαφος κατά της Skroutz για εξαπάτηση πελατών!


ΠΗΓΗ: in.gr





Ηλεκτρονικό κατάστημα που λειτουργεί μέσω της Skroutz δεν έστειλε προϊόντα που αγόρασαν καταναλωτές και πλήρωσαν με κάρτα!

Κόλαφος για την γνωστή εταιρεία Skroutz που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, προκαλούν οι σοβαρές καταγγελίες καταναλωτών για αγορές προϊόντων που δεν έγιναν ποτέ, παρά το γεγονός ότι πληρώθηκαν κανονικά με κάρτα.

Η εταιρεία Skroutz, την οποία εδώ και χρόνια εμπιστεύονται χιλιάδες καταναλωτές, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς από αυτές τις καταγγελίες καθίσταται πλέον σαφές ότι υπάρχει παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης για την πλατφόρμα.

Κι αυτό διότι, όπως όλα δείχνουν, μικρά «ηλεκτρονικά» καταστήματα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Skroutz, εξαπατούν τους πελάτες τους. Οι καταναλωτές κατά γενική ομολογία στρέφονται κατά της Skroutz γιατί αυτήν γνωρίζουν κι αυτήν εμπιστεύονται ως εταιρεία που προωθεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εξαλλοι καταναλωτές μιλούν για προσπάθεια απόκρυψης απάτης και για προσβλητικές συμπεριφορές, για έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της Skroutz.

«Η υποστήριξη της Skroutz… σφυρίζει κλέφτικα» τονίζει ένας καταναλωτής.

«Πίσω από μια αγορά μπορεί να κρύβονται απατεώνες. #cancel _Skroutz», αναφέρει άλλος.

«Το 365shop» το οποίο συνεργαζόταν με την skroutz κατακρατούσε παραγγελίες μηνών και πλέον οι υπεύθυνοι εξαφανίστηκαν. Παρ’ όλο που φαίνεται να είχαν γίνει αρνητικές κριτικές για την skroutz ποτέ δεν τις δημοσίευσε δίνοντας χρόνο στους απατεώνες», καταγγέλλει άλλος παθών.

«Το support του skroutz γενικολογεί. Συμπέρασμα, κλικ σε κατάστημα μέσω του skroutz είστε εντελώς απροστάτευτοι», λέει άλλος.


Η ιστορία έχει ως εξής:

Οι καταγγελίες φαίνεται να ανέρχονται σε εκατοντάδες και αφορούν την επιχείρηση 365 SHOP GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε, γνωστή ως κατάστημα “365shop” με την οποία η διάσημη πλατφόρμα Skroutz είχε εδώ και χρόνια στρατηγική συνεργασία.

Όπως προκύπτει από πολλά ελληνικά φόρουμ, η εταιρεία λάμβανε παραγγελίες που έλεγε πως θα παραδώσει σε 4-10 ημέρες τα προϊόντα, ωστόσο αυτά δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους.

Στο βίντεο που ανάρτησε στα social media ένας από τους καταναλωτές που εξαπατήθηκαν, περιγράφεται η ιστορία του. Όπως τονίζει ο νεαρός, παρήγγειλε μια τηλεόραση από το ηλεκτρονικό κατάστημα “365shop”, το οποίο βρίσκεται μέσα στην Skroutz. Ο νεαρός τονίζει ότι ουδέποτε θα έκανε τη σχετική αγορά αν δεν ήταν μέσω της Skroutz και για το λόγο αυτό πλέον αξιολογεί αρνητικά και καταγγέλλει την πλατφόρμα.

Στην ιστορία που περιγράφει γίνεται λόγος για μια αγορά που εξοφλήθηκε αλλά που ποτέ ο ίδιος δεν παρέλαβε το προϊόν. Η “365shop” έκλεισε μάλιστα την σελίδα του και «κατέβηκε» και από το Facebook ενώ δεν απαντούσε στις κλήσεις που έκανε ο πελάτης.

Απευθυνόμενος στην Skroutz το μόνο που τον συμβούλευσαν είναι να καταθέσει μήνυση, δηλαδή να ξοδέψει κι άλλα χρήματα, κι αν θα έβρισκε το δίκιο του με την αγορά της τηλεόρασης.

Επισημαίνει δε ότι υπάρχουν δεκάδες καταναλωτές που εξαπατήθηκαν μέσω της Skroutz και από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ουσιαστικά και με την ανοχή της Skroutz, η εταιρεία 365shop πούλησε«αέρα» πολλών χιλιάδων ευρώ σε εκατοντάδες καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια… εξαφανίστηκε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εκατοντάδες οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα που προχωρούν σε μηνύσεις.

Αλλά και στο παρελθόν η Skroutz έχει υποπέσει σε ατοπήματα σε βάρος καταναλωτών. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου προϊόντα δεν έφτασαν ποτέ, άλλος πελάτης αγόρασε κινητό και παρέλαβε… πέτρες ενώ πολλές φορές ενώ έλεγαν ότι τα μεταφορικά είναι δωρεάν τελικά αναγκάστηκαν να πληρώσουν επιπλέον.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για απάτη σε βάρος καταναλωτών που πλήρωσαν με κάρτα αλλά δεν παρέλαβαν ποτέ το προϊόν, η Skroutz ουσιαστικά αποποιείται των ευθυνών της. Με ανακοίνωση που εξέδωσε επί της ουσίας προσπαθεί να απολογηθεί για τον συνεταίρο της “365shop”, για μια συνεργασία που υποστήριζε σθεναρά στο πρόσφατο παρελθόν.

Στην ανακοίνωση, αφού αναφέρεται ότι διεκόπη η συνεργασία τους, δίνει συμβουλές στους καταναλωτές που εξαπατήθηκαν και τους λέει πώς να διεκδικήσουν αποζημιώσεις, παρέχοντάς τους… συμβουλευτικές υπηρεσίες.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Αναφορικά με το συμβάν με την επιχείρηση 365 SHOP GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε, κατάστημα “365shop”, που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες και πάντα πιστοί στο όραμα μας να προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους καταναλωτές γνωστοποιούμε πως η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο κατάστημα έχει οριστικά διακοπεί.

Να επισημάνουμε ότι η Skroutz δεν διαμεσολαβεί στις αγορές μεταξύ του καταναλωτή και του ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν εκπροσωπεί ούτε υποκαθιστά οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα παρά μόνο για τις παραγγελίες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας Skroutz Marketplace, όπου η συναλλαγή ολοκληρώνεται με πλήρη ασφάλεια στην σελίδα μας (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Επιπροσθέτως, έχουμε ήδη επικοινωνήσει με κάθε καταναλωτή που μας ενημέρωσε για την αποτυχία ολοκλήρωσης της παραγγελίας του και παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη για τις διαδικασίες αποζημίωσης σε καθέναν από αυτούς ξεχωριστά. Καθώς συνεχώς φτάνουν καινούργια αιτήματα σε μας, τα επεξεργαζόμαστε με τη δέουσα προσοχή και συμβουλεύουμε τους καταναλωτές για τα επόμενα βήματα ανάλογα με την περίπτωση.

Ειδικότερα οι καταναλωτές που επέλεξαν την εξόφληση της παραγγελίας τους μέσω κάρτας – χρεωστικής ή πιστωτικής – μπορούν να αποζημιωθούν για το σύνολο του κόστους της παραγγελίας τους από την εκδότρια τράπεζα της κάρτας μέσω της διαδικασίας αμφισβήτησης συναλλαγής.

Για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την αγορά τους μέσω τραπεζικής κατάθεσης, στο πλαίσιο της παροχής της βέλτιστης δυνατής εμπειρίας ηλεκτρονικών αγορών, θα αποζημιωθούν με την μορφή κουπονιού – ίσης αξίας με εκείνη της παραγγελίας τους – μέσω του Skroutz Marketplace.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως για τις ηλεκτρονικές αγορές, η εξόφληση μέσω κάρτας παραμένει ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής καθώς είναι και ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει την επιστροφή των χρημάτων στο σύνολό τους.

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι οι καταναλωτές που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις παραγγελίες τους μέσω της συγκεκριμένης επιχείρησης να προχωρήσουν σε καταγγελία με σκοπό την επίλυση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία.

Ink Cartridges Are A Scam!!!

Ο Firefox θέλει να Λογοκρίνει το Διαδίκτυο!





WE NEED MORE THAN DEPLATFORMING

https://blog.mozilla.org/blog/2021/01/08/we-need-more-than-deplatforming/


There is no question that social media played a role in the siege and take-over of the US Capitol on January 6.

Since then there has been significant focus on the deplatforming of President Donald Trump. By all means the question of when to deplatform a head of state is a critical one, among many that must be addressed. When should platforms make these decisions? Is that decision-making power theirs alone?

But as reprehensible as the actions of Donald Trump are, the rampant use of the internet to foment violence and hate, and reinforce white supremacy is about more than any one personality. Donald Trump is certainly not the first politician to exploit the architecture of the internet in this way, and he won’t be the last. We need solutions that don’t start after untold damage has been done.

Changing these dangerous dynamics requires more than just the temporary silencing or permanent removal of bad actors from social media platforms.
Additional precise and specific actions must also be taken:  

Reveal who is paying for advertisements, how much they are paying and who is being targeted.

Commit to meaningful transparency of platform algorithms so we know how and what content is being amplified, to whom, and the associated impact.

Turn on by default the tools to amplify factual voices over disinformation.

Work with independent researchers to facilitate in-depth studies of the platforms’ impact on people and our societies, and what we can do to improve things.

These are actions the platforms can and should commit to today.

The answer is not to do away with the internet, but to build a better one that can withstand and gird against these types of challenges.

This is how we can begin to do that.

Τα τελευταία προβλήματα με τα πληκτρολόγια των νέων MacBook και MacBook Pro, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα ένα καυστικό άρθρο για τον έλεγχο ποιότητος των προϊόντων τεχνολογίας: "BAD TECHNOLOGY - BETA CULTURE: A Call for Revolution Against Beta Culture"



Πρόγραμμα Ανακλήσεως και Αντικαταστάσεως Πληκτρολογίων στα νέα MacBook και Macbook Pro από την Apple

https://www.apple.com/support/keyboard-service-program-for-macbook-and-macbook-pro/



BAD TECHNOLOGY - BETA CULTURE: A Call for Revolution Against Beta Culture



I'm tired of this. This sense of permanent discomfort with the technology around me. The bugs. The compromises. The firmware upgrades. The "This will work in the next version." The "It's in our roadmap." The "Buy now and upgrade later." The patches. The new low development standards that make technology fail because it wasn't tested enough before reaching our hands. The feeling now extends to hardware: Everything is built to end up in the trash a year later, still half-baked, to make room for the next hardware revision. I'm tired of this beta culture that has spread like metastatic cancer in the last few years, starting with software from Google and others and ending up in almost every gadget and computer system around. We need a change.

Take the iPhone, for example, one of the most successful products in the history of consumer electronics. We like it, I love mine, but the fact is that the first generation was rushed out, lacking basic features that were added in later releases or are not here yet. Worse: The iPhone 3G was really broken. For real. Bad signal, dropped calls, frozen apps. This would have been unthinkable in cellphones just five years ago. They were simpler, for sure, but they were failure proof. Today's engineering and testing is a lot more sophisticated. In theory, products can't go out into distribution with such glaring problems undetected.

Another recent example is my iMac 24, which had the infamous video card problem out of the box. How can a machine with such an obvious problem—instantly detected by the user base—be sold like that? The same happened recently with Nvidia video boards. In fact, graphic cards—being always in the cutting edge of technology—are perfect examples of beta hardware being sold as final hardware, with many released with beta-quality drivers and requiring firmware patches.

From that to the now-universally-accepted Blue Screen of Death, from buggy Blu-ray players to the Xbox 360's red ring of death and PS3's bugs, even from kitchen ovens to faulty DSLR cameras, the list of troubled products is endless. Just this week, the eagerly anticipated BlackBerry Storm launched to mixed reviews, in part because of its crashy, apparently unfinished software.

On the other side, my parents have a Telefunken CRT TV and a Braun radio from the '70s which are still in working condition. They were first generation. They never failed. Compare that to my first plasma TV from Philips, which broke after less than a year of use. Mine wasn't the only one. The technology was too young to be released; it was still in beta state. Philips wanted to be the first in the world with a flat TV and beat the competition, so they released it. This probably wasn't a good move: Today, Philips' TV business is struggling, and is nonexistent in the US. Meanwhile, my Sinclair ZX Spectrum and Apple IIe from the 1980s still work like they did from day one, perfectly.

For sure, today's products are far more complex than those of 20 or 30 years ago. But back then, the manufacturing was also a lot worse. It was less automated, often purely manual, and imperfect. Today, in a world where automated factories run 24/7, there's less chance of error. Yet still, there are countless problems in the final products, and those problems affect every unit in an entire model line. In the age of manufacturing perfection, there are still major recalls concerning products that burn or break.

Clearly, the problem is the development process and the time to market, with product cycles shortened and corners cut to keep a continuous stream of cash flowing in. The rush to feed these cycles with increasingly more complex engineering seems to be at odds with shortened development and quality assurance processes, resulting in beta-state first-generation products. This beta culture, the same one that already plagues the web, breeds people who are willing to accept bugs in the name of cutting-edge gear.

Who's to blame? Google and their web apps? Apple and their iPhone 3G problems? Microsoft and their countless buggy versions of operating systems and the Xbox 360's RROD? Philips? Sony? Samsung? LG? We all are. The manufacturers, who are driven by a thirst to expand and satisfy their shareholders at all costs. The consumers, who are so thirsty to drink in the shiniest, newest technology that they are willing to sacrifice stability. And the press too, who pours more gasoline onto the consumerism bonfire by writing glowing reviews and often minimizing things that are simply not acceptable.

Personally, I'm tired of all this. But I'm mostly tired about the fact that it seems that we all have given up. Tired because now we see "upgrades" as an opportunity to protect our investment, but in reality, it's laziness and a poor job on the manufacturer part that we have accepted without questioning. Instead of calling foul play and refusing to participate, we keep buying.

That's the key: We have surrendered in the name of progress and marketing and product cycles and consumerism. Maybe those are good reasons, I don't know, but looking at the past, it feels like we are being conned. Deceived because the manufacturers of electronic products have taken our desire to progress faster and even embrace the web beta culture as an excuse to rush things to market, to blatantly admit bugs and the rushed features sets and sell the patches as upgrades.

Maybe the recession will put some order in this thirst of new stuff and change the product cycles. As the economy slows down, people will think twice before buying the latest and greatest; they'll keep older hardware for longer. Then, manufacturers will have to rethink their product lines, and lift their feet from the accelerator, which will result on slower cycles and better products. Maybe that's our ticket for better electronics that actually make sense.

Or maybe... maybe that will be another excuse for the manufacturer to cut even more corners and keep lowering prices so that consumers keep spending and ending up with worse products than we have now.


Πηγή: http://gizmodo.com/5083371/a-call-for-revolution-against-beta-culture

Βρώσιμα RFID τσιπάκια!




Όταν τεθούν σε μαζική παραγωγή όλα όσα δημιουργούνται στα Πανεπιστήμια σήμερα, δεν θα υπάρχει ούτε ΜΙΑ δραστηριότητα της ανθρώπινης ζωής που να μην καταγράφεται σε κάποιον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. 

Την εφαρμογή που θα δείτε στο κατωτέρω video, την δημιούργησε ο Hannes Harms, φοιτητής βιομηχανικού σχεδίου στο Royal College of Art του Λονδίνου.  

Με αυτά όμως τα συστήματα η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο εφιαλτική φαντασία:Βρώσιμα RFID τσιπάκια. Είναι ποτέ δυνατόν; Κι όμως είναι. Και με ποιό πρόσχημα; Μα φυσικά κι εδώ την εξυπηρέτηση και την προστασία μας. Τα πάντα η τεχνολογία τα φτιάχνει για το καλό μας!

The Cloud Conspiracy 2008-2014!

H Αpple μηνύεται για ανεπαρκή χωρητικότητα στο iPhone! Ως έναν έμμεσο εκβιασμό ωστέ να καταφύγουν σε συνδρομή στο iCloud, αντιλαμβάνονται οι Orshan και Endara το φαινόμενο έλλειψης αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές της Apple!




Την μήνιν και τη μήνυση δύο Αμερικανών πολιτών, κατοίκων Mαϊάμι, αντιμετωπίζει η Apple. Η αιτία, σύμφωνα με τους μηνυτές είναι η μη ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα σε iPhone και iPad.

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια και σύμφωνα με τους Paul Orshan και Christopher Endara αφορά το γεγονός ότι το iOS 8 αφήνει στις συσκευές πολύ λιγότερο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο από αυτόν που ισχυρίζεται η εταιρεία ότι παραμένει, όταν το λειτουργικό εγκατασταθεί σε αυτές.

Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι ότι οι χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύσουν το δικό του περιεχόμενο στο βαθμό που θα ήθελαν.

Οι ενάγοντες αναφέρουν μάλιστα ότι το iOS 8 μπορεί να δεσμεύσει μέχρι και το 23.1% του διαθέσιμου χώρου στις συσκευές της Apple, ενώ η αναβάθμιση από iOS 7 σε 8 μπορεί να προκαλέσει απώλεια έως και 1,3 GB μνήμης, σύμφωνα πάντα με την μήνυση.

Ο καταλειφθείς από το iOS 8 αποθηκευτικός χώρος, συνεχίζει το περιεχόμενο της μήνυσης, εξαναγκάζει τους χρήστες στο να αποκτήσουν συνδρομή στην υπηρεσία online αποθήκευσης δεδομένων iCloud.

Οι Orshan και Endara ζητούν αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από την Apple, για όλους όσοι έχουν υποστεί το εν λόγω πρόβλημα του ανεπαρκούς υπολειπόμενου αποθηκευτικού χώρου. 'Οπως είναι λογικό ο ισχυρισμός των δύο Αμερικανών αφορά περισσότερο τους κατόχους των iPhone χωρητικότητας 16GB όπως επίσης και εκείνους που διαθέτουν τα iPad Air ή κάποιο iPad mini της μικρότερης διαθέσιμης χωρητικότητας των 16GB. Μέχρι στιγμής η Apple δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η Apple όσο και η Google, έδωσαν αρκετές αφορμές στους χρήστες για να παραπονεθούν, καθώς η έλευση των iOS 8 και Android 5.0 στα τέλη του 2014 συνοδεύτηκε από ουκ ολίγα προβλήματα. H ειρωνεία της υπόθεσης ήταν μάλιστα ότι στο 8.0.2 update του iOS ένα bug προκάλεσε σε αρκετούς χρήστες την μόνιμη απώλεια των αποθηκευμένων αρχείων τους στο iCloud, κάτι που διορθώθηκε σε επόμενη αναβάθμιση από την εταιρεία.

Το φαινόμενο πάντως του μειωμένου αποθηκευτικού χώρου δεν απασχολεί μία εταιρεία ή συσκευή, ούτε πρόκειται για κάτι καινούριο, καθώς και η Samsung είχε γίνει αποδέκτης σωρείας παραπόνων για τον μικρό υπολειπόμενο αποθηκευτικό χώρο στα Galaxy S4 και S4 mini, εξαιτίας του μεγάλου όγκου δεδομένων που καταλάμβαναν στις συσκευές οι προεγκατεστημένες εφαρμογές της εταιρείας.

Προβοκάτσια ή αλήθεια; Το iPhone 6 κατασκευάζεται σε απάνθρωπες συνθήκες στην Σίνα (Κίνα), υποστηρίζει το BBC! Η Apple αντιδρά!












Ο CEO της Apple, Tim Cook "νιώθει βαθιά προσβεβλημένος" από τους νέους ισχυρισμούς για κακές εργασιακές συνθήκες στα εργοστάσια ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της εταιρείας, που βρίσκεται λίγο έξω από την Σαγκάη.

Όπως είναι γνωστό η Apple έχει αναθέσει το έργο της κατασκευής και της συναρμολόγησης των προϊόντων της σε Κινέζικα εργοστάσια -όπως των Pegatron και Hon Hai Precision. Οι εταιρείες που τα διοικούν έχουν εκτεθεί στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, αλλά παρόλο που η Apple έχει κάνει κινήσεις -και προληπτικά- για να βελτιωθεί η κατάσταση, μία νέα έρευνα της εκπομπής Panorama του BBC αποκαλύπτει ότι τα προβλήματα παραμένουν.

Δημοσιογράφοι που -κρύβοντας την ταυτότητά τους- εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό της Pegatron ανακάλυψαν ότι οι εργάτες πολύ συχνά κοιμόντουσαν από εξάντληση στις γραμμές παραγωγής. Επειδή οι δωδεκάωρες βάρδιες συνηθίζονται, οι εργαζόμενοι μετρούν έως και 60 ώρες στο πόδι στη γραμμή παραγωγής κάθε εβδομάδα, αρκετά πάνω από το όριο των 44 ωρών που έχει θέσει η Κίνα, αλλά πιθανότατα νόμιμο από την στιγμή που η χώρα επιτρέπει την υπερωριακή εργασία (έως και 36 ώρες κάθε μήνα).

Το ρεπορτάζ του BBC δείχνει επίσης ότι δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας, ότι ορισμένοι εργάτες δεν φορούσαν την ειδική ταυτότητα, ότι προσλαμβάνονται ανήλικοι εργάτες και πως δεν προσλαμβάνονταν όσοι δεν μπορούν να εργάζονται σε νυχτερινή βάρδιες ή σε βάρδιες που απαιτούν πολύωρη ορθοστασία. Πριν την πρόσληψη και κατά την διάρκεια εξετάσεων που αφορούσαν στην υγεία και στην ασφάλεια, οι εξεταστές βοηθούσαν τους υποψήφιους δίνοντας τις σωστές απαντήσεις κ.ά.

Το ζήτημα με τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2010, όταν οι αυτοκτονίες στα εργοστάσια της Hon Hai Precision (Foxconn) έφτασαν τις 14 σε αριθμό. Τότε, η Apple πήρε μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως δεν τηρούνται οι κανονισμοί και οδηγίες που έχει θέσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple κινήθηκε γρήγορα για να απαντήσει και να μειώσει την αξία της έρευνας του BBC. Σε ένα εσωτερικό γράμμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας στην Μ. Βρετανία, ο Jeff Williams, Senior Vice President of Operations της Apple γράφει ότι "Ο Tim Cook και εγώ είμαστε βαθιά προσβεβλημένοι" από τους ισχυρισμούς του BBC.

"Καμία άλλη εταιρεία δεν κάνει τόσα πολλά όσα κάνει η Apple για να εξασφαλιστούν δίκαιες και ασφαλείς εργασιακές συνθήκες" και θυμίζει ότι έχει δικούς της μηχανικούς και υπεύθυνους στα εργοστάσια αυτά που διαρκώς επιβλέπουν την παραγωγή και πως ενθαρρύνονται να αναφέρουν προβλήματα που αφορούν σε θέματα ασφαλείας ή εργασιακής κακομεταχείρισης. Επίσης διευκρίνησε ότι στα εργοστάσια της Pegatron ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στις 55-56 ώρες, την ώρα που το όριο βρίσκεται στις 60 ώρες την εβδομάδα.

Αλλά σύμφωνα με όσα δείχνει το ρεπορτάζ του BBC, οι προμηθευτές της Apple πολλές φορές παραβιάζουν τους κανονισμούς, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την ανοχή της αμερικάνικης εταιρείας.

Το γράμμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας στην Μ. Βρετανία:

UK Team,

As you know, Apple is dedicated to the advancement of human rights and equality around the world. We are honest about the challenges we face and we work hard to make sure that people who make our products are treated with the dignity and respect they deserve.

Last night, the BBC's Panorama program called those values into question. Like many of you, Tim and I were deeply offended by the suggestion that Apple would break a promise to the workers in our supply chain or mislead our customers in any way.

I'd like to give you facts and perspective, all of which we shared with the BBC in advance, but were clearly missing from their program.

Panorama showed some of the shocking conditions around tin mining in Indonesia. Apple has publicly stated that tin from Indonesia ends up in our products, and some of that tin likely comes from illegal mines. Here are the facts:

Tens of thousands of artisanal miners are selling tin through many middlemen to the smelters who supply to component suppliers who sell to the world. The government is not addressing the issue, and there is widespread corruption in the undeveloped supply chain. Our team visited the same parts of Indonesia visited by the BBC, and of course we are appalled by what's going on there.

Apple has two choices: We could make sure all of our suppliers buy tin from smelters outside of Indonesia, which would probably be the easiest thing for us to do and would certainly shield us from criticism. But it would be the lazy and cowardly path, because it would do nothing to improve the situation for Indonesian workers or the environment since Apple consumes a tiny fraction of the tin mined there. We chose the second path, which is to stay engaged and try to drive a collective solution.

We spearheaded the creation of an Indonesian Tin Working Group with other technology companies. Apple is pushing to find and implement a system that holds smelters accountable so we can influence artisanal mining in Indonesia. It could be an approach such as "bagging and tagging" legally mined material, which has been successful over time in the Democratic Republic of the Congo. We are looking to drive similar results in Indonesia, which is the right thing to do.

Panorama also made claims about our commitment to working conditions in our factories. We know of no other company doing as much as Apple does to ensure fair and safe working conditions, to discover and investigate problems, to fix and follow through when issues arise, and to provide transparency into the operations of our suppliers.

I want you to know that more than 1400 of your Apple coworkers are stationed in China to manage our manufacturing operations. They are in the factories constantly - talented engineers and managers who are also compassionate people, trained to speak up when they see safety risks or mistreatment. We also have a team of experts dedicated solely to driving compliance with our Supplier Code of Conduct across our vast supply chain.

In 2014 alone, our Supplier Responsibility team completed 630 comprehensive, in-person audits deep into our supply chain. These audits include face-to-face interviews with workers, away from their managers, in their native language. Sometimes critics point to the discovery of problems as evidence that the process isn't working. The reality is that we find violations in every audit we have ever performed, no matter how sophisticated the company we're auditing. We find problems, we drive improvement, and then we raise the bar.

Panorama's report implied that Apple isn't improving working conditions. Let me tell you, nothing could be further from the truth. Here are just a few examples:

Several years ago, the vast majority of workers in our supply chain worked in excess of 60 hours, and 70+ hour workweeks were typical. After years of slow progress and industry excuses, Apple decided to attack the problem by tracking the weekly hours of over one million workers, driving corrective actions with our suppliers and publishing the results on our website monthly - something no other company had ever done. It takes substantial effort, and we have to weed out false reporting, but it's working. This year, our suppliers have achieved an average of 93% compliance with our 60-hour limit. We can still do better.

And we will.


http://www.engadget.com/2014/12/19/apples-tim-cook-deeply-offended-by-fresh-allegations-of-facto/

EFF: Γιατί απαγορεύεται η απόδραση από τα δεσμά των Google και Apple;




Αίτημα εξαίρεσης από την DMCA

Ο φόβος για ενδεχόμενη εμπλοκή με τον αμερικανικό νόμο αποτρέπει πολλά δημιουργικά μυαλά από την ανάπτυξη εφαρμογών σε περιβάλλον ελεύθερο, σημειώνει το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Μετώπου.

Στο Γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ απευθύνεται το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Μετώπου σε μια προσπάθεια να εξαιρεθεί το rooting και το jailbreaking από τον νόμο που τα εντάσσει στις απαγορευμένες πρακτικές για την παράκαμψη των μεθόδων που προστατεύουν περιεχόμενο με copyright σε tablet και smartphone. «Ό,τι δεν είναι εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή δεν είναι απαραίτητα παράνομο», σημειώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα ψηφιακά δικαιώματα.

H νομοθετική πράξη Digital Millennium Copyright Act (DMCA) θεσπίστηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 2000 -την εποχή της μεγάλης μάχης δισκογραφικών εταιρειών και του Χόλιγουντ κατά της «πειρατείας»- και απαγορεύει τη διάθεση στο κοινό οποιουδήποτε μέσου, το οποίο αναπτύχθηκε για να παρακάμπτονται οι μέθοδοι που προστατεύουν περιεχόμενο με copyright (και μπορεί να αφορά και σε λογισμικό).

Η προτεινόμενη από το EFF εξαίρεση στον νόμο DMCA για το 2015 αφορά την παράκαμψη των μεθόδων που προστατεύουν το firmware σε smartphone και tablet σε iOS, Android και Windows Phone με σκοπό την εκτέλεση προγραμμάτων που αποκτήθηκαν νόμιμα.

To EFF αναφέρει ενδεικτικά στο αίτημά του προς το αμερικανικό γραφείο πατεντών πως το CyanogenMod, μια ελεύθερη έκδοση του Android είναι εγκαταστημένη σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές στις ΗΠΑ (έως τον Δεκέμβριο του 2013). Το ίδιο έτος, το Cydia, το εναλλακτικό και «απαγορευμένο» app store, το οποίο προϋποθέτει jailbreak του iOS για να εγκατασταθεί, διέθεσε apps σε 23 εκατομμύρια iPhone και iPad στις ΗΠΑ.

Σχεδόν όλες οι φορητές υπολογιστικές συσκευές στις ΗΠΑ είναι κλειδωμένες έτσι ώστε να αποτρέπουν την εκτέλεση καθ'όλα νόμιμου λογισμικού ή την εγκατάσταση εναλλακτικού λειτουργικού συστήματος, εξηγεί το Ίδρυμα.

Ο bootloader, το λογισμικό που εκτελείται κατά την εκκίνηση της συσκευής, απαιτεί την κρυπτογραφημένη υπογραφή του προ-εγκαταστημένου λειτουργικού για να ξεκινήσει.

Επίσης, το λογισμικό που έρχεται με την συσκευή περιλαμβάνει δικλείδες ασφαλείας που περιορίζουν τι μπορεί να εκτελεστεί από τις εφαρμογές ή δεν επιτρέπει την εκτέλεση λογισμικού τρίτων ολωσδιόλου. Αυτό σημαίνει πως μόνο το λογισμικό που φέρει την κρυπτογραφημένη έγκριση της Apple από το iTunes Store μπορεί να εκτελεστεί, επηρεάζοντας το 42,1% των smartphone στις ΗΠΑ (Ιούνιος 2014) και το 51% των tablet.

Ομοίως, στο Android οι περιορισμοί στην πρόσβαση για τους προγραμματιστές (root access) αποτρέπει την εκτέλεση πολλών λειτουργιών στις συσκευές αυτές, το firmware απαγορεύει την εγκατάσταση εναλλακτικού συστήματος. O μόνος τρόπος για την παράκαμψη των απαγορεύσεων αυτών είναι το jailbreak στην περίπτωση της Apple και το root στο Android.

Γιατί κάνουν root, γιατί κάνουν Jailbreak;

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η παράκαμψη των μέσων προστασίας που εμπεριέχονται σε iOS, Android και Windows Phone δεν θα έπρεπε να θεωρείται παράνομη, το EFF αναφέρει κάποιες από τις έννομες χρήσεις:

Το Android μπλοκάρει εφαρμογές που λειτουργούν ως τείχος προστασίας από την διαρροή προσωπικών δεδομένων από άλλες εφαρμογές, καθώς και λογισμικό για την δημιουργία εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) που κρυπτογραφούν τα πακέτα δεδομένων που μεταφέρονται. Επίσης, οι χρήστες Android δεν μπορούν να διαγράψουν εφαρμογές που είναι προεγκαταστημένες στο σύστημά τους, αν και σπαταλούν ενέργεια, μειώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή στέλνουν προσωπικές πληροφορίες σε διαφημιστές.

Οι χρήστες συσκευών της Apple έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα περισσότερους περιορισμούς, σημειώνει το EFF. Στο iTunes Store δεν γίνονται δεκτές εφαρμογές που χαρακτηρίζονται «προσβλητικές» ή «όσες σχετίζονται με μαριχουάνα». Επιπλέον, οι χρήστες δεν θα δουν ποτέ εφαρμογές που ανταγωνίζονται ένα προϊόν της Apple ή που δεν έγιναν αποδεκτές στο κατάστημα της Apple για διάφορους λόγους, ενώ δεν έχουν εναλλακτικό app store.

Ακόμα, σημειώνεται πως οι κατασκευαστές συνήθως καθυστερούν να διαθέσουν ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα αλλά και διορθώσεις για τις κερκόπορτες που ανακαλύπτονται, καθιστώντας τους χρήστες ευάλωτους σε επιθέσεις.

Σε ότι αφορά το jailbreak, το EFF αναφέρει πως η απαιτούμενη αντιγραφή του firmware ή μέρους του θα έπρεπε να θεωρείται σύννομη αφού εξυπηρετεί τον σκοπό της εκτέλεσης λογισμικού τρίτου που αποκτήθηκε νόμιμα. Σημειώνεται δε πως από τότε που το Γραφείο έθεσε ως εξαίρεση στην νομοθετική πράξη DMCA το jailbreak στα smartphone, οι πωλήσεις τους δεν επηρεάστηκαν, αντίθετα αυξήθηκαν με εκθετικό ρυθμό. Η εξαίρεση θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλες τις πλατφόρμες και στα tablet, καταλήγει το αίτημα του EFF.

Διαβάστε επίσης για την δράση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελευθερώστε το Android σας» ή για το Spark, ένα tablet με χαρακτήρα ελεύθερο. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για το πάθος με το οποίο επιδίδονται σε επιχειρήσεις απόδρασης από τα δεσμά της Apple οι ειδήμονες στο jailbreak.

Μαλλιοκούβαρα: Σίνας (Κινέζος) χρήστης εγκαθιστά τα Μicrosoft Windows 98 στο Apple iPhone 6!




Την στιγμή που το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Μετώπου επιχειρεί να αφαιρέσει την ρετσινιά από το root στο Android και το jailbreak στο iOS, ένας Κινέζος με όνομα xyq058775 έχει γίνει διάσημος στην κοινότητα του Reddit αφού δημοσίευσε την μέθοδο που ακολούθησε για να εγκαταστήσει τα Microsoft Windows 98 σε ένα Apple iPhone 6 Plus.

O χρήστης χρησιμοποίησε το iDOS, έναν emulator του DOS για iOS που επιτρέπει την εκτέλεση παιχνιδιών για το λειτουργικό σύστημα από την γραμμή εντολών του παρελθόντος και δεν χρειάστηκε να κάνει jailbreak στην συσκευή της Apple.

O προγραμματιστής που έφτιαξε το iDOS, o Li Chaoji, έχει επίσης διαθέσει επί πληρωμή στο Google Play έναν emulator που μετατρέπει σε υπολογιστή 486 συσκευές με Android, επιτρέποντας την εκτέλεση εφαρμογών για PC από το μακρινό παρελθόν στο σύγχρονο υπολογιστή τσέπης, το smartphone.

Στο εδώλιο η Apple για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά διαδικτυακής μουσικής!




Την δύσβατη πορεία που ακολούθησε η δισκογραφική βιομηχανία πριν φτάσει σήμερα στις υπηρεσίες διάθεσης μουσικής με τεχνολογία ροής θα επαναφέρει στην μνήμη μας η δίκη που ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αθέμιτο ανταγωνισμό κάθεται η Apple, με την κατηγορία ότι ζημίωσε τους καταναλωτές επιβάλλοντας ως μονόδρομο για την ακρόαση μουσικής το iPod, σε αυξημένη τιμή.

Συγκεκριμένα, η δίκη που ξεκινά στο Όκλαντ των ΗΠΑ αφορά μαζική μήνυση που υποβλήθηκε εκπροσωπώντας 14 εκατομμύρια καταναλωτές το 2005 με αφορμή μια διαμάχη ανάμεσα στην RealNetworks και την Apple. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως η Apple χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού στην αγορά διάθεσης μουσικής μέσω Διαδικτύου. Κι αυτό καθώς, η Apple απέκλεισε από το λογισμικό της, το iTunes, το Harmony, την εφαρμογή της RealNetworks που επέτρεπε την αναπαραγωγή μουσικής από το δικό της δισκοπωλείο στο iPod.

Το πρώτο iPod κυκλοφόρησε το 2001. Το iTunes Store εγκαινιάστηκε το 2003. Εκείνη την εποχή, οι δισκογραφικές εταιρείες κυνηγούσαν ανηλεώς υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείου μεταξύ ομότιμων δικτύων, όπως το Napster και το Kazaa, όταν ο Στιβ Τζομπς κατόρθωσε να τις πείσει να συνεργαστούν με το δικό του διαδικτυακό κατάστημα θέτοντας το πλούσιο ρεπερτόριό τους υπό την προστασία του δικού της λογισμικού διαχείρισης ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων. Το επονομαζόμενο FairPlay θα είχε τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής και από το iPod.

Την ίδια περίοδο, η RealNetworks διαχειριζόταν το ανταγωνιστικό RealPlayer Music Store, μουσική από το οποίο δεν μπορούσε να αναπαραχθεί στην συσκευή της Apple. Ομοίως, μουσική από το iTunes Store δεν μπορούσε να αναπαραχθεί σε άλλες συσκευές πλην του iPod, όπως το Microsoft Zune ή το δημοφιλές Rio της Diamond Multimedia.

H RealNetworks αντέδρασε με την διάθεση του λογισμικού Harmony, με το οποίο επέλυε το πρόβλημα. Σύντομα όμως, με μια ενημέρωση στο iTunes, η Apple μπλόκαρε την εκτέλεση του Harmony ξανά και ξανά (τον Σεπτέμβριο του 2006 νέα ενημέρωση του iTunes απέκλειε ανανεωμένη έκδοση του Harmony).

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η Apple χρέωσε 7,5% περισσότερο το iPod στον τελικό καταναλωτή και 2,5% περισσότερο στους μεταπωλητές, προκαλώντας επιβάρυνση ύψους 352 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν η Apple χάσει την δίκη, οι ζημίες μπορεί να τριπλασιαστούν, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο BusinessWeek.com.

To Associated Press εκτιμά ότι την περίοδο στην οποία αφορά η μήνυση, η Apple πούλησε 150 εκατομμύρια iPod μέσα σε δυόμισι χρόνια με κόστος από 79 έως 349 δολάρια.

Η Apple σταμάτησε το FairPlay το 2009, εντούτοις οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση για την ζημία που υπέστησαν από τις τεχνητά αυξημένες τιμές στα iPod που πουλήθηκαν την περίοδο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2006 έως τις 31 Μαρτίου 2009.

Οι ενάγοντες θα επιχειρήσουν να υποστηρίξουν ότι η Apple και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Στίβεν Τζομπς έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε την διάθεση του λογισμικού Harmony και για να το αποδείξουν θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη κατάθεση του Τζομπς ενώπιον των ενόρκων. Ο Στιβ Τζομπς απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2011 από καρκίνο στο πάγκρεας.

Αν και η επιλογή των ενόρκων έγινε πολύ προσεκτικά, η προεδρεύουσα Yvonne Gonzalez Rogers στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Όκλαντ προειδοποίησε αμφότερες τις πλευρές πως η επίκληση του ονόματος Στιβ Τζομπς από την μια ή την άλλη πλευρά μπορεί να έχει απροσδόκητες συνέπειες. Οι ενάγοντες μπορεί να τον εμφανίσουν ως έναν «αδίστακτο διευθύνοντα σύμβουλο που έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για το Harmony».

Από την άλλη, οι συνήγοροι της Apple θα επιχειρήσουν να τον παρουσιάσουν ως «οραματιστή» που δεν είχε λόγο να εφαρμόσει αθέμιτες πρακτικές υπό την ασήμαντη απειλή της RealNetworks και θα επικαλεστούν ακόμα και την θανατηφόρα ασθένειά του για να προκαλέσουν το συναίσθημα στους ενόρκους. Εντούτοις, η δικαστής πρότεινε ανακωχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν πλαστά iPad!




Ανακοίνωση ενημέρωσης καταναλωτών σχετικά με απομιμήσεις του iPad

Η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple.

H iSquare εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνει το μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου ότι οι απομιμήσεις αυτές, έχουν μεγάλες ομοιότητες εξωτερικά με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple και πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σε αρκετές, δε, περιπτώσεις πρόκειται για απομιμήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία.

Η διάθεση των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο από την iSquare, επίσημο διανομέα τους, γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου Eξουσιοδοτημένων Mεταπωλητών προϊόντων Apple (http://www.isquare.gr/resellers).

H iSquare προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται για αγορά στο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η γνησιότητα των προϊόντων, αφετέρου να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι σε θέση να παρέχουν μέσω του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου από την Apple, προσωπικού τους.

http://www.isquare.gr/caution-for-fake-ipad

«Κείμενα με πλοκή Σαίξπηρ» οι «Όροι και Προϋποθέσεις» των Κοινωνικών Δικτύων!




H Επιτροπή με την εποπτεία των Επιστημών και της Τεχνολογίας στη M. Βρετανία, συστήνει στα κοινωνικά δίκτυα να απλοποιήσουν τους “Όρους και τις Προϋποθέσεις”, με τα οποία καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες τους.
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του BBC, οι χρήστες μπορεί να μην ενημερώνονται για το πώς χρησιμοποιούνται τα στοιχεία τους από τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.
 
Ένας από τους λόγους είναι τα μεγάλα κείμενα και οι η πολυπλοκότητα των “Όρων και Προϋποθέσεων” με τους οποίους καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες.
 
Η επιτροπή μάλιστα το ρίχνει στο χιούμορ, βρετανικό χιούμορ μάλιστα, λέγοντας ότι ... η πλοκή των αντίστοιχων κειμένων μοιάζει με κείμενα του Σαίξπηρ!  
 
Επίσης, η Επιτροπή αναφέρει ότι πρόβλημα υπάρχει και με τις εφαρμογές, οι οποίες προκείμενου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ζητούν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν χρειάζονται για προφανείς λόγους.

Το malware "Regin" είναι επιπλέον και μία κακόβουλη πλατφόρμα κατασκοπείας δικτύων κινητής τηλεφωνίας GSM!




Αν και είχε επισημανθεί ότι στοχεύει σε υπολογιστές Windows τελικώς το Regin έχει κατασκευαστεί για να καθιστά δυνατές και τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις μέσω δικτύων GSM. Το Regin είναι ένα πραγματικό πολύ-εργαλείο για τον επιτιθέμενο.

Σύμφωνα με την εταιρεία Kaspersky, το Regin είναι η πρώτη πλατφόρμα ψηφιακών επιθέσεων που μπορεί να διαπερνά και να παρακολουθεί GSM δίκτυα, πραγματοποιώντας παράλληλα και άλλες "τυπικές" εργασίες κατασκοπείας. Οι επιτιθέμενοι πίσω από την πλατφόρμα έχουν παραβιάσει δίκτυα υπολογιστών σε τουλάχιστον 14 χώρες.

Την άνοιξη του 2012, οι ειδικοί της Kaspersky Lab αντιλήφθηκαν για πρώτη φορά το κακόβουλο λογισμικό Regin, το οποίο φαινόταν να είναι μέρος μιας περίπλοκης εκστρατείας κατασκοπείας. Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, ίχνη του κακόβουλου λογισμικού έχουν εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο.

Κατά καιρούς, εμφανίζονταν δείγματα σε διάφορες multi-scanner υπηρεσίες, αλλά ήταν όλες άσχετες μεταξύ τους, με αινιγματική λειτουργικότητα και χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο. Ωστόσο, οι ειδικοί της Kaspersky Lab μπόρεσαν να απομονώσουν δείγματα που εμπλέκονταν σε διάφορες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων κατά κυβερνητικών οργανισμών και παρόχων τηλεπικοινωνιών.

Τα δείγματα αυτά παρείχαν επαρκή πληροφόρηση ώστε να προχωρήσει μια πιο ενδελεχής έρευνα σχετικά με την απειλή αυτή.

Η μελέτη των ειδικών της εταιρείας διαπίστωσε ότι το Regin δεν είναι απλώς ένα κακόβουλο πρόγραμμα, αλλά μια πλατφόρμα, ένα πακέτο λογισμικού αποτελούμενο από πολλαπλές μονάδες, οι οποίες μπορούν να "μολύνουν" ολόκληρο το δίκτυο των στοχοποιημένων οργανισμών, για να αποκτήσουν πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο σε κάθε επίπεδο που αυτό ήταν δυνατόν.

Σκοπός του Regin είναι η συγκέντρωση εμπιστευτικών δεδομένων μέσα από τα δίκτυα που δέχονται επίθεση και η εκτέλεση πολλών άλλων τύπων επιθέσεων.

Ο παράγοντας που βρίσκεται πίσω από την πλατφόρμα Regin διαθέτει μια πολύ καλά αναπτυγμένη μέθοδο για τον έλεγχο των δικτύων που έχουν "μολυνθεί".

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab εντόπισαν αρκετούς οργανισμούς που βρίσκονταν σε κίνδυνο σε μία χώρα, αλλά μόνο ένας από αυτούς ήταν προγραμματισμένος να επικοινωνεί με τον Command & Control server που βρισκόταν σε άλλη χώρα.

Ωστόσο, όλα τα θύματα του Regin στην περιοχή ενώθηκαν σε ένα peer-to-peer δίκτυο, που έμοιαζε με δίκτυο VPN, γεγονός που επέτρεπε την μεταξύ τους επικοινωνία.

Έτσι, οι επιτιθέμενοι μετέτρεψαν τους παραβιασμένους οργανισμούς σε ένα πολύ μεγάλο, ενοποιημένο θύμα και ήταν σε θέση να στέλνουν εντολές και να υποκλέπτουν πληροφορίες μέσω ενός και μόνο σημείου εισόδου.

Βάσει της έρευνας της Kaspersky Lab, η δομή αυτή επέτρεψε στον παράγοντα να λειτουργεί αθόρυβα για πολλά χρόνια χωρίς να εγείρει υποψίες.

Το πιο πρωτότυπο και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της πλατφόρμας Regin, όμως, είναι η ικανότητά της να επιτίθεται σε GSM δίκτυα.

Σύμφωνα με ένα αρχείο καταγραφής δραστηριότητας σε έναν ελεγκτή σταθμού βάσης GSM που μελετήθηκε από τους ερευνητές της Kaspersky Lab, οι επιτιθέμενοι ήταν σε θέση να αποκτήσουν στοιχεία πρόσβασης που θα τους επέτρεπαν να ελέγχουν τις κυψέλες GSM του δικτύου μίας μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το ποιες κλήσεις βρίσκονται υπό την επεξεργασία μιας συγκεκριμένης κυψέλης GSM, να ανακατευθύνουν τις κλήσεις σε άλλες κυψέλες, να ενεργοποιούν γειτονικές κυψέλες και να εκτελούν άλλες επιθετικές δραστηριότητες.

Προς το παρόν, οι επιτιθέμενοι πίσω από το Regin είναι οι μόνοι που έχει γνωστό ότι ήταν σε θέση να υλοποιήσουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Το Regin αποδεικνύεται ότι είναι μία απειλή με ιδιαίτερα πολύπλοκο και εκλεπτισμένο μηχανισμό που "χτυπάει" και δίκτυα GSM.

Πρόσφατα, η ομάδα CERT (Computer Emergency Readiness Team) στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιοποίησε μία προειδοποίηση για το Regin.

Αρκετοί που είδαν την ανακοίνωση, έσπευσαν να ειρωνευτούν, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πίσω από τον κώδικα του Regin κρύβονται οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Μ.Βρετανίας.

Το πιθανότερο είναι η ομάδα CERT ήθελε να αναγνωρίσει τις ανησυχίες των εταιρειών Symantec και Kaspersky, αν και η κίνηση μοιάζει... κωμική.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα CERT δημοσιοποιεί προειδοποιήσεις, το έχει κάνει και στην περίπτωση του Stuxnet και του malware με την ονομασία Duqu.

Το Twitter θα καταγράφει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο κινητό μας!




To Twitter προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε σημαντικές αλλαγές στην συλλογή στοιχείων από τους χρήστες.
 
Η καταγραφή των εφαρμογών που βρίσκονται στο κινητό μας είναι μέρος της συνολικής αναδιάρθρωσης στο σύστημα διαχείρισης των δεδομένων του ισοτόπου.
 
Το Twitter έχει πλέον δώσει index σε κάθε tweet που έχει γίνει από το 2006, με στόχο να παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης για δημοσιεύσεις που γίνονται όχι μόνο σε πραγματικό χρόνο, αλλά που αφορούν και το παρελθόν.   
 
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι η καταγραφή των εφαρμογών αφορά μόνο εκείνες που είναι συσχετισμένες με το Twitter και περιορίζεται μόνο στον τύπο της. Δεν συλλέγονται δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα του χρήστη μέσα στην κάθε εφαρμογή.

FaceBig Brother...




Πολλοί ήταν οι πολίτες που πίστεψαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ, ωστόσο, το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα εδώ και πολλούς μήνες

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τα προφίλ τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκαρισμένα» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.

Αρχικά, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση, ενώ αρκετοί πίστεψαν ακόμη και πως είχαν πέσει θύματα χάκερ.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επίσης, θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Νέο εργαλείο ασφαλείας της Google δείχνει ποιές συσκευές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σου!




Στις μέρες μας δεν είναι καθόλου σπάνιο για κάποιον χρήστη να έχει συνδέσει διάφορους λογαριασμούς σε πληθώρα συσκευών, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα και τις ενημερώσεις ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιεί tablet, smartphone, σταθερό υπολογιστή, laptop κλπ. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα από ένα σημείο και έπειτα να μη θυμάται ποιες από αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούν πράγματι τους λογαριασμούς του με δική του άδεια.

Γι’ αυτό η Google λανσάρει ένα νέο εργαλείο που μας επιτρέπει με ευκολία να βλέπουμε ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς μέσα στον τελευταίο μήνα, ελέγχοντας παράλληλα και την πιθανότητα να έχει παραβιαστεί κάποιος από αυτούς και να χρησιμοποιείται από άγνωστη συσκευή.

Το νέο εργαλείο μπορείτε να το βρείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας κάτω από τη λίστα “Devices and Activity Dashboard”, η οποία είναι ενημερωμένη για τις τελευταίες 28 ημέρες. Εάν μια νέα συσκευή ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας, τότε θα δείτε τη λέξη “New” δίπλα από το όνομα της.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι άγνωστο ή ύποπτο, π.χ. αν δείτε συσκευή Mac να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας ενώ έχετε στην κατοχή σας μόνο Windows PC, τότε μπορείτε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας (επιλογή “Secure your account”) αλλάζοντας password, ανανεώνοντας τα στοιχεία επαναφοράς, ενεργοποιώντας την πιστοποίηση σε δύο βήματα (two-step verification) κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες από το Blog της Google.

Ανεβάζει τους τόνους η Ευρωπαϊκή Ένωση με σχέδιο διασπάσεως της Google!




H Google έχει γίνει στόχος επανειλημμένων ελέγχων για μονοπωλιακές πρακτικές στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Οι Financial Times αναφέρουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στα πρόθυρα λήψης ακόμη πιο δραστικών μέτρων.

Λέγεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης που ενδεχομένως να σημάνει την διάσπαση του γίγαντα στον τομέα της αναζήτησης, και πιο συγκεκριμένα την "αποδέσμευση της μηχανής αναζήτησης από τις άλλες εμπορικές υπηρεσίες του".

Δεν έχουν περάσει περά πέντε μήνες από τότε που η Google υποχρεώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αφαιρέσει δεσμούς και ιστοσελίδες από την μηχανή αναζήτησης της για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με αυτό που ονομάστηκε "δικαίωμα στη λήθη".

Να θυμίσουμε ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε με πρόσφατη απόφασή του (C-131/12, 13 Μαΐου 2014) ότι ορισμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τις μηχανές αναζήτησης να καταργούν συγκεκριμένα αποτελέσματα για αναζητήσεις που περιλαμβάνουν το όνομά τους, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το δικαίωμα του ατόμου για κατάργηση των σχετικών αποτελεσμάτων υπερέχει των συμφερόντων που σχετίζονται με τη μηχανή αναζήτησης.

Η Google έχει επικριθεί επανειλημμένως για την εμπορική κυριαρχία της στον τομέα όσο και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Όπως σημειώνουν οι Financial Times, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει την εξουσία να αναγκάσει την διάσπαση μιας εταιρείας όπως η Google, αλλά έχει την δυνατότητα να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία ή να φέρει νέους νόμους, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τον γίγαντα της αναζήτησης στο Internet.

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Financial Times γιατί ένα τόσο δραστικό μέτρο, όπως η διάσπαση μίας εταιρείας ήταν απαραίτητο, ο Ramon Tremosa, Ισπανός Ευρωβουλευτής που υποστήριξε την κίνηση απάντησε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορούσε να ζητήσει "τον μυστικό αλγόριθμο της Google" και έπρεπε να βρει άλλα νόμιμα μέσα για να περιορίσει την εξουσία και την επιρροή της.

Ο Jan Philipp Albrecht των Πράσινων είπε: "Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν την δύναμη τους στην αγορά για να προωθούν διαφημιστικές ή εμπορικές δραστηριότητες της ίδιας εταιρείας. Αυτό αποτελεί αιχμή για το Google+ ενώ και το Yelp διαμαρτύρεται ότι η Google το έχει θέσει εκτός των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η αποθέωση της ανικανότητος του ΟΤΕ! Αντί να τοποθετήσει δίκτυα οπτικών ινών δίνει πανάκριβο δορυφορικό διαδίκτυο!!!: "ΟΤΕ Satellite με ευρυζωνικό Internet σε απομακρυσμένες περιοχές!"




Μπορεί οι ευρυζωνικές συνδέσεις να αποτελούν πραγματικότητα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας, όμως ακόμα υπάρχουν περιοχές στις οποίες η πρόσβαση σε γρήγορο Internet αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.

Για τις περιπτώσεις απομακρυσμένων ή δύσβατων περιοχών, ο ΟΤΕ ανακοινώνει σήμερα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία OTE Satellite Internet η οποία με τη βοήθεια Δορυφόρου φέρνει το ευρυζωνικό Internet και σ' αυτές τις περιοχές.

Για τη νέα υπηρεσία, ο ΟΤΕ συνεργάζεται με την Eutelsat με διαθεσιμότητα σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη παρουσίας σταθερής γραμμής.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο εξοπλισμός στον οποίο περιλαμβάνεται η ειδική δορυφορική κεραία και το modem, θα διατίθεται δωρεάν ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία πακέτα των οποίων οι τιμές και οι παροχές για 24μηνο συμβόλαιο διαμορφώνονται ως εξής:

“OTE Satellite Internet 10’’: 29,90€/μήνα , με μέγιστο μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 10GB

“OTE Satellite Internet 25’’: 39,90€/μήνα, με μέγιστο μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 25GB και ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ογκομέτρηση από 00:00-06:00.

“OTE Satellite Internet 100’’: 79,90€/μήνα, με μηνιαίο όγκο διακίνησης δεδομένων 100GB και ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ογκομέτρηση από 00:00-06:00.

Let’s Encrypt: Εταιρία παροχής δωρεάν SSL πιστοποιητικών από τις EFF και Mozilla!




Η Mozilla μαζί με την EFF και άλλες εταιρίες, συνεργάζονται για τη δημιουργία πιστοποιητικών ασφαλείας SSL, τα οποία και θα διαθέσουν δωρεάν.
 
Το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layers) δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της ιστοσελίδας και του browser του χρήστη. Τα SSL πιστοποιητικά εξασφαλίζουν την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας κακόβουλους χρήστες από την υποκλοπή δεδομένων.
 
Τα SSL πιστοποιητικά παρέχονται από εταιρίες προστασίας δεδομένων και έκδοσης πιστοποιητικών που ονομάζονται Certificate Authorities, και αναλαμβάνουν την ταυτοποίηση των στοιχείων της ιστοσελίδας καθώς και την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ των ιστοσελίδων αυτών και των χρηστών τους.
 
Αυτές οι εταιρίες παρέχουν τα πιστοποιητικά σε αρκετά υψηλές τιμές, οι οποίες εξαρτώνται από την κωδικοποίηση (256bit ή 128bit), καθώς και το ύψος της εγγύησης που παρέχουν, σε περίπτωση που ο χρήστης ζημιωθεί κατά την περιήγησή του ή μια online αγορά.
 
Ωστόσο το τοπίο αυτό με τις υψηλές τιμές αναμένεται να αλλάξει από το 2015, καθώς η EFF (Electronic Frontier Foundation) με την Mozilla και το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, καθώς και με την υποστήριξη των κορυφαίων στα δίκτυα, Cisco και Akamai, δημιούργησαν την εταιρία Let’s Encrypt.
  
Η Let’s Encrypt θα είναι μία εταιρία Certificate Authority όπως περιγράψαμε παραπάνω, αλλά με την ουσιαστική διαφορά ότι θα παρέχει τα SSL πιστοποιητικά δωρεάν.
 
Πιο συγκεκριμένα, το SSL έχει αντικατασταθεί από το TLS (Transport Layer Security) και η Let’s Encrypt θα παρέχει τα δωρεάν πιστοποιητικά από το καλοκαίρι του 2015, έχοντας να αντιμετωπίσει τις εταιρίες VeriSign/Symantec και Comodo που κατέχουν το 70% της αγοράς.
 
Τέλος, η Let’s Encrypt υπόσχεται πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία εγκατάστασης.

Google Contributor: Τώρα μπορείς να πληρώνεις συνδρομή για να μην βλέπεις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες!




Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι χρήστες βρίσκουν ενοχλητικές τις διαφημίσεις που συναντούν στο Internet, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η παρουσία τους είναι αναγκαίο κακό, καθώς αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά την πηγή εσόδων για τις ιστοσελίδες, ενώ παραμένουν η κύρια πηγή εσόδων και για τη Google.

Παρόλα αυτά, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα κοινωνικό πείραμα προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώνουν συνδρομή για να μη βλέπουν διαφημίσεις σε ορισμένες ιστοσελίδες. Το πείραμα ονομάζεται Contributor και περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες Mashable, WikiHow, Imgur, The Onion, Urban Dictionary και Science Daily.

Οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν $1, $2 ή $3 μηνιαίως και ένα ποσοστό αυτών των χρημάτων θα πηγαίνει απευθείας στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας (κρατά ποσοστό και η Google). Μετά την πληρωμή της συνδρομής θα εξαφανίζονται οι διαφημίσεις και στη θέση τους θα βλέπουν κενά κουτιά, καθώς και ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

Να σημειωθεί ότι “χάνονται” μόνο οι Google Ads. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υπόλοιπες διαφημίσεις από άλλες πλατφόρμες θα εμφανίζονται κανονικά. Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφορά αν πληρώσεις $1 ή $3. Απλά αυξάνεται η στήριξη που δίνεις στις ιστοσελίδες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν adblockers, ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό στο πείραμα της Google και αν τελικά βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος εισροής χρημάτων για τις ιστοσελίδες, ανάλογα με το πόσο ικανοποιημένους αφήνουν τους επισκέπτες τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Το έργο "Polaris" των Mozilla και Tor έχει όντως ως στόχο την προστασία του προσωπικού απορρήτου ή είναι άλλη μία παγίδα;!




Το ίδρυμα Mozilla το οποίο βρίσκεται πίσω από έναν από τους πιο δημοφιλείς browsers, το Firefox, ανακοινώνει ένα νέο σχέδιο με την ονομασία Polaris με επίκεντρο το δικαίωμα στο προσωπικό απόρρητο κάθε χρήστη.

Για το Polaris η Mozilla συνεργάζεται με το Tor Project, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια κάνει ακριβώς αυτό, παρέχοντας στους χρήστες του εργαλεία ώστε να μη μεταδίδουν προσωπικά στοιχεία εν αγνοία τους.

Σύμφωνα με τον Andrew Leman, το Tor Project έχει αναλάβει για την ώρα το ρόλο του συμβούλου της Mozilla για θέματα που αφορούν σχετικές τεχνολογίες, ανοιχτά πρότυπα αλλά και την πιθανότητα μελλοντικών συνεργασιών.

Το πρώτο βήμα της συνεργασίας φέρνει τους μηχανικούς της Mozilla να εξετάζουν τον κώδικα του Firefox προκειμένου να κάνουν τη λειτουργία του καλύτερη, κάτι πολύ σημαντικό αφού το Tor βασίζεται σε κώδικα του Firefox.

Στη συνέχεια η Mozilla θα αναλάβει τη φιλοξενία των δικών της Tor middle relays κάτι που ανανμένεται να κάνει πιο γρήγορες παγκοσμίως τις συνδέσεις Tor.

Μάλιστα η εταιρεία δε διστάζει να αναφέρει ότι δοκιμάζει ήδη ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα προστατεύει τους χρήστες που θέλουν την ανωνυμία τους, χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα στους διαφημιστές και στις ιστοσελίδες περιεχομένου που σέβονται τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Ίσως τα παραπάνω οδηγήσουν και στην εμφάνιση αποκλειστικού κουμπιού Tor στο Firefox κάτι που θα κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία. Για την ώρα πάντως από τις κινήσεις έκπληξη της χρονιάς γύρω από την προστασία του προσωπικού απορρήτου, συγκαταλέγεται η υποστήριξη του Tor από το Facebook.

Aνακοίνωση του Υπουργείου Αναπτύξεως για την απόσυρση του Konig USB Adaptor!




Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει ότι η εταιρεία SUN Α.Ε. εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αντάπτορα σύνδεσης σκληρού δίσκου σε USB μάρκας König με τύπο CMP-USB IDE SAT2.

Η ανάκληση αφορά 1250 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο του 2011 έως και το Σεπτέμβριο του 2014, στα οποία ενδέχεται να εμφανιστεί βραχυκύκλωμα λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η εταιρεία έχει διακόψει την πώληση του προϊόντος και έχει ενημερώσει τους πελάτες λιανικής ώστε να το αποσύρουν από τα καταστήματα.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο την αξία της αγοράς του προϊόντος.

Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα, στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν, ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Sun Α.Ε. στο τηλέφωνο 2310-700777 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00), κα Μαρία Σαφούρη, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση msafouri@sun.gr ή με το δίκτυο μεταπωλητών της εταιρείας.

Με πρόσχημα το Ισλάμ σφυροκοπούνται οι Διαδικτυακές Ελευθερίες!




Υπό το φόβο ότι διεθνείς τρομοκρατικές και ένοπλες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιούν την τεχνολογία των κινητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διασπείρουν τα μηνύματά τους, ο νέος διευθυντής της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερης παρακολούθησης των πολιτών.

Ο Ρόμπερτ Χανιγκαν, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση ως επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών και Παρακολούθησης GCHQ (Government Communications Headquarters) κατηγόρησε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ ότι έχουν εξελιχθεί «σε δίκτυα διοίκησης και ελέγχου προσφιλή σε τρομοκράτες» και ότι πρέπει να συμβάλουν περισσότερο στο έργο των υπηρεσιών ασφαλείας και επιβολής του νόμου.

Αλλωστε, όπως τόνισε «η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας δεν υπήρξε ποτέ απόλυτο δικαίωμα». 

Ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, περισσότερο από κάθε άλλη ένοπλη οργάνωση στο παρελθόν, χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κινητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter, Facebook και WhatsApp για να διασπείρει το μήνυμά του κρυμμένο πίσω από πολύπλοκα εργαλεία κρυπτογράφησης και δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα από ποτέ στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Το GCHQ και οι αδελφές υπηρεσίες, το ΜΙ5 και Secret Intelligence Service, δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά με την ύψιστη αποτελεσματικότητα χωρίς μία μεγαλύτερη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο», υποστηρίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους «Financial Times».

Η «ενσωμάτωση» των βίντεο σε ιστοσελίδες δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα!




Όπως πιθανόν όλοι γνωρίζουμε, μια από τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι και η επίβλεψη της εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Επίσης στις αρμοδιότητές του, εμπίπτουν και συγκεκριμένες περιπτώσεις αποσαφήνισης του Ευρωπαϊκού δικαίου, με απώτερο σκοπό την εκδίκαση σημαντικών υποθέσεων.

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύθηκε μια απόφαση η οποία ρυθμίζει ένα πολύ σημαντικό θέμα του διαδικτύου στις μέρες μας.

Είναι νόμιμη η ενσωμάτωση βίντεο, χωρίς την άδεια του κατόχου των δικαιωμάτων;

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο ενός κράτους μέλους και πιο συγκεκριμένα της Γερμανίας.

Ειδικότερα πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ μιας εταιρείας φίλτρων νερού, την BestWater International και δύο ατόμων που δρούσαν ως ανεξάρτητοι εμπορικοί παράγοντες για έναν ανταγωνιστή.

Η BestWater κατηγόρησε δυο άτομα για την ενσωμάτωση ενός προωθητικού βίντεο που ήταν διαθέσιμο στο Youtube, χωρίς την προηγούμενη άδεια της ίδιας.

Αυτό δημοσιεύθηκε στην προσωπική σελίδα των δυο ατόμων μέσα σε ένα πλαίσιο, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο για τα βίντεο του Youtube. 

Αν και το Ευρωπαϊκό δίκαιο είναι ξεκάθαρο σχετικά με τους νόμους περι πνευματικής ιδιοκτησίας, στο θέμα της ενσωμάτωση των βίντεο, υπάρχουν σχετικές ασάφειες.

Ωστόσο αυτό που τονίζεται ξεκάθαρα από το Δικαστήριο, είναι ότι η ενσωμάτωση δεν είναι παράνομη.

Η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί αλλά το torrentfreak κατάφερε να την αποσπάσει στα γερμανικά από τον δικηγόρο των κατηγορουμένων, που την περιγράφει ως μια νίκη ορόσημο.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση ενός βίντεο δεν αποτελεί παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τη στιγμή που αυτό είναι ήδη διαθέσιμο σε ένα ορισμένο κοινό, μέσω της δημοσίευσής του στο Youtube.

PayPal Refunded Returns: Η PayPal εγκαινιάζει την υπηρεσία δωρεάν επιστροφής προϊόντων!




Η PayPal εγκαινιάζει την υπηρεσία PayPal Refunded Returns (Δωρεάν Επιστροφή Προϊόντων) και αποκαλύπτει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις νέες καταναλωτικές προδιαγραφές στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κεντρο-Ανατολική Ευρώπη.

Η PayPal ανακοίνωσε το λανσάρισμα της υπηρεσίας PayPal Refunded Returns σε 15 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε συνέχεια της αντίστοιχης έναρξης σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Gemius για λογαριασμό της PayPal επιβεβαιώνουν ότι οι καταναλωτές αυτής της περιφέρειας αντιμετωπίζουν και αυτοί την δωρεάν επιστροφή ειδών ως έναν βασικό γνώμονα του ηλεκτρονικού εμπορίου και εξίσου σημαντικό, όταν πρόκειται να λάβουν την απόφαση για την online αγορά ή μη ενός προϊόντος.

Τώρα, ανεξάρτητα από τον λόγο της επιστροφής, οι χρήστες που έχουν παραγγείλει ένα προϊόν και ήδη το πλήρωσαν μέσω PayPal, μπορούν να το επιστρέψουν και να πάρουν πίσω όλα τα έξοδα της αποστολής, απολαμβάνοντας έτσι μια ακόμα πιο άνετη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία, όταν αγοράζουν προϊόντα από εγχώριους ή ξένους εμπόρους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτόν, η PayPal επεκτείνει την προστασία των αγοραστών και εξασφαλίζει τους καταναλωτές από την ώρα της αγοράς μέχρι και την επιστροφή.

Η φιλοσοφία του PayPal Refunded Returns, που διευκολύνει την διαδικασία των αγορών χωρίς έγνοιες, ήδη αποδείχθηκε η πλέον σωστή λύση σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Σουηδία, όπου η υπηρεσία παροτρύνει αποτελεσματικά τους καταναλωτές να απολαμβάνουν στο έπακρον τις δυνατότητες που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επομένως, από σήμερα η εν λόγω υπηρεσία παρέχεται επίσης σε 15 χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο διαδικτυακός καταναλωτής το 2014

Οι καταναλωτές στην περιοχή μας αγοράζουν όλο και περισσότερο και θεωρούνται συνειδητοποιημένοι πελάτες: ενώ σχεδόν το 37% από εμάς αγοράζει στο διαδίκτυο περίπου 1-2 φορές το τρίμηνο, υπάρχει επίσης ένα καθόλου αμελητέο μερίδιο καταναλωτών που προβαίνει σε αγορές πάνω από μία φορά τον μήνα (18%).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον για τους περισσότερους στην περιοχή μας οι αγορές στο Internet δεν αποτελούν μυστήριο – οι καταναλωτές όχι μόνο το τολμούν, αλλά γνωρίζουν και το πώς να το αξιοποιήσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καταναλωτές προσδοκούν τις προδιαγραφές και παροχές που ισχύουν διεθνώς.

Παράλληλα, η δυναμική αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ακόμα ιδιαίτερα μεγάλη, αφού, όπως επισημαίνει η έρευνα, οι καταναλωτές θα ήταν διατεθειμένοι να προβούν σε ακόμα περισσότερες αγορές, έχοντας μεν ξεπεράσει τον φόβο του διαδικτυακού shopping, εάν δεν ανησυχούσαν όμως για το εάν θα είναι σε θέση ή όχι να επιστρέψουν τα προϊόντα που αγόρασαν.

Το να αλλάξεις αυτή ειδικά την προσέγγιση και να προσφέρεις στους πελάτες μεγαλύτερη αγοραστική εμπιστοσύνη, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προστασίας του αγοραστή για την PayPal, που τώρα επεκτείνεται στην υπηρεσία PayPal Refunded Returns.

Καθώς τα μεταφορικά κόστη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα των διαδικτυακών αγορών (το 40% των πελατών σκέφτεται σοβαρά να μην προβεί σε αγορά, όταν είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν το κόστος αποστολής), το 75% των ερωτηθέντων θα εξέταζε την περίπτωση να αγοράσει online περισσότερα είδη, εάν ήταν δωρεάν το μεταφορικά έξοδα αποστολής των επιστρεφόμενων προϊόντων.

Επιπλέον, το 74% των διαδικτυακών αγοραστών προσέχει εάν παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν επιστροφής στις online αγορές, ενώ το 21% των ερωτηθέντων όντως αγόρασε είδη online την περασμένη χρονιά, ακριβώς επειδή ίσχυε η πολιτική της δωρεάν επιστροφής χωρίς έξοδα μεταφοράς. Ενώ σχεδόν το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι καλό να παρέχεται η δυνατότητα της δωρεάν επιστροφής στις online αγορές, μόλις το 6% των πελατών δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο ή και καθόλου σημαντικό.

Σύμφωνα με τον Damien Perillat, Μanaging Director της PayPal στην Περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης,

«Δεν αποτελεί έκπληξη πλέον το γεγονός ότι οι καταναλωτές, από τη στιγμή που μπορούν από το σπίτι ή το γραφείο τους να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα, οι απαιτήσεις τους σχετικά με τα καταναλωτικά αγαθά, τις υπηρεσίες και την όλη διαδικασία των αγορών τους, να είναι πλέον πολύ πιο υψηλές σε σχέση με το παρελθόν. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο να αποκτά περισσότερο τοπικό αλλά ταυτόχρονα και παγκόσμιο χαρακτήρα, ιδίως στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εύκολες λύσεις, όπως η υπηρεσία PayPal Refunded Returns, ανάγονται σχεδόν αυτομάτως σε νέο κανόνα.

Η αναγνώριση και η εφαρμογή αυτών των πολύτιμων διαδικτυακών μεθόδων, δεν είναι μόνο θέμα που αφορά στην ανταγωνιστικότητα, αλλά και ένας καινούργιος τρόπος να αποκτήσουν οι καταναλωτές περισσότερη εμπιστοσύνη και καταναλωτική προστασία, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην δική μας περιφέρεια, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη”

Δεν είναι το σωστό είδος; Κανένα πρόβλημα!

Η υπηρεσία PayPal Refunded Returns επιτρέπει στους εμπόρους να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους, οι οποίοι θέλουν να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγορών. Οι χρήστες που έκαναν την παραγγελία ενός προϊόντος και το πλήρωσαν μέσω PayPal, δύνανται να το επιστρέψουν και να αποζημιωθούν πλήρως για το κόστος μεταφοράς, έως το ποσό των 30 ευρώ ανά αποστολή. Το μοναδικό τους μέλημα σχετικά με την χρηματική αποζημίωση είναι να κρατήσουν τις αποδείξεις των ταχυδρομικών τελών μεταφοράς. Τότε, τα τρία εύκολα βήματα προκειμένου να λάβουν την επιστροφή χρημάτων είναι τα εξής:

Κατεβάζετε την ειδική φόρμα και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας.

Προσθέτετε τις αποδείξεις της αγοράς και της ταχυδρομικής αποστολής.

Στέλνετε με email στην PayPal το πακέτο της φόρμας και των αποδεικτικών.

Χάρη στην νέα αυτή λειτουργία, αφού ολοκληρώσετε την σύντομη αυτή διαδικασία, το ποσό της επιστροφής θα εμφανιστεί σύντομα στον δικό σας λογαριασμό PayPal, εντός των επόμενων 10 ημερών.

Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και εάν προϊόντα, όπως είδη ένδυσης και αξεσουάρ, θα εξακολουθούν να επιστρέφονται κυρίως λόγω λάθους μεγέθους ή άλλου προβλήματος, το ζήτημα αυτό δεν θα απασχολεί πλέον ούτε τους καταναλωτές ούτε τους εμπόρους.

Κατά την αρχική δοκιμαστική περίοδο, η υπηρεσία PayPal Refunded Returns θα είναι ενεργή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία PayPal Refunded Returns στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη στον ιστότοπο https://www.paypal.eu/returns/

Νέοι κανόνες για αγορές από Διαδικτυακά Καταστήματα από τις 13 Ιουνίου!




Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τις 13 Ιουνίου στις συναλλαγές μας με τα ηλεκτρονικά καταστήματα με στόχο του υπουργείου Ανάπτυξης τη μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και την ποιότητα του εμπορεύματος.

Οι νέοι κανόνες αφορούν την πολιτική επιστροφής ενός προϊόντος, τις υποχρεώσεις του εμπόρου αλλά και τα δικαιώματα του καταναλωτή.

Τα σημαντικότερα σημεία είναι τα εξής:

* Ο καταναλωτής έχει στη διάθεση του 14 ημερολογιακές ημέρες για να υπαναχωρήσει σε περίπτωση που έχει κάνει αγορά εξ αποστάσεως και χωρίς να χρειάζεται να αναφέρει το λόγο για την απόφαση του. Η μοναδική επιβάρυνση θα είναι τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος, ενώ ο προμηθευτής οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα συμπεριλαμβανομένου των εξόδων αποστολής. Αυτό θα πρέπει να γίνει εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε από τον καταναλωτή ότι υπαναχωρεί.

Σε περίπτωση που ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία αυξάνει από τις 14 ημέρες στους 12 μήνες.

* Το προϊόν πρέπει να έχει παραδοθεί εντός 30 ημερών από την παραγγελία.

* Σε περίπτωση κακής χρήσης του προϊόντος, ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας του. Αν δηλαδή προχώρησε σε άνοιγμα της συσκευασίας και αυτό λειτουργεί, κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι μειώνει την αξία του.

* Υποχρέωση του ηλεκτρονικού καταστήματος για πλήρη ενημέρωση του τελικού κόστους του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει οποιαδήποτε άλλη δαπάνη αν δεν έχει προηγηθεί αναλυτική πληροφόρηση από το κατάστημα.

* Σε περίπτωση πληρωμής με πιστωτική κάρτα, απαγορεύεται να επιβαρύνονται οι καταναλωτές με επιπλέον κόστος.

* Παροχή ειδικής προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση συμβάσεων που συνάπτονται δια τηλεφώνου. Πλέον η προφορική συναίνεση δεν είναι αρκετή και για να είναι έγκυρη η σύμβαση ο καταναλωτής θα πρέπει να υπογράψει την αποδοχή της.

Tο τέλος της αρχής ουδετερότητος των δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες;




Αναστάτωση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των New York Times, με τους νέους κανόνες που πρότεινε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC, Federal Communications Commission) σχετικά με την αρχή της ουδετερότητας των δικτύων.

Πράγματι, ενδεχομένως να φτάνουμε στο… τέλος της αρχής ουδετερότητας των δικτύων, αφού ακόμα και μετά το άρθρο των New York Times, όπου επανήλθε στο θέμα ο πρόεδρος της επιτροπής (FCC) για να ξεκαθαρίσει κάποια ζητήματα, κανείς δεν έχει πειστεί για τις προθέσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, και με βάση όσα μαθαίνουμε από το δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας, εταιρείες περιεχομένου όπως για παράδειγμα οι Netflix, Disney και άλλες, θα μπορούν να πληρώνουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους πάροχους Internet στις ΗΠΑ, ώστε να τους εξασφαλίζουν «καλύτερες γραμμές», με μεγαλύτερο bandwidth ώστε το περιεχόμενο τους να φτάνει στον τελικό καταναλωτή με το καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο αφορά στην ποιότητα απεικόνισης (π.χ σε μεγαλύτερη ανάλυση) και στην ταχύτητα, στην περίπτωση για παράδειγμα που έχουμε να κάνουμε με υπηρεσίες video on-demand κ.ά.

Πως όμως οι μικρότερες εταιρείες που δεν έχουν να διαθέσουν τα ίδια χρήματα με τις μεγαλύτερες εταιρείες, και δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη των πάροχων θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τοπίο;

Ενδεχομένως, για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες, να πρέπει να μεταφέρουν το έξοδο στον πελάτη/ καταναλωτή, με αποτέλεσμα την αύξηση στις τιμές των συνδρομών.

Ομάδες καταναλωτών, όπως οι Public Knowledge και Free Press, εναντιώθηκαν στις αλλαγές που θέλει να φέρει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, αναφερόμενοι μάλιστα στην πρώην επαγγελματική διαδρομή του επίτροπου Tom Wheeler στην βιομηχανία των πάροχων τηλεπικοινωνιών και κατηγορώντας τον ως λομπίστα.

Οι ομάδες καταναλωτών πιστεύουν ότι οι νέες προτάσεις της FCC θα ευνοήσουν τις μεγάλες εταιρείες, θα «στραγγαλίσουν» οικονομικά τις μικρότερες ενώ και οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα, είτε απολαμβάνουν υπηρεσίες μίας Tier 1 εταιρείας, είτε μίας Tier 2, όπως θα καταντήσουν.

Google: The bigger picture!

Τι γνωρίζει η Google γιά εσένα!

Ο Ταγίπ Ερντογάν "μπλόκαρε" και το YouTube στην Τουρκία, μετά το Twitter!




Το YouTube προστέθηκε στις απαγορευμένες ιστοσελίδες για τη τουρκική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τη λίστα που από τη προηγούμενη εβδομάδα περιλαμβάνει και το Twitter.

Η απαγόρευση είναι ήδη ενεργή από κάποιους πάροχους Internet, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WebRazzi, ενώ κάποιοι άλλοι πάροχοι βρίσκονται σε διαδικασία “μπλοκαρίσματος” επίσης. H Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε επίσης την απαγόρευση.

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, τη προηγούμενη εβδομάδα, η Google αρνήθηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκικής Κυβέρνησης να αφαιρέσει από το YouTube κάποια video που υποτίθεται ότι περιλάμβαναν ηχητικά αποσπάσματα μίας συζήτησης που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με το γιο του, που τον παρακινούσε να αποκρύψει χρηματικά ποσά από ερευνητές.

Είναι προφανές, ότι η απαγόρευση του YouTube είναι μία απέλπιδα προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης, να μην αυξηθεί η δημοτικότητα των συγκεκριμένων video διαφθοράς ωστόσο έγινε επίσης γνωστό, ότι διέρρευσαν και ηχητικά ντοκουμέντα, που η τουρκική κυβέρνηση έκρινε ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και αφορούν συζητήσεις αξιωματούχων για μία σχεδιασμένη επίθεση/ εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (η οποία θα γινόταν όταν παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα διαφθοράς σύμφωνα με την αντιπολίτευση).

Όπως έγινε και με το Twitter, εκατομμύρια πολίτες στη γειτονική χώρα βρίσκουν τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης.

Οι πάροχοι θα πρέπει να μπλοκάρουν τις πειρατικές ιστοσελίδες με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!




Μια νέα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ίσως αλλάξει τα δεδομένα στον χάρτη του Internet, καθώς με αφορμή μια διαμάχη στην Αυστρία έκρινε ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα υποχρεούνται να αποκλείουν τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν πειρατικό υλικό εάν λάβουν σχετική εντολή από την κυβέρνηση της κάθε χώρας.

Συγκεκριμένα, δύο εταιρείες  ζήτησαν από τον πάροχο UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδα που προσφέρει δωρεάν live streaming ταινιών (των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα τους ανήκουν), αλλά η UPC αρνήθηκε αναφέροντας ότι δεν είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους θέματα από τη στιγμή που οι ενέργειες της ιστοσελίδας δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις δικές της. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει δικαστική απόφαση που να τους δίνει εντολή για κάτι τέτοιο, ενώ σε περίπτωση που μπλοκάρουν την ιστοσελίδα θα είναι και πάλι εύκολη η παράκαμψη από τους χρήστες.

Όμως, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαφώνησε με τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του μέσου που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα και του παρόχου που το φιλοξενεί για να εκδώσει μια διαταγή απαγόρευσης.

Πάντως, το μπαλάκι θα πηγαίνει στην κυβέρνηση κάθε χώρας ώστε να αποφασίζει αυτή αν θέλει να πιέσει τους παρόχους για το μπλοκάρισμα πειρατικών ιστοσελίδων. Θα έχει ενδιαφέρον…

Επίθεση αέρος-εδάφους: Κατασκοπευτικό drone «υποκλέπτει δεδομένα από κινητά»!



Το κατασκοπευτικό λογισμικό τρέχει σε έναν μικρό υπολογιστή που μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρά drone. Εδώ, το Phantom της DJI (Πηγή: DJI)


Μηχανές στον ουρανό θα μπορούσαν να διαβάζουν δεδομένα από τα κινητά ανυποψίαστων χρηστών, υποστηρίζει εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών. Για του λόγου το αληθές παρουσίασε το Snoopy, λογισμικό για μικρά drone το οποίο ξεγελά τα smartphone παριστάνοντας φιλικά ασύρματα δίκτυα.

Το Snoopy της εταιρείας εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα κινητά με λειτουργία Wi-Fi διαρκώς αναζητούν γνώριμα ασύρματα δίκτυα -όπως το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι ή τη δουλειά του χρήστη- για να συνδεθούν στα δίκτυα αυτά αυτόματα.

Τα σήματα που εκπέμπει το κινητό στη διάρκεια της αναζήτησης αποκαλύπτουν σε πρώτη φάση τη μοναδική ταυτότητα MAC του κινητού, εξηγεί ο Γκλεν Ουίκινσον, ο ερευνητής της SensePost που ανέπτυξε το Snoopy

«Όταν το smartphone αναζητά τα σημεία πρόσβασης στα οποία είχε συνδεθεί νωρίτερα, αποκαλύπτει την διεύθυνση MAC. Αυτό είναι ο μοναδικός αριθμός της συσκευής, μέσω της οποίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι μια συσκευή βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο και σε συγκεκριμένη ώρα» λέει ο Ουίκινσον.

Με άλλα λόγια, ένα μικρό drone στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας μικρός υπολογιστής με το Snoopy μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς τις κινήσεις ενός συγκεκριμένου χρήστη. Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνει όταν το drone βρίσκεται σε σχετικά μεγάλη απόσταση και ο χρήστης δεν μπορεί να το δει ή να το ακούσει.

Το Snoopy όμως δεν σταματά εδώ. Αφού αναγνωρίσει τη συσκευή ενός συγκεκριμένου χρήστη, το λογισμικό εξαπολύει μια «επίθεση κάρμα», στην οποία παριστάνει ένα από τα οικεία ασύρματα δίκτυα του χρήστη και προσκαλεί το κινητό να συνδεθεί μαζί του.

Αυτό επιτρέπει την υποκλοπή των δεδομένων που εισάγει ο χρήστης όσο βρίσκεται συνδεδεμένος με το ύπουλο δίκτυο -από κωδικούς πρόσβασης μέχρι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τραπεζικά δεδομένα.

Στο συνέδριο χάκινγκ Black Hat που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη, ο Ουίκινσον επέδειξε το σύστημα στον ανταποκριτή του BBC. Το λογισμικό, που έτρεχε σε έναν φορητό υπολογιστή αντί σε drone, μπόρεσε να προσδιορίσει τη διεύθυνση κατοικίας ενός χρήστη που βρισκόταν στην αίθουσα και να προβάλλει μια φωτογραφία από το δρόμο αυτής της διεύθυνσης.

Ο Ουίκινσον παραδέχεται μάλιστα ότι εδώ και ενάμισι χρόνο συλλέγει δεδομένα από τα κινητά ερευνητών που συμμετέχουν σε συνέδρια ώστε να παρακολουθεί ποιος πήγε σε ποια εκδήλωση.

Η συμβουλή του προς τους χρήστες είναι να απενεργοποιούν τη λειτουργία Wi-Fi στο κινητό όταν δεν τη χρειάζονται.


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231307040

Στο προσκήνιο καινούρια μορφή του σχεδίου "κατά τής πειρατείας" SOPA!




Την περασμένη Πέμπτη, στην συνάντηση των μελών της Δικαστικής Επιτροπής των ΗΠΑ, συζητήθηκε μια καινούρια μεταρρύθμιση όσον αναφορά στα πνευματικά δικαιώματα.
 
Αυτό θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο SOPA (Stop Online Piracy Act) που είχε αναστατώσει την παγκόσμια κοινότητα δύο χρόνια νωρίτερα.
 
Το SOPA κατατέθηκε στην αρχή ως μια λύση ενάντια στην πειρατεία στο Ιnternet. Εκτός από αυτό όμως έδινε την δυνατότητα στους κάτοχους των πνευματικών δικαιωμάτων να έχουν τον πλήρη έλεγχο πάνω στο τι δημοσιευόταν Ιnternet, να διαγράφουν posts αλλά και να θέτουν ολόκληρα site εκτός λειτουργίας.
 
Η παγκόσμια κοινότητα και φορείς από όλο τον κόσμο αντιτάχθηκαν στη λογοκρισία  που ήταν έτοιμη να ασκηθεί. Πολλά μεγάλα sites, όπως το Wikipedia, το Reddit και το Twitter σταμάτησαν την λειτουργία τους για ένα χρονικό διάστημα ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο.
 
Το τέλος του SOPA ήρθε λίγο αργότερα, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δε θα στηρίξει το νομοσχέδιο. Αν και  πολλές μορφές του έχουν κάνει την εμφάνιση τους από τότε, καμία δε κατάφερε να βρει την υποστήριξη που χρειάζονταν ώστε να ψηφιστεί.
 
Αυτή τη φορά συζητάνε για μια εθελοντική δέσμευση ορισμένων φορέων, όπως διαφημιστές και ISPs, με τους κάτοχους των πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο τραγικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το SOPA.
 
Οι φορείς αυτοί, θα μπορούν να επιβάλουν από μονοί τους λογοκρισία, χωρίς να υπάγονται απαραίτητα σε νομοθεσία που θα τους το επιτρέπει.
 
Μπορεί το SOPA σαν νομοσχέδιο να είχε παγώσει, αλλά οι ομάδες προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να αγωνίζονται, και με κινήσεις σαν και αυτή έρχονται όλο και πιο κοντά στη μείωση της ελευθερίας έκφρασης στο Ιnternet.

Οι ΗΠΑ παραδίδουν τα ηνία στην διαχείριση Διαδικτυακών Διευθύνσεων (Internet Domains)!




To αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου 2014 την απόφασή του να παραδώσει το 2015 την διακυβέρνηση του Διαδικτύου στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΟΗΕ, ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί πριν από 11 τουλάχιστον χρόνια. Η Διεθνής Επιτροπή Διαχείρισης Ονομάτων και Αριθμών χειροκρότησε την απόφαση και δήλωσε ότι η τεχνική κοινότητα είναι ώριμη να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής. Προς το παρόν, δεν θα αλλάξει τίποτα στην διαχείριση του Ίντερνετ.

Το θέμα που συζητιέται επί χρόνια σε διεθνείς διασκέψεις για το Ίντερνετ -ειδικά όταν διεξαγόταν σε χώρες που έχουν χαρακτηριστεί ακόμα και «εχθροί του Διαδικτύου», όπως η Τυνησία το 2013- ήταν η περιβόητη «διακυβέρνηση» του Διαδικτύου ή μάλλον, η αφαίρεση της εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω στους υπολογιστές που στηρίζουν όλο το Ίντερνετ και η απόδοσή της στα χέρια επιτροπής από κυβερνήσεις των χωρών μελών του ΟΗΕ. Η διαχείριση του συστήματος συσχετισμού ονομάτων και αριθμών, η διατήρηση του μητρώου διευθύνσεων και άλλες εξουσίες παρέμεναν από το 1998 στα χέρια της μη κερδοσκοπικής επιτροπής ICANN -η οποία υπαγόταν στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου- έβρισκε αντίθετες πολλές κυβερνήσεις από τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι χώρες αυτές ζητούσαν τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν μέλη κυβερνήσεων υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Ο ρόλος της ICANN θεωρείται καθαρά τεχνικός και η ανάθεση του ρόλου αυτού σε μια αμερικανική εταιρεία εξηγείται ιστορικά (εκεί ξεκίνησε o πρόδρομος του Ίντερνετ, το ARPAnet). Εντούτοις, πολλές κυβερνήσεις και χρήστες θεωρούσαν ότι αυτό πρέπει να αλλάξει πλέον, για να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα όπως η αποκοπή μιας ολόκληρης χώρας από το Ίντερνετ από σύγχυση στο σύστημα απόδοσης ονομάτων και αριθμών (π.χ. μπλοκάροντας τις διευθύνσεις με την εθνική της κατάληξη ή αφαιρώντας το «όνομά της» από τον κατάλογο ώστε να είναι αδύνατος ο εντοπισμός της, δηλαδή μπορούσε ουσιαστικά να την «πετάξει έξω»). Πάντως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το έπραξαν, ούτε απείλησαν να το πράξουν.

Μπορεί φαινομενικά οι καταλήξεις στο Ίντερνετ να φαίνονται άχρηστα όπλα για την άσκηση πολιτικής. Το 2003 η ICANN είχε κάνει πίσω σε ένα ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο ζήτημα, γεγονός που μαρτυρούσε αντίθετο. Η επιτροπή είχε τότε αποφασίσει να μην εισάγει τις καταλήξεις .xxx για τους πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους μετά από διαμαρτυρίες στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και μετά την αντίδραση από την (τότε) κυβέρνηση Μπους. Το γεγονός έπληξε την εικόνα της ICANN ως ανεξάρτητης και θύμισε στους απανταχού παρατηρητές ότι η ICANN είναι μια αμερικανική εταιρεία.

Reuters: Καταργούνται όλοι οι εμπορικοί δασμοί μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε.!




Στην άρση όλων των εμπορικών δασμών αναμένεται να δεσμευτούν οι ηγέτες της Ε.Ε. και ο αμερικανός Πρόεδρος στην επικείμενη διμερή Σύνοδο Κορυφής της 26ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτό αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης, που έχει περιέλθει στην κατοχή του πρακτορείου.

«Η ΕΕ και οι ΗΠA δεσμεύονται να ολοκληρώσουν μια συνολική και φιλόδοξη διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων» αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής δήλωσης.

Συνεχίζεται η προπαγάνδα κατά του Bitcoin από τους Ανακεφαλαιοποιημένους Αρχιληστές Τραπεζίτες...




Πριν λίγες εβδομάδες, η τιμή του Bitcoin έφτανε αυτή του χρυσού. Σήμερα, το πολύτιμο μέταλλο έχει φτάσει τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το το Bitcoin διαπραγματεύται κοντά στα 500, έχοντας καταγρέψει πτώση άνω του 50%.

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin το τελευταίο διάστημα έγινε αποδεκτό από μια σειρά εταιρείες, ανά τον κόσμο, η αξία του κατακρυμνήστηκε, επιβεβαιώνοντας του επικριτές του που κάνουν λόγο για «φούσκα» και εργαλείο για «ξέπλυμα χρήματος».

Το καταλυτικό γεγονός, που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατόχους bitcoins ήταν η διακοπή λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών του νομίσματος της ιαπωνικής εταιρείας Mt Gox. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του εικονικού νομίσματος Bitcoin σημείωσε υποχώρηση μεγαλύτερη του 20% μέσα σε μια μέρα.

Η πλατφόρμα κατέθεσε επίσημα αίτηση χρεοκοπίας στις ιαπωνικές αρχές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χάκερ κατάφεραν να υπεξαιρέσουν από τα αρχεία του 750.000 bitcoin, ποσό που υπολογίζεται σε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ήδη από την Τρίτη, όσοι επισκέπτονται τη σελίδα της Mt. Gox δεν βλέπουν τίποτα άλλο από μια λευκή σελίδα, ενώ τα προβλήματα ξεκίνησαν ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν και για κάποιο διάστημα πάγωσαν κάθε είδους αναλήψεις από τους λογαριασμούς της.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τα προβλήματα της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης Mt. Gox. Όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα λάβει μέτρα αν είναι απαραίτητο όταν θα έχει κάνει εκτίμηση της κατάστασης και θα προχωρήσει σε ρύθμιση της αγοράς.

Η περίπτωση του Mt.Gox είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που βασίστηκε στην τεχνολογική γνώση των ιδρυτών της, δεν είχε όμως την απαραίτητη τεχνογνωσία σχετικά με τον κόσμο των αγορών. Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Mt. Gox ανεπισήμως αποδίδει τα προβλήματά της σε αυτές τις επιθέσεις χάκερς, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι τα προβλήματα οφείλονται σε διοικητικά λάθη, αλλά και σε μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, μετά από την κατάσχεση το 2013 από ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, αυτή τη στιγμή η τιμή του Bitcoin σε άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων κινείται κοντά στα 570 δολάρια ΗΠΑ, ενώ στο Mt. Gox μέχρι τη Δευτέρα είχε πέσει στα 200 δολάρια. Η τιμή αυτή είναι τουλάχιστον κατά 50% χαμηλότερη από τα υψηλά της ισοτιμίας.

Σημειώνεται πάντως πως ήδη από τις 12 Φεβρουαρίου η Τράπεζα της Ελλάδος είχε επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών που συναλλάσσονται στο διαδίκτυο με εικονικά νομίσματα, όπως το Bitcoin.


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231299788

Mήνες στην αναμονή για το «ασφαλές» κινητό Blackphone! To Blackphone κρυπτογραφεί τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα αποθηκευμένα δεδομένα!




Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι προπαραγγελίες για το Blackphone, ένα κινητό τηλέφωνο που υπόσχεται να προστατεύσει τους καχύποπτους χρήστες από τις παρακολουθήσεις της NSA. Οι παραδόσεις, όμως, θα αρχίσουν τον Ιούνιο.

Η «ασφαλής» συσκευή αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Silent Circle και Geeksphone, οι οποίες δηλώνουν ότι το Blachphone είναι «το πρώτο smartphone του κόσμου που βάζει την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο των δεδομένων απευθείας στα χέρια των χρηστών του.

Το Blackphone κοστίζει 629 δολάρια και τρέχει μια «πειραγμένη» έκδοση του Android, καθώς και εφαρμογές για κρυπτογραφημένες κλήσεις με συμβατές συσκευές. Προσφέρει επίσης μια ποικιλία εφαρμογών υψηλής ασφάλειας, όπως λογισμικό που επιτρέπει τη διαγραφή των δεδομένων στην περίπτωση κλοπής.

Προφανώς, το Blackphone επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει την παράνοια, ή τον δικαιολογημένο φόβο, που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Σνόουντεν για παρακολουθήσεις ηγετών και πολιτών από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.

Στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πολλοί χρήστες του WhatsApp για αποστολή φωτογραφικών μηνυμάτων εγκαταλείπουν τη δημοφιλή υπηρεσία μετά την εξαγορά της από τη Facebook για το αστρονομικό ποσό των 19 δισ. δολαρίων.

Οι καχύποπτοι χρήστες στρέφονται τώρα στο αντίστοιχο app της νεοσύστατης ελβετικής εταιρείας Threema, το οποίο προσφέρει λειτουργία κρυπτογράφησης.

Απειλή για την ελευθερία του λόγου βλέπει η ΕΕΛ/ΛΑΚ στην υπόθεση Diu!




http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231296584

Το 61.5% των επισκέψεων στο Διαδίκτυο δεν προέρχεται από ανθρώπους!




ΠΗΓΗ: http://www.incapsula.com/blog/bot-traffic-report-2013.html

Η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία χρησιμοποίησε malware για την παρακολούθηση στόχων!




H εφημερίδα Der Spiegel αναφέρει ότι η Βρετανική Υπηρεσία Κατασκοπίας GCHQ δημιούργησε ψεύτικες σελίδες LinkedIn και Slashdot  για να “εμφυτεύσει” malware στη Belgacom, μια βελγική εταιρία τηλεπικοινωνιών.
 
Η αποκάλυψη έγινε κατόπιν αρχείων που είχαν διαρρεύσει μέσω του Edward Snowden. Στις 20 Σεπτεμβρίου η Der Spiegel αποκάλυψε ότι η GCHQ εισέβαλε ηλεκτρονικά στην Belgacom ως σχέδιο ενός μυστικού project με την ονομασία "Operation Socialist".
 
Τα έγγραφα έκαναν λόγο για την μέθοδο της "κβαντικής εισαγωγής", ωστόσο μόλις χθες έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για χρησιμοποίηση σελίδων LinkedIn και Slashdot για την πραγματοποίηση της επιχείρησης και την παρακολούθηση των ανυποψίαστων εργαζομένων της εταιρείας, οι browsers των οποίων αναδρομολογούνταν σε ψεύτικα sites μέσω των οποίων τους "εμφύτευαν" malware για να τους αποσπούν πληροφορίες.
 
Εκπρόσωπος της LinkedIn δήλωσε στην εφημερίδα  Independent ότι “ποτέ δεν είχαμε λάβει γνώση για αυτήν την παράνομη δραστηριότητα και ποτέ δε θα την εγκρίναμε, ανεξαρτήτως του σκοπού της”.
 
Φαίνεται λοιπόν πως οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν αποτελούν αρνητικό προνόμιο της NSA και οι Βρετανοί Αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις δραστηριότητές τους, όπως έγινε και με τους ομόσταυλούς τους στην Αμερική.
 
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η GCHQ και η NSA ήταν σε θέση να κατασκοπεύουν ηλεκτρονικά και τα αρχηγεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Η κάμερα και το μικρόφωνο μπορούν να προδώσουν το PIN ενός smartphone!




Eρευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge προειδοποιούν ότι το PIN ενός smartphone μπορεί να αποκαλυφθεί από επιτήδειους, μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής του χρήστη.

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα με την ονομασία PIN Skimmer, η ομάδα των ερευνητών ανακάλυψαν ότι οι κωδικοί των PIN, που καταχωρούνται μέσω του αριθμητικού πληκτρολογίου, είναι ευάλωτοι.
 
Το πρόγραμμα παρατηρούσε τα πρόσωπα των χρηστών μέσω κάμερας και ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους ήχους της πληκτρολόγησης του PIN μέσω του μικροφώνου της συσκευής.
 
Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στις συσκευές Google Nexus-S και Galaxy S3.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το μικρόφωνο μιας συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για να ανιχνεύσει τις "αλληλουχίες αφής" που πραγματοποιεί ένας χρήστης μέσω του ήχου των "κουμπιών" που πατά.
 
Σε αυτή την διαδικασία βοηθάει και η κάμερα, παρακολουθώντας τις κινήσεις των ματιών του χρήστη σε συνάρτηση με τα ψηφία που εκείνος πληκτρολογεί.
 
Oι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι από την ακρίβεια με την οποία “μάντευαν” ποια πλήκτρα πατούσε ο εκάστοτε χρήστης.

"isoHunt.to": Η επιστροφή του isoHunt στα torrents!




ο isoHunt επέστρεψε και αυτή την φορά έχει νέα διεύθυνση και από ό,τι φαίνεται και νέους ιδιοκτήτες. Μετά το πρόστιμο των 110 εκατομμυρίων δολαρίων από την δίκη με την MPAA το isoHunt είναι και πάλι online. isoHunt torrents και downloads για ολους... Ο κόσμος των torrents αποκτά ξανά ένα από τα σημαντικότερα μέλη του. Μετά τον συμβιβασμό και πρόστιμο $110 εκατομμυρίων στον ιδιοκτήτη του isoHunt, Gary Fung, το site εξαφανίστηκε από το web και από την λίστα των torrent trackers σε όλο τον κόσμο.

Αυτή ήταν η κατάσταση μέχρι πρόσφατα γιατί σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ το isoHunt έκλεινε κάποιοι αποφάσισαν να διατηρήσουν “την ιστορική εικόνα του isoHunt” φτιάχνοντας παράλληλα το isoHunt.to ως αντικαταστάτη του παλιού isoHunt. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του isoHunt.to δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό isoHunt.com και δεν λειτουργούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα torrents έχουν και πάλι την τιμητική τους μέσα από το όνομα του isoHunt αλλά με διαφορετική διεύθυνση στο web και διαφορετικά άτομα πίσω από το project. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί η MPAA αυτή την φορά και τι πρόκειται να συμβεί σε έναν από τους διασημότερους torrent trackers του κόσμου.

Vodafucked!!!




H Vodafone ανακοίνωσε την διάθεση του iPhone 5S και του iPhone 5C σε όλα τα καταστήματα Vodafone. Το κόκκινο δίκτυο επαναλαμβάνει την πρότασή του για την απόκτηση νέου smartphone κάθε χρόνο, μέσω ενός συνδρομητικού προγράμματος διετούς ή και πολυετούς διάρκειας που θα εξασφαλίσει στον συνδρομητή το iPhone της φετινής και της επόμενης χρονιάς, και για όσο διαρκεί το συμβόλαιό του.

Η Vodafone διαθέτει τα νέα  iPhone 5s και iPhone 5c στην Ελλάδα  από τις 25 Οκτωβρίου σε όλα τα καταστήματα Vodafone.

Οι τιμές για το iPhone 5S είναι οι εξής:
739€ για το μοντέλο με τα 16GB,
859 € για το μοντέλο με τα 32GB και
979 € για το μοντέλο με τα 64GB.

Το iPhone 5c διατίθεται στην τιμή των
639€ για το μοντέλο με τα 16GB και
739 €  για το μοντέλο με τα 32GB.

Tο iPhone 4s διατίθεται στην τιμή των 439 €.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα Νέο Smartphone κάθε Χρόνο, μια υπηρεσία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013, η Vodafone διευκρινίζει πως οι συνδρομητές της πληρώνουν, την πρώτη φορά και μόνο, ένα αρχικό ποσό για το smartphone τους και τις ακόλουθες μηνιαίες χρεώσεις καθ'όλη τη διάρκεια ισχύος του συμβολαίου τους, και τουλάχιστον για 2 χρόνια:

Για το iPhone 5S: Αρχικό ποσό €200 και 40€ το μήνα για την απόκτηση ενός iPhone κάθε χρόνο της κατηγορίας 5S.

Στο παράδειγμα αυτό, ο συνδρομητής καταβάλλει αρχικό ποσό 200 ευρώ για το 5S των 739 ευρώ και επί 24 μήνες, συνδρομή 40 ευρώ για να εξασφαλίσει ότι σε έναν χρόνο θα μπορεί να το αντικαταστήσει με το μοντέλο που θα το διαδεχτεί, επιστρέφοντας το 5S στην Vodafone.

Έτσι, στα δύο χρόνια της συνδρομής του θα έχει καταβάλλει συνολικά 1160 ευρώ και θα έχει στα χέρια του το νεότερο iPhone για αυτή και την επόμενη χρονιά.

Με αυτόν τον τρόπο, η Vodafone υπολογίζει ότι ο συνδρομητής της θα έχει όφελος 318 ευρώ, καθώς η αγορά των δύο iPhone θα του κόστιζε 1460 ευρώ. Από αυτό το κόστος αφαιρείται το συνολικό κόστος του προγράμματος (200+40*12=€1160). Έτσι, ο συνδρομητής αποκτά για έναν χρόνο το νεότερο iPhone.

Προφανώς, δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι κάθε νέο iPhone δεν ανήκει στον συνδρομητή. Εάν το αγόραζε (πληρώνοντας 1460 ευρώ για δύο iPhone σε δύο χρόνια), θα μπορούσε να μεταπουλήσει το πρώτο (η τιμή μεταπώλησης των iPhone παραμένει υψηλή) για να αγοράσει το επόμενο και έτσι να έχει τουλάχιστον ισόποσο όφελος, κάθε χρόνο. Για το 5S θα πληρώσει 739 ευρώ, στο τέλος της χρονιάς θα το πουλήσει 530 ευρώ και θα καταβάλλει 200 ευρώ για να αγοράσει το επόμενο μοντέλο (το οποίο στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα μπορεί να πουλήσει ξανά για 539 ευρώ). Άρα, θα έχει πληρώσει 939 ευρώ σε δύο χρόνια και θα έχει στα χέρια του iPhone ενός έτους.

Από την άλλη, το πρόγραμμα της Vodafone περιλαμβάνει την ασφάλεια κλοπής, δηλαδή την αντικατάσταση της συσκευής που κλάπηκε με νέα, προσκομίζοντας την σχετική βεβαίωση της δήλωσης της κλοπής στην αστυνομία.

Για το iPhone 5C: Αρχικό ποσό €180 και 35€ το μήνα για την απόκτηση ενός iPhone κάθε χρόνο της κατηγορίας 5C

Για το iPhone 4S: Αρχικό ποσό €150 και 25€ το μήνα για την απόκτηση ενός iPhone κάθε χρόνο της κατηγορίας 4S

Πηγή: http://tech.in.gr/presentations/article/?aid=1231270774

38 εκατομμύρια είναι τελικά οι χρήστες που έπεσαν θύματα της επίθεσης κατά της Adobe!




Χειρότερη από τις πρώτες προβλέψεις αποδεικνύεται τελικά η επίθεση που δέχτηκε η Adobe στις αρχές του μήνα με τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν να ξεπερνούν κατά πολύ τα 2.9 εκατομμύρια που είχε αναφέρει αρχικά η εταιρεία και να υπολογίζονται περίπου στα 38 εκατομμύρια!

Η AnonNews.org δημοσίευσε στο Internet ένα τεράστιο αρχείο (users.tar.gz) 3.8GB που περιείχε 150 εκατομμύρια usernames και passwords που κλάπηκαν από τους server της Adobe. Ωστόσο, η Heather Edell, εκπρόσωπος τύπου της Adobe δήλωσε:

“Μέχρι στιγμής η έρευνα μας έχει επιβεβαιώσει ότι οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε Adobe IDs και κρυπτογραφημένα passwords περίπου 38 εκατομμυρίων χρηστών. Έχουμε ενημερώσει όλους τους χρήστες και έχουμε κάνει reset σε όλους τους λογαριασμούς που πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν από την επίθεση άσχετα με το αν οι χρήστες αυτοί είναι ενεργοί ή όχι.”

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με την Adobe κλάπηκε επίσης κώδικας για τα Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects και πολλές άλλες mobile εφαρμογές.

Μελλοντικώς κατάποση χαπιών για το ξεκλείδωμα του smartphone σου;(!)




Κάτι που για πρώτη φορά ακούσαμε από τη Regina Dugan της Motorola έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η Proteus Digital Health η οποία αναπτύσσει χάπια που περιέχουν ένα μικροσκοπικoύς αισθητήρες που σου επιτρέπουν να ξεκλειδώνεις το smartphone σου με ένα άγγιγμα.

Το χάπι έχει λάβει από πέρυσι την έγκριση της FDA, περιέχει μόνο μαγνήσιο και χαλκό και δε διαθέτει μπαταρία αλλά τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματος.

Ένα δεύτερο χάπι παρασκευάζεται από την HQ και ακούει στο όνομα CorTemp Ingestible Core Body Temperature Sensor με βασική διαφορά ότι διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και μεταφέρει ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την θερμοκρασία σώματος του χρήστη καθώς ταξιδεύει μέσω του πεπτικού σωλήνα.

Το CorTemp έχει χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στρατιώτες και αστροναύτες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας τους σε αγώνες και αποστολές.

Δυστυχώς η δράση των “μαγικών” χαπιών κρατά μόλις 24 ώρες κάτι που αυτομάτως καταργεί την ευκολία που θα προσέφεραν στην καθημερινότητά μας (ξεκλείδωμα smartphones, υπολογιστών, αυτοκινήτου, σπιτιού μόνο με το σώμα μας), ενώ και η τιμή τους για την ώρα ($46) είναι απαγορευτική.

Apple’s Commitment to Customer Privacy




Two weeks ago, when technology companies were accused of indiscriminately sharing customer data with government agencies, Apple issued a clear response: We first heard of the government’s “Prism” program when news organizations asked us about it on June 6. We do not provide any government agency with direct access to our servers, and any government agency requesting customer content must get a court order.

Like several other companies, we have asked the U.S. government for permission to report how many requests we receive related to national security and how we handle them. We have been authorized to share some of that data, and we are providing it here in the interest of transparency.

From December 1, 2012 to May 31, 2013, Apple received between 4,000 and 5,000 requests from U.S. law enforcement for customer data. Between 9,000 and 10,000 accounts or devices were specified in those requests, which came from federal, state and local authorities and included both criminal investigations and national security matters. The most common form of request comes from police investigating robberies and other crimes, searching for missing children, trying to locate a patient with Alzheimer’s disease, or hoping to prevent a suicide.

Regardless of the circumstances, our Legal team conducts an evaluation of each request and, only if appropriate, we retrieve and deliver the narrowest possible set of information to the authorities. In fact, from time to time when we see inconsistencies or inaccuracies in a request, we will refuse to fulfill it.

Apple has always placed a priority on protecting our customers’ personal data, and we don’t collect or maintain a mountain of personal details about our customers in the first place. There are certain categories of information which we do not provide to law enforcement or any other group because we choose not to retain it.

For example, conversations which take place over iMessage and FaceTime are protected by end-to-end encryption so no one but the sender and receiver can see or read them. Apple cannot decrypt that data. Similarly, we do not store data related to customers’ location, Map searches or Siri requests in any identifiable form.

We will continue to work hard to strike the right balance between fulfilling our legal responsibilities and protecting our customers’ privacy as they expect and deserve.

http://www.apple.com/apples-commitment-to-customer-privacy/

Apple's Privacy Record Sucks. Here's Why You Should Care!




Apple's user-privacy standards are abysmal compared to its peers, and so is its refusal to explain them. Maybe you don't care. Here's why you should.

AThe next time you're thinking about buying a new smartphone, there's one more spec you might want to consider. If the FBI or the IRS wants to read your texts, will Apple hand them over? Would it require the feds to get a warrant first? And would it even bother to let you know that federal agents made the request in the first place?

If you're looking at a shiny new iPhone, the answers are not comforting. 

The Electronic Frontier Foundation's latest digital privacy report, Who's Got Your Back?, awards Apple its secondthe Electronic Frontier Foundation gives Apple a paltry one out of six stars. While Apple got credit for supporting efforts to defend users by modernizing electronic privacy laws, its apparent willingness to hand over your personal information to the government without a warrant and its failure to tell its users how it handles such requests put it in the dock.

Worse Than Comcast: Apple's Privacy Black Box

Apple came off much, much worse than most of its peers — here defined as major non-ISP mobile-computing players. Apple fared worse than Amazon (two stars), Facebook (three), Microsoft (four) and Google (five). Even Comcast, the cable conglomerate consumers love to hate, scored one star higher than Apple. 

The EFF chides Apple for not publishing a transparency report as companies like Google and Twitter do. Without that, users have no idea what kinds of information the government asks for, because Apple won't tell them, nor does it let them know what its guidelines are for dealing with law enforcement data requests. 

(See also: EFF: Twitter Scores, Verizon Fails At Protecting User Privacy)

Apple certainly wasn't the worst-ranked company overall. The major telcos and ISPs almost always get raked over coals on privacy. In this report, Verizon got no stars, while AT&T racked up a grand total of one. MySpace also got no stars and Yahoo only got one. Amazon's showing is also pretty disappointing, especially considering its vast storehouse of consumer-purchase data and its rumored plans to enter the smartphone market. 

But Apple dominates mobile computing in a way few other companies do. And as the proprietor of a mobile operating system that runs on more than half a billion devices, Apple has its hands on a lot of data. Its approach to privacy matters to an awful lot of people — and its lousy performance is a big deal considering how deeply its devices are embedded into our lives.

That integration is only getting deeper as Apple prototypes wearable devices and dreams up more screens to dominate. 

Not Just A Computer Company Anymore 

It's not all together shocking that Apple has some catching up to do in the privacy realm. Until recently, it didn't deal with all that much information about its customers. For most of its history, the company was called Apple Computer, because that's what it sold: computers.

In the early days, the only way for the government to snoop through your MacIntosh was to get a warrant to search your apartment. Today's Apple's computers are smaller, constantly connected to the Internet and, increasingly reliant on iCloud to sync and share data across devices.

Whereas Google has been handling (and profiting from) user data since day one, Apple is only just getting started. If you use iCloud, its servers house your calendars, email, photos, notes and any other data you choose to feed it. If you're using iOS 5 or higher, you're also entrusting Apple with whatever percentage of your personal text messages go through its iMessage protocol.

To its credit, Apple built iMessage using end-to-end encryption that makes its harder for others to snoop on the contents of messages. Of course, if the FBI — or the local cops — really want to know what you're iMessaging back and forth, they can go directly to Apple, with or without a warrant. 

Of course, if the texts in question aren't iMessages, the authorities could just do what they've always done: Ask the mobile data provider to see them. Such requests have seen a dramatic uptick in recent years, and the major ISPs don't approach them with the same level of transparency that a company like Twitter or Sonic.net would. 

Why Consumers Should Care

Apple has never been lauded for having a forward-thinking and open approach to user privacy issues. That hasn't stopped millions of people from trying to predict the company's next gadget and then eagerly standing in line to purchase it. 

Part of that may have to do with awareness. Digital privacy reports excite a certain breed of data nerd (OK, guilty as charged), but they don't approach the media attention lavished on Apple product announcements. Nor is the EFF's chart plastered all over billboards, bus stops and television sets. 

Even for those of you who already knew that Apple doesn't treat your privacy with kid gloves, the risk of the government peeking into law-abiding texts and calendars is too remote to worry about. To some, this is just a side effect of the hyper-connected, digitally-immersed society we're becoming. Even if they don't particularly like it, it's just not their battle to fight. 

Trouble is, that sort of complacency puts no pressure on Apple to get more proactive about keeping your digital life safe from prying eyes.

If you fall in this category, you might still luck out, of course. Even if there's some major privacy gaffe down the line, it might not affect you. And if you're fortunate, IRS agents aren't currently reading your Apple email or iMessages, looking for possible evidence of tax evasion.

But given Apple's current practices in this regard, if they are, you'd never know. Maybe ignorance really is bliss.

Πηγή: readwrite

Berlin court: Apple's privacy policy violates German data protection law!




Apple violates German data protection law by asking for users’ broad, overall consent in its privacy policy, the Regional Court of Berlin ruled.

Apple’s terms for sharing personal information with the company are too broadly formulated, the court ruled on April 30, according to a verdict published by the Federation of German Consumer Organisations (VZBV) on Tuesday.

The VZBV demanded in 2011 that Apple Sales International should stop using unfair contractual clauses in its privacy policy as posted on its German website, said Helke Heidemann-Peuser, a lawyer and head of the VZBV’s legal enforcement section. After this warning, Apple committed to change five of those clauses, but this was not enough, which is why the VZBV decided to sue Apple in February 2012, she said.

After Apple was sued, the company committed to change two more clauses, after which the lawsuit continued over the eight remaining disputed clauses, said Heidemann-Peuser. The court found that Apple violates the law with all those clauses, she added.

In its German privacy policy, which is similar to the one used in the U.S., Apple states for instance that when someone contacts Apple and its affiliates, they may share information about that person with each other. Apple also states that this information may be combined with other information to provide and improve products, services, content and advertising.

This clause violates the law because customers are unaware which data is used and to what extend, the court ruled, according to the VZBV.

Another problematic clause gives Apple the right to collect the information someone provides about friends and family such as name, mailing address, email address and phone number when someone sends a gift certificate or products or invites others to join a user on an Apple forum, Heidemann-Peuser said. This is illegal because Apple would need consent from the third party to process this data, she said.

Apple also states that it may collect, use and share precise location data, including the real-time geographic location of a users’ Apple computer or device, in order to provide location based services like advertising on Apple products. The data, as collected, is anonymous, according to Apple’s policy. However, when location-based services are used, the data can always be traced back to an individual, according to the court, so this clause was also prohibited.

Apple now needs to change these clauses, said Heidemann-Peuser. “They need to be very specific,” she said, adding that Apple needs to ask for users’ explicit consent instead of letting them agree to an overly broad privacy policy.

However, the company does not need to do so immediately because Apple can appeal the verdict, which the VZBV expects the company to do.

Apple did not reply to a request for comment.

Πηγή: MacWorld

Δύο επιπλέον έτη στην φυλακή θα εκτίσει ο συνιδρυτής του Pirate Bay!




Ένοχο για απάτη και χάκινγκ στην εφορία της Σουηδίας καθώς και στον τραπεζικό όμιλο Nordea έκρινε τον συνιδρυτή του Pirate Bay Gottfrid Svartholm Warg (γνωστός online ως Anakata), το περιφερειακό δικαστήριο Nacka στην Στοκχόλμη την Παρασκευή, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών. Ένοχος με αναστολή για χάκινγκ κρίθηκε και ο επίσης Σουηδός Mathias Gustafsson, ως συνεργός του.

Το 2009 ο Svartholm Warg και τρεις ακόμα συνάδελφοί του στο Pirate Bay καταδικάστηκαν σε έναν χρόνο φυλάκιση και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 46 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες, για παραβίαση copyright μετά από καταγγελίες των Sony Universal Music και EMI. Η απόφαση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων όχι μόνο στην Σουηδία αλλά και αλλού στην Ευρώπη (διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr στο άρθρο με τίτλο Ένοχοι οι ιδιοκτήτες του Pirate Bay - Απειλή Μπλακάουτ στην Ευρώπη).

O Warg άσκησε έφεση και έφυγε από την χώρα. Στην συνέχεια συνελήφθη στην Καμπότζη στην Νοτιοανατολική Ασία και επαναπατρίστηκε το 2012 για να εκτίσει την ποινή του στην Σουηδία (η απόφαση έγινε δεκτή και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο), οπότε και του αποδόθηκαν οι επιπλέον κατηγορίες, τις οποίες αρνήθηκε.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της Στοκχόλμης, ο 28χρονος Σουηδός κατάφερε να μεταφέρει 24.200 σουηδικές κορώνες σε άλλους λογαριασμούς στην Ευρώπη και προσπάθησε σε αρκετές διακριτές συναλλαγές να κάνει το ίδιο για να μεταφέρει 683.000 ευρώ συνολικά.

Τον Μάιο του 2009, μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του, ο Anakata κάλεσε τους ομοϊδεάτες του στην λεγόμενη κατανεμημένη επίθεση της Σουηδικής κορώνας για να τιμωρήσει την δικηγορική εταιρεία που εκπροσώπησε τις δισκογραφικές εταιρείες, εντούτοις δεν είναι φανερό εάν οι κατηγορίες που οδήγησαν στην νεότερη καταδίκη του σχετίζονται με αυτή την ενέργεια.

Ο Svartholm Warg καταζητείται επίσης στην Δανία, όπου θεωρείται ύποπτος για απόπειρα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που τηρούνται στην πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος Σένγκεν (Schengen Information System), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Το Pirate Bay συνεχίζει να λειτουργεί και συντηρείται από άγνωστη ομάδα, καταχωρισμένο στα μητρώα .sx του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική. Στις 31 Μαΐου το Pirate Bay γιόρτασε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, 7 χρόνια μετά την εισβολή στα γραφεία του θυμίζοντας στο κοινό ότι «το Pirate Bay αναβιώνει ταχύτερα όταν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Σουηδίας τους κλέβουν τους server παρά όταν ο Tiamo μπεκρουλιάζει και κάτι κρασάρει ή ο Anakata κρυώνει και δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει...»

Εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης των πολιτών στην Ινδία!




Μετά την υπόθεση παρακολούθησης PRISM στις HΠA που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, το Reuters αποκαλύπτει ένα εκτεταμένο πλάνο παρακολούθησης από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και οι φορολογικές αρχές (!) τής Ινδίας, θα έχουν πρόσβαση στα email των χρηστών στις τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και τα SMS, χωρίς άμεση επίβλεψη από το κοινοβούλιο της χώρας.

Επιπλέον, οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στο Facebook, το  Twitter και το LinkedIn, όπως επίσης και τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπουργείου φέρεται να δήλωσε πως η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική και πως όλες οι χώρες έχουν αντίστοιχα προγράμματα επιτήρησης, για την προστασία των πολιτών και της χώρας από εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της ήδη από το 2009, προτείνοντας το "Centralized Monitoring System" (CMS) ως μέσο για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα.

...Η Apple αναγκάστηκε να "αναθεωρήσει" την πολιτική εγγυήσεων και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες...




Η Apple το προηγούμενο χρόνο είχε αναθεωρήσει την πολιτική εγγυήσεων που ακολουθεί στην Ιταλία με πρόστιμο της τάξεως των €900,000 για τη μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Ευρώπης, που υποχρεώνει κάθε εταιρεία να ακολουθεί πολιτική εγγύησης δύο χρόνων.

Μέχρι τώρα η Apple προωθούσε την εγγύηση που παρείχε στα προϊόντα της διάρκειας ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να ασκηθούν εναντίον της ένα πλήθος κριτικών από κυβερνήσεις και από καταναλωτικές. Όμως πλέον η εταιρεία αναθεώρησε την πολιτική της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου αυτή να συμφωνεί με τους νόμους, σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, διευκρινίζοντας την υποχρέωσή της να παρέχει διετή εγγύηση σε προϊόντα Apple, έπειτα από την αγορά τους.

Δεν διευκρινίζεται από πότε θα ισχύσει η νέα τακτική της εταιρείας, αλλά αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα παρείχε δύο χρόνια εγγύηση μόλις σε πρόσθετα, επιπληρωμή AppleCare πακέτα που διαθέτει.

PRISM: Ποιούς αφορά, ποιοί επωφελούνται και πώς δεν μπορείς να προστατευτείς με τίποτα!




Πριν από μερικές μέρες ήρθε στην επιφάνεια ένα νέο πρωτοφανές σκάνδαλο σύμφωνα με το οποίο οι μεγαλύτεροι διαδικτυακοί κολοσσοί όπως οι Google, Facebook, Microsoft, Yahoo, Apple κ.α. υποχρεούνται να μοιράζονται τα δεδομένα που αφορούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των χρηστών τους με την NSA και το FBI βάσει του μυστικού προγράμματος PRISM.

Τέτοια σενάρια κυκλοφορούσαν εδώ και πολλά χρόνια, για πρώτη φορά όμως στη δημοσιότητα δόθηκαν χειροπιαστές αποδείξεις ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας αντλούν μαζικά πληροφορίες από τους servers των προαναφερθεισών εταιρείων.

Η στάση της Google

Ενώ αρχικά -όπως και οι περισσότερες εταιρείες- η Google αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τους δύο κυβερνητικούς φορείς, αργότερα άλλαξε στάση και αποφάσισε να μιλήσει ευθέως για το πώς παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, Chris Gaither, ο κολοσσός της αναζήτησης δεν παρέχει απευθείας πρόσβαση στους servers της αλλά έχει έναν αποκλειστικό dropbox server για την NSA όπου τα αρχεία μεταφέρονται μέσω FTP, ενώ πιο σπάνια τα αρχεία εκτυπώνονται και παραδίδονται χέρι-με-χέρι.

Εν συνεχεία, η Google ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Eric Holder, και τον Διευθυντή του FBI, Robert Mueller, να της επιτρέψουν να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις εντολές που έχει λάβει από την κυβέρνηση σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα PRISM. Όπως αναφέρει στην επιστολή της, σκοπός της είναι να αποσαφηνίσει στην κοινή γνώμη ότι η ανάμειξη της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αναφέρουν τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα.

Ποιούς αφορά το PRISM;

Mπορεί το PRISM να σχετίζεται με τις επικοινωνίες που πραγματοποιούνται εντός των ΗΠΑ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι αποτελεί αμερικανική υπόθεση και δεν αφορά την Ευρώπη. Άλλωστε, όσο χρησιμοποιούμε υπηρεσίες αμερικανικής προελεύσεως και επικοινωνούμε με κατοίκους των ΗΠΑ, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να θεωρούμε ότι παραμένουμε ανεπηρέαστοι.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο, η Ευρωπαία Επίτροπος Viviane Reding ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το PRISM και άλλα τυχόν “μυστικά” προγράμματα παρακολούθησης μέσα από επιστολή που απέστειλε στον Eric Holder. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθιξε ήταν αν το πρόγραμμα στοχεύει και σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε τι είδους δεδομένα έχουν πρόσβαση οι αμερικανικές αρχές και πώς μπορεί κανείς να αποτρέψει την παρακολούθηση των επικοινωνιών του. Η Ευρωπαία Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί εντός των ημερών με τον Eric Holder στο Δουβλίνο για να συζητήσουν από κοντά όλα αυτά τα καίρια ζητήματα.

Άλλωστε, εκτός από τις ΗΠΑ πολλές είναι οι χώρες που ζητούν από τις τεχνολογικές εταιρείες να τους παρέχουν δεδομένα για τους χρήστες τους, με τρανά παραδείγματα τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, πολλά είναι και τα μέλη της ΕΕ που αντιδρούν στο PRISM αναφέροντας ότι έρχεται ενάντια στη νομοθεσία τους και ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεσολαβήσει, με πρώτη και κύρια τη Φινλανδία.

Τι με πειράζει αν δεν έχω κάτι να κρύψω;

Ορισμένοι ίσως αναρωτιούνται τι το τόσο κακό μπορεί να σου κάνει το PRISM εάν δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Το θέμα είναι ότι ο καθένας έχει κάτι να κρύψει ακόμα και αν δεν αφορά κάποια εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια και θα πρέπει να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του να μπορεί να προστατεύει την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά του δεδομένα. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις και ουδέποτε κάποιος ασχοληθεί με τις τηλεφωνικές συνομιλίες, τα μηνύματα και τα emails σου, εσύ θα πρέπει να ζεις με τη σκέψη ότι κάτι τέτοιο μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί.

Ποιοι επωφελούνται από το PRISM;

Είναι προφανές ότι αυτές που επωφελούνται κυρίως είναι οι εταιρείες κρυπτογράφησης, αφού οι χρήστες αντιλαμβάνονται πλέον τον κίνδυνο και στρέφονται προς τα προϊόντα τους. Εταιρίες όπως οι Silent Circle, GNUPG και Cryptocat παρέχουν κρυπτογράφηση end-to-end, κάτι που σημαίνει ότι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα δεδομένα σας θα πρέπει να τη ζητήσει απευθείας από εσάς τους ίδιους.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα δεδομένα μου;

Δυστυχώς αν θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή θα πρέπει να ξεχάσετε τις συνομιλίες από smartphones, τις αναζητήσεις στη μηχανή της Google, τις επισκέψεις στο Facebook, τα Skype, YouTube, Gmail, Yahoo Mail και Google Drive και να αναζητήσετε άλλες λιγότερο διαδεδομένες εναλλακτικές. Ειδάλλως θα πρέπει να ελπίζουμε ότι οι αντιδράσεις περισσότερων από 85 μεγάλων οργανισμών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των απλών χρηστών θα αποδειχτούν ικανές να δώσουν τέλος στο μυστικό πρόγραμμα παρακολούθησης των ΗΠΑ…

Εξωδικαστική συμφωνία: Η Apple επιστρέφει $300 ανά χρήστη... «βρεγμένου» iPhone στις ΗΠΑ!




H Apple δέχτηκε να καταβάλλει 53 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει τέλος στις μαζικές μηνύσεις καταναλωτών που διαμαρτυρήθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο για την πολιτική εγγυήσεων που ακολουθούσε η εταιρεία με βάση, εσφαλμένες όπως υποστήριξαν, ενδείξεις υγρασίας στους αισθητήρες iPhone και iPod Touch. H Apple αρνιόταν την κάλυψη της ζημιάς από την εγγύηση, όταν οι ενδείξεις άλλαζαν χρώμα.

Η Apple επέμεινε ότι οι αισθητήρες δεν ενεργοποιούσαν εσφαλμένα τις σχετικές ενδείξεις υγρασίας (συγκεκριμένα, υπήρχε μια κόκκινη φωτεινή ένδειξη μέσα στην υποδοχή σύνδεσης των ακουστικών). Σύμφωνα με την πολιτική της, εάν ο αισθητήρας προκαλούσε την αλλαγή του χρώματος στην σχετική ένδειξη, τότε η εγγύηση δεν θα κάλυπτε την ζημιά. Η αλλαγή του χρώματος υποδείκνυε ότι iPhone ή iPod touch είχαν βυθιστεί σε νερό ή είχαν βραχεί τόσο ώστε να μην καλύπτεται από την εγγύηση της Αpple, όπως δήλωνε ρητά.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι οι αισθητήρες της 3M Co. ενεργοποιούνταν από την υγρασία του περιβάλλοντος κατά την συνήθη χρήση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η υπόθεση αφορά 153.000 πελάτες της Apple.

Το Bloomberg διευκρινίζει ότι αναλογούν 300 δολάρια ανά πελάτη, ανάλογα με το μοντέλο iPhone και iPod touch.  Αφορά πελάτες τους οποίους αρνήθηκε να καλύψει την ζημιά η εταιρεία πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και για iPod Touch πριν τον Ιούνιο του 2010. Οι δικηγόροι μπορούν να διεκδικήσουν έως και το 30% από το ποσό που συμφωνήθηκε για την αμοιβή και τα δικαστικά έξοδα.

Rapid Information Overlay Technology (Riot): How Raytheon software tracks you online via your Social Networks Data!!! Software that tracks people on social media created by defence firm!!! Raytheon's Riot program mines social network data like a 'Google for spies', drawing fire from civil rights groups!!!




A multinational security firm has secretly developed software capable of tracking people's movements and predicting future behaviour by mining data from social networking websites.

A video obtained by the Guardian reveals how an "extreme-scale analytics" system created by Raytheon, the world's fifth largest defence contractor, can gather vast amounts of information about people from websites including Facebook, Twitter and Foursquare.

Raytheon says it has not sold the software – named Riot, or Rapid Information Overlay Technology – to any clients.

But the Massachusetts-based company has acknowledged the technology was shared with US government and industry as part of a joint research and development effort, in 2010, to help build a national security system capable of analysing "trillions of entities" from cyberspace.

The power of Riot to harness popular websites for surveillance offers a rare insight into controversial techniques that have attracted interest from intelligence and national security agencies, at the same time prompting civil liberties and online privacy concerns.

The sophisticated technology demonstrates how the same social networks that helped propel the Arab Spring revolutions can be transformed into a "Google for spies" and tapped as a means of monitoring and control.

Using Riot it is possible to gain an entire snapshot of a person's life – their friends, the places they visit charted on a map – in little more than a few clicks of a button.

In the video obtained by the Guardian, it is explained by Raytheon's "principal investigator" Brian Urch that photographs users post on social networks sometimes contain latitude and longitude details – automatically embedded by smartphones within "exif header data."

Riot pulls out this information, showing not only the photographs posted onto social networks by individuals, but also the location at which the photographs were taken.

"We're going to track one of our own employees," Urch says in the video, before bringing up pictures of "Nick," a Raytheon staff member used as an example target. With information gathered from social networks, Riot quickly reveals Nick frequently visits Washington Nationals Park, where on one occasion he snapped a photograph of himself posing with a blonde haired woman.

"We know where Nick's going, we know what Nick looks like," Urch explains, "now we want to try to predict where he may be in the future."

Riot can display on a spider diagram the associations and relationships between individuals online by looking at who they have communicated with over Twitter. It can also mine data from Facebook and sift GPS location information from Foursquare, a mobile phone app used by more than 25 million people to alert friends of their whereabouts. The Foursquare data can be used to display, in graph form, the top 10 places visited by tracked individuals and the times at which they visited them.

The video shows that Nick, who posts his location regularly on Foursquare, visits a gym frequently at 6am early each week. Urch quips: "So if you ever did want to try to get hold of Nick, or maybe get hold of his laptop, you might want to visit the gym at 6am on a Monday."

Mining from public websites for law enforcement is considered legal in most countries. In February last year, for instance, the FBI requested help to develop a social-media mining application for monitoring "bad actors or groups".

However, Ginger McCall, an attorney at the Washington-based Electronic Privacy Information Centre, said the Raytheon technology raised concerns about how troves of user data could be covertly collected without oversight or regulation.

"Social networking sites are often not transparent about what information is shared and how it is shared," McCall said. "Users may be posting information that they believe will be viewed only by their friends, but instead, it is being viewed by government officials or pulled in by data collection services like the Riot search."

Raytheon, which made sales worth an estimated $25bn (£16bn) in 2012, did not want its Riot demonstration video to be revealed on the grounds that it says it shows a "proof of concept" product that has not been sold to any clients.

Jared Adams, a spokesman for Raytheon's intelligence and information systems department, said in an email: "Riot is a big data analytics system design we are working on with industry, national labs and commercial partners to help turn massive amounts of data into useable information to help meet our nation's rapidly changing security needs.

"Its innovative privacy features are the most robust that we're aware of, enabling the sharing and analysis of data without personally identifiable information [such as social security numbers, bank or other financial account information] being disclosed."

In December, Riot was featured in a newly published patent Raytheon is pursuing for a system designed to gather data on people from social networks, blogs and other sources to identify whether they should be judged a security risk.

In April, Riot was scheduled to be showcased at a US government and industry national security conference for secretive, classified innovations, where it was listed under the category "big data – analytics, algorithms."

According to records published by the US government's trade controls department, the technology has been designated an "EAR99" item under export regulations, which means it "can be shipped without a licence to most destinations under most circumstances".


Πηγή: http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/10/software-tracks-social-media-defence?intcmp=239

Direct Video Link: http://cdn.theguardian.tv/brightcove/2013/2/8/130205CyberTracking-4x3.mp4

Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Οι καταδίκες για διαμοιρασμό/ανταλλαγή αρχείων (file-sharing) παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα»



http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=001-115845

DON'T TRACK US - Google tracks you. We don't. An illustrated guide.



4 GB RAM DDR3
320 GB HDD
2 κάρτες γραφικών: 9400 Μ και 9600 GT

1500 Ευρώ

Αθήνα, Αιγάλεω - 6972 42 12 04

Υποψίες για υψηλότερες τιμές προϊόντων στους ευκατάστατους χρήστες!




Νέες πολύ σοβαρές κατηγορίες ερευνά αυτή τη στιγμή το Γραφείο Θεμιτού Εμπορίου (OFT) εναντίον ιστοσελίδων που φέρονται να χρεώνουν τα προϊόντα τους διαφορετικές τιμές ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένας χρήστης είναι ευκατάστατος -βάσει των σελίδων που επισκέφτηκε προηγουμένως και των gadgets που χρησιμοποιεί κατά την πλοήγηση- οι εν λόγω εταιρείες θέτουν υψηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν δοκιμάσει την προσωποποιημένη πολιτική κοστολόγησης είναι και η Amazon, με το CEO της εταιρείας Jeff Bezos να παραδέχεται ότι το όλο πείραμα ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Σύμφωνα με το OFT, εάν η συγκεκριμένη πρακτική λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δε θα διστάσει να κινηθεί δικαστικά ενάντια στις εταιρείες που παραβιάζουν το δίκαιο προστασίας του καταναλωτή ή ακόμα και να αιτήσει τροποποιήσεις στην τρέχουσα νομοθεσία.

Κατηγορίες αντιμετώπισε και η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία RyannAir δίχως όμως να υπάρξουν τελικά αποδεικτικά στοιχεία που να τις επιβεβαιώνουν.

Paperless 2013: Η Google δίνει αγώνα για την κατάργηση του χαρτιού... ...και για την πιό στενή παρακολούθησή μας από τις Μυστικές Υπηρεσίες...




Την πρώτη κιόλας μέρα του έτους η Google (Google Drive) σε συνεργασία με τις HelloFax, HelloSign, Expensify, Fujitsu Scansnap, Manilla και Xero εγκαινίασαν τη νέα καμπάνια Paperless 2013, φιλοδοξώντας μέσα στο 2013 να δώσουν τέλος στον τεράστιο όγκο χαρτιού που καταναλώνεται κάθε χρόνο.

Μπορεί σήμερα να εκτυπώνουμε πολύ λιγότερο συγκριτικά με μια δεκαετία πριν, αλλά σύμφωνα με το U.S. Environmental Protection Agency, ένας υπάλληλος γραφείου κάνει κατά μέσο όρο χρήση 10.000 φύλλων χαρτιού το χρόνο!

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες εναλλακτικές λύσεις στη χρήση χαρτιού, από τις cloud υπηρεσίες αποθήκευσης εγγράφων (Google Drive, SkyDrive, Dropbox κ.α.) μέχρι τις online κρατήσεις και πληρωμές λογαριασμών, τις εφαρμογές κουπονιών και προσφορών και πολλά άλλα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, στόχος της νέας καμπάνιας είναι να “σώσει χρόνο, χρήμα και δέντρα”. Όλες τις υπηρεσίες που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή θα βρείτε στο http://www.paperless2013.org .

Ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών υιοθετούν τα Bitcoins για να παρακάμψουν το νόμο!




Στις 11 Απριλίου του 2011 το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έκλεισε τις τρεις μεγαλύτερες ιστοσελίδες poker των ΗΠΑ, κατηγορώντας 11 ανθρώπους για απάτη προς τις τράπεζες, ξέπλυμα χρήματος και παράνομο τζόγο. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι λογαριασμοί να παγώσουν και οι online παίκτες να χάσουν τα χρήματά τους μέσα σε μια νύχτα.

Προκειμένου λοιπόν να παρακάμψουν τη νομοθεσία, οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών βρήκαν τη λύση στο διαδικτυακό νόμισμα Bitcoin, το οποίο δε συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς, διακινείται ανώνυμα μέσα από ένα δίκτυο P2P και καμία αρχή ή κυβέρνηση δεν έχει πρόσβαση στις συναλλαγές. Επιπλέον, οι τελευταίες πραγματοποιούνται ταχύτατα μέσα σε λίγες μόνο ώρες, σε αντίθεση με τις τράπεζες που συνήθως απαιτούν μέχρι και 12 εβδομάδες.

Το κατά πόσο βέβαια η μη εμπλοκή των τραπεζών καθιστά τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών νόμιμες παραμένει ένα δύσκολο ερώτημα και όπως όλα δείχνουν σύντομα οι αρμόδιοι φορείς θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις…

Ηνωμένα Έθνη: Στενότερη παρακολούθηση των χρηστών online!




Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν μεγαλύτερη επιτήρηση των χρηστών στο Internet, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος και πάταξη των τρομοκρατών.

Στα πλαίσια συνεδρίου της Γραμματείας Ναρκωτικών και Εγκλήματος των ΗΕ, δημοσιεύτηκε εχθές μία έκθεση 148 σελίδων με τίτλο "Η χρήση του Internet για τρομοκρατικούς σκοπούς". Η έκθεση προειδοποιεί πως οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν για προπαγανδιστικούς λόγους, κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες διαμοιρασμού δεδομένων όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube και το Dropbox.

Το συμπέρασμα της έκθεσης, είναι πως "ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, είναι η έλλειψη ενός διεθνώς συμφωνημένου πλαισίου για την "αποθήκευση" των δεδομένων που τηρούνται από τους παρόχους Internet".  Μόνο η Ευρώπη μέχρι στιγμής έχει νομοθετήσει την υποχρεωτική διατήρηση των δεδομένων από τους ISPs.

Η έκθεση αυτή έρχεται ουσιαστικά να συνδράμει στην πίεση που ασκεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προς το Κογκρέσο, να εγκρίνει την παρακολούθηση των χρηστών από τους ISPs και την αποθήκευση της οnline δραστηριότητάς τους, όπως γίνεται και στην Ευρώπη.

Οι εισηγήσεις για την παρακολούθηση των χρηστών όμως πάνε πολύ παραπέρα, αφού στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως θα ήταν "επιθυμητή" η καταγραφή και αποθήκευση συνομιλιών από υπηρεσίες instant messaging και VoIP παρόχους όπως το Skype!

To iOS 6 παρακολουθεί τους χρήστες! Μάθετε πώς θα το αποφύγετε!




Κατά την παρουσίαση του iPhone 5, η Apple διαφήμισε το iOS 6 και τα περισσότερα από 200 νέα χαρακτηριστικά που αυτό εισήγαγε. Αυτό που "ξέχασε" όμως να αναφέρει, είναι οι νέες διαφημιστικές δυνατότητες που προσφέρει.
 
Το iOS 6 υποστηρίζει την τεχνολογία IFA ή IDFA (Identifier for Advertising) η οποία "παρακολουθεί" τις συνήθειες του κατόχου της κάθε συσκευής με την βοήθεια του UDID (Unique Device ID).
 
Η τεχνολογία IFA λειτουργεί περίπου όπως τα cookies στον browser, είναι προσωρινή και μπορεί να απενεργοποιηθεί. Αυτό που κάνει στην πράξη, είναι να δημιουργεί μία αίτηση για διαφήμιση ανάλογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε ή τα site που επισκέπτεστε και στην συνέχεια να στέλνει αυτό το αίτημα σε κάποιον Ad Server.
 
Με αυτό τον τρόπο, οι διαφημιστές είναι σε θέση να γνωρίζουν πως η τάδε συσκευή ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να του σερβίρουν την κατάλληλη διαφήμιση.
 
Αντίστοιχη δυνατότητα παρακολούθησης υπήρχε και στο παρελθόν, με τη διαφορά όμως ότι γινόταν σε επίπεδο εφαρμογής, με την Apple τότε να απειλεί τους developers πως αν δεν σταματούσαν να "παρακολουθούν" το UDID θα κατέβαζε τις εφαρμογές τους από το App Store. Πλέον, η επιλογή είναι σε επίπεδο λειτουργικού, είναι ενεργοποιημένη εξορισμού, και η παρακολούθηση γίνεται με τις "ευλογίες" της Apple. 
 
Εάν αυτή η πρακτική σας ενοχλεί μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, αν και πάλι εδώ η Apple έχει φροντίσει ώστε να... "κρύψει" την σχετική επιλογή σε διαφορετικό σημείο από ό,τι θα περίμενε κανείς.
 
Όσοι λοιπόν από εσάς έχετε iOS 6, μπορείτε να πάτε στις "Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες" (και όχι στο Απόρρητο) και κάνοντας scroll down θα βρείτε την επιλογή "Διαφήμιση". Επιλέγοντάς την, ανοίγει καινούργιο μενού με την επιλογή "Περιορισμός της Παρακολούθησης", η οποία είναι απενεργοποιημένη. Ενεργοποιήστε την και από δω και στο εξής οι διαφημιστές δε θα μπορούν να μάθουν τις συνήθειές σας...

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η Apple γιά τις "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ" εγγυήσεις των προϊόντων της, οι οποίες δεν τηρούν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία γιά 2 Έτη Εγγύηση!




EU Justice Commissioner Viviane Reding has reportedly penned a letter to member state ministers that asks them to verify that Apple is notifying customers that they are entitled to two-year product warranties.

As reported by Bloomberg, Reding wrote that Apple is "prominently" advertising its one-year warranty, but does not appear to be telling customers that EU law requires a minimum two-year warranty. As a result, customers might be buying pricier Apple Care plans rather than taking advantage of free, two-year plans.

"These are unacceptable marketing practices," Reding wrote.

Reding's office did not immediately respond to a request for comment.

The letter comes about a year after Apple incurred a 900,000 Euro ($1.2 million) fine from the Italian Antitrust Authority for misleading consumers when it comes to warranties. Apple provided "unclear information on payments for additional assistance offered to consumers" and had not "fully implemented the two-year guarantee by the producer," Italian officials said at the time.

According to Apple's Hardware Warranties website, Cupertino provides a one-year warranty on its products in the U.S. Despite the rules in the EU, however, the website also lists its warranties as valid for one year across Europe. A MacBook Air purchased in Italy, for example, includes a one-year warranty, the site says. A new iPad bought in France? Also one year.

A separate website elaborates on warranty option in the EU. "When you purchase Apple products, European Union consumer law provides statutory warranty rights in addition to the coverage you receive from the Apple One-Year Limited Warranty and the optional AppleCare Protection Plan," the website says.

More details are below; click for a larger image.

According to the EU, meanwhile, warranties apply across all member states. As of Sept. 2010, Apple introduced cross-border warranty repair services across all EU and European Economic Area countries.


Πηγή: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2410413,00.asp

Πορτογάλος εισαγγελέας ανακηρύσσει νόμιμη την πειρατεία!




Ελπίζοντας να περιορίσει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά πειρατείας στην Πορτογαλία, η τοπική ομάδα αντι-πειρατείας ACAPOR κατάθεσε μήνυση στον Γενικό Εισαγγελέα το περασμένο έτος, εναντίων 2.000  διευθύνσεων IP που υποτίθεται ότι ήταν sharers αρχείων.

Aυτή την εβδομάδα ο Πορτογάλος εισαγγελέας ανακοίνωσε μια  απόφαση που σίγουρα δεν θα ευχαρίστησε την αντιπειρατική ομάδα ACAPOR. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν είναι ενάντια στο νόμο να μοιραζονται έργα που υπόκεινται στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας για προσωπική χρήση, καθώς και ότι μια διεύθυνση IP δεν φτάνει για να προσδιορίσει έναν ένοχο.

Φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «Η πειρατεία είναι παράνομη”, τα μέλη της ACAPOR παρέδωσαν αρκετά δεδομένα με τις διευθύνσεις IP των δήθεν «παράνομων»-sharers στο αρχείο στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα πέρυσι.

Το Τμήμα Ερευνών και Ποινικής Δράσης (DIAP) εξέτασε τις καταγγελίες και ο εισαγγελέας επέστρεψε με την απόφαση του αυτή την εβδομάδα. Σε αντίθεση με ό, τι πίστευε και ήλπιζε η ACAPOR, οι 2.000 διευθύνσεις IP δεν θα ληφθούν υπόψιν στο δικαστήριο. Το κερασάκι στην τούρτα για την ACAPOR, ήταν όταν ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αρχείων για προσωπική χρήση δεν είναι ενάντια στο νόμο.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, και την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι σαφώς μη-εμπορική.

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανεπαρκή ενημέρωση μας!




Εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα καλούνται να καταβάλλουν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για παλαιότερη απόφασή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σχετικά με την παραβίαση των υποχρεώσεών τους όσον αφορά την ορθή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση των καταναλωτών.

Οι παραβάσεις είχαν σημειωθεί και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, κατά την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων, το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπολογίζεται ότι 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου είχαν επιβαρυνθεί οικονομικά χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί επαρκώς από τις εταιρίες.

Τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο COSMOTE και 700 χιλ. ευρώ για τη WIND Ελλάς. Εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής της Vodafone Ελλάδας για την ίδια υπόθεση.

Ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης κλήσεων αφορά τον αρχικό χρόνο ομιλίας για τον οποίο θα τιμολογηθείτε ανεξάρτητα από το εάν η κλήση σας διήρκεσε λιγότερο. Εάν ο ελάχιστος χρόνος είναι 60 δευτερόλεπτα, τότε κάθε φορά που καλείτε κάποιον για να πείτε «Καλημέρα» (μια συνομιλία δυο-τριών δευτερολέπτων) χρεώνεστε για κλήση πολλαπλάσιας διάρκειας. Για να διακρίνετε το μέγεθος της επιβάρυνσής σας σε μηνιαία βάση, ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό σας και αναζητήστε την συνολική διάρκεια των κλήσεών σας (πόσο πραγματικά μιλήσατε) και την τιμολογηθείσα διάρκεια (για πόσα λεπτά πληρώνετε).

Αντίθετες οι ΗΠΑ στον έλεγχο του διαδικτύου από τον ΟΗΕ! Υπέρ Ρωσία και Κίνα!




Αντίσταση πρόκειται να προβάλλουν οι ΗΠΑ στην αναθεώρηση μιας συνθήκης που θα έθετε το διαδίκτυο υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας που παρακολουθεί την υπόθεση.

Η Ουάσιγκτον θα υποβάλλει επίσημα την Παρασκευή τη θέση της για τη σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (UΙΤ-υπηρεσία του ΟΗΕ) η οποία θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Τέρι Κράμερ, ο ειδικός απεσταλμένος για τις διαπραγματεύσεις αυτές.

Ο κ. Κράμερ επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον αντιτίθεται στην πρόταση που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες και στοχεύει στο να φέρει το Διαδίκτυο στους κόλπους της UΙΤ.

"Το Διαδίκτυο γνωρίζει μια τέτοια ανάπτυξη επειδή ακριβώς δεν διευθύνεται με πολύ σχολαστικότητα και επειδή δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση ή πολυεθνικό οργανισμό", πρόσθεσε ο κ. Κράμερ ενώπιον φόρουμ που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της βιομηχανίας τεχνολογιών πληροφόρησης.

Αρκετοί κοινοβουλευτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν εκφράσει ήδη την έντονη αντίθεσή τους στο να περάσει το Διαδίκτυο υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ.

Η διάσκεψη της UΙΤ πρέπει να εκσυγχρονίσει μια συνθήκη που χρονολογείται από το 1998, όμως ορισμένες χώρες θέλουν να την χρησιμοποιήσουν ώστε αυτό το όργανο του ΟΗΕ να αναλάβει την ευθύνη για τον έλεγχο του Διαδικτύου.

Με το iOS 6 η Apple, οι Κυβερνήσεις και οι Μυστικές Υπηρεσίες αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο του iPhone, iPad, iPod σας! - Don’t Think Different: Apple Adds Straitjacket Mode to iOS!




Business iPad users beware. Your halcyon days of loading whatever the heck you want onto your tablet may be coming to an end.

Apple is set to introduce a couple of new features that will give corporate IT new ways to lock down the iOS 6 operating system, which powers the iPad and the iPhone, according to Zenprise, a mobile device management company that was briefed on the features by Apple.

When Apple releases iOS 6 next Wednesday, it will include “several powerful enterprise features that enhance the ease with which CIOs & IT departments can put mobile to work,” Zenprise said in a blog post.

For Fruit Ninja, Skype, or Angry Birds lovers, the most important feature may be something called App Lock. It lets corporate IT lock down the iPhone or iPad so that it runs just one predetermined application and new software cannot be installed by the user.

That will pave the way for a new generation of iPads that will work more like cash registers than tablets. “For example, if a retailer wants to use iPads to enhance the customer in-store experience, the iOS 6 app lock-out feature makes it so that the only app on the device will be the one for the job at hand,” Zenprise said in an e-mail message.

Apple didn’t respond to messages seeking comment for this story, so we don’t know if the company is already using the software to lock down iPads at One Infinite Loop.

Apple has a bit of a twisted relationship with corporate customers. Clearly, the company likes the fact that lots and lots of people are buying iPads and bringing them to work. During the iPhone 5 launch Wednesday, Tim Cook demoed custom apps written by companies like GE Capital, the Mayo Clinic, and Ducati, while bragging that 94 percent of the Fortune 500 are using, or at least testing out, iPads.

But first and foremost, Apple considers itself a consumer product company. Under Steve Jobs, the appeal to corporate types was definitely considered uncool.

But Tim Cook — who spent more than a decade at IBM before he signed on at Apple in the late 1990s — seems to be a bit more business-friendly, says Van Baker, an analyst with the Gartner research firm.

Under the radar, Apple runs programs to make its hardware more appealing to corporate users. Last year, we profiled Apple’s stealth efforts to sell iPads to hospitals. And in July, the company’s security team made its first-ever public appearance at the Black Hat security conference in Las Vegas, where a manager named Dallas De Atley bored the audience with a dry technical presentation on the security of iOS.

In March, Apple quietly slipped out new configuration management software that lets corporate types set up their own custom software builds for the iPhone or iPad and then configure 30 machines at a time.

Corporate types love that stuff, and Apple knows it, Baker says. “They realize that an awful lot of these devices are going into the enterprise and if they can at least be somewhat accommodating to the enterprise — if they can give them enough controls — that’s going to pave the way toward installing a heck of a lot of devices,” he says.

Also set for next week’s iOS launch, a new wallpaper feature that gung-ho corporate types might like, but which strikes us as simply mean.

It “allows the background of an iPad to be customized with the logo of a company so that these single purpose devices can be branded,” Zenprise said in an e-mail. “This mode can be ‘locked in’ so that the background will only display what the IT group mandates.”

This means the eradication of known productivity killers such as wallpaper with photos of kids, cats, or that funky motel you partied in at Joshua Tree last year.

One of the reasons that Apple has done so well in the enterprise is because CEOs and other executives have brought iPhones and iPads in to work and loved them so much that they have simply ordered the geeks in IT to support them.

And in that spirit, the wallpaper lockdown may be another play for the CEO’s heart, says Baker. “I’m sure that it’s to appeal to the vanity of the CEOs who want to have the company logo on them.”


Πηγή: http://www.wired.com/wiredenterprise/2012/09/apple-ios6-lockdown/

Η Apple συμμαχεί με Μυστικές Οργανώσεις της Σκοτεινής Νέας Τάξεως Πραγμάτων και δίνει τον εξ αποστάσεως έλεγχο των iPhone σε Κυβερνήσεις και Μυστικές Υπηρεσίες!!! - Apple granted patent to disable iPhone recordings near government buildings or political events!!!



You might think that the remote vehicle "start" capabilities offered through some car companies, like OnStar via General Motors, for example, is a "cool" thing to have. If so, realize this: A company that can remotely start your vehicle and unlock your door can also remotely shut you out of it or shut it down completely, especially if forced to do so by authorities (who may or may not have a court order to do so). That kind of technology works both ways, so to speak.

That's an important thing to consider, given the fact that Apple, Inc., was recently granted a patent enabling the company to wirelessly disable the camera function on specific iPhones in certain locations, "sparking fears that such techniques could be used to prevent citizens from communicating with each other or taking video during protests or events such as political conventions and gatherings," PrisonPlanet.com reported.

In this electronic day and age, just about all of us are aware that cellphone-generated video is easy to take and easy to upload to an audience of millions within moments. Most of us have seen the cellphone video of a fight or a confrontation or another impactful incident involving civilians and authorities. It's a powerful medium that very often offers a point of view not available to the mainstream media - but carried by them, nonetheless.

That may all be about to change.

Freedom is not a given

Theoretically, according to U.S. Patent No. 8,254,902, published recently, "apparatus and methods of enforcement of policies upon a wireless device" could be implemented with the flick of an electronic switch.

According to the patent:

Apparatus and methods for changing one or more functional or operational aspects of a wireless device, such as upon the occurrence of a certain event. In one embodiment, the event comprises detecting that the wireless device is within range of one or more other devices. In another variant, the event comprises the wireless device associating with a certain access point. In this manner, various aspects of device functionality may be enabled or restricted (device "policies"). This policy enforcement capability is useful for a variety of reasons, including for example to disable noise and/or light emanating from wireless devices (such as at a movie theater), for preventing wireless devices from communicating with other wireless devices (such as in academic settings), and for forcing certain electronic devices to enter "sleep mode" when entering a sensitive area.

What that means is, an encoded signal could possibly be transmitted to all wireless devices entering "a sensitive area" (and who defines what that is?) which would command them to disable all recording functions.

Feeling safer now?

The fear, obviously, is that this capability can and will be used by authorities at given times to control what you can and cannot document on your personal device, based on their whims and needs.

Not a good development for those who love freedom.

Just when technology was set to make more of the world instantly accessible...

This development comes on top of an innovation by technology companies to make wireless connectivity a major component of the latest cameras; this would not bode well for photographers and citizen journalists who are already having their first and fourth amendment rights trampled.

Says Michael Zhang at the tech site Peta Pixel:

"If this type of technology became widely adopted and baked into cameras, photography could be prevented by simply setting a 'geofence' around a particular location, whether it's a movie theater, celebrity hangout spot, protest site, or the top secret rooms at 1 Infinite Loop, Cupertino, California."

The same site offers some soothing advice as well:

"Companies often file patents for all kinds of random technologies that never end up seeing the light of day, so you shouldn't be too concerned about this latest document. It's just a warning of what the future could potentially hold."

Knowledge is power. We'll be keeping an eye on this development for our readers.

Sources:

http://www.naturalnews.com/037220_iPhone_recordings_patent.html

http://www.prisonplanet.com/apple-granted-patent-to-disable-cameras-according-to-location.html

http://www.petapixel.com/2012/08/30/apple-moves-a-step-closer-to-location-based-camera-disabling/

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=
%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=36&p=1&f=G&l=50&d=PTX
T&S1=%2820120828.PD.+AND+Apple.ASNM.%29&OS=ISD/20120828+
AND+AN/Apple&RS=%28ISD/20120828+AND+AN/Apple%29

H Google λογοκρίνει τα domains του Pirate Bay!




H Google, σιωπηλά έχει βάλει το Pirate Bay στη μαύρη λίστα των λογοκριμένων φράσεων αναζήτησης, χωρίς όμως να το έχει αποκλείσει εντελώς, τουλάχιστον όχι ακόμη, προφανώς στα πλαίσια των διεθνών πιέσεων για την πειρατεία.
 
Οι σελίδες του δημοφιλέστατου torrent tracker καταλογογραφούνται ακόμη από τη Google, αλλά ούτε η υπηρεσία Google Instant ούτε αυτή της αυτόματης συμπλήρωσης (Autocomplete) εμφανίζουν πλέον τα domains του Pirate Bay, συμπεριλαμβανομένων των thepiratebay.org, thepiratebay.com, και thepiratebay.se, ούτε σχετικές αναζητήσεις για αυτά.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google προβαίνει σε ανάλογες ενέργειες, αφού και πριν μερικούς μήνες, είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη λογοκρισία σε σχετικές αναζητήσεις torrents και torrent sites.

Αδιόρθωτη η Microsoft!




Σύμφωνα με το Reuters, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερευνούν νέα υπόθεση μονοπωλιακών πρακτικών, αφού σύμφωνα με καταγγελίες κατασκευαστών υπολογιστών, η Microsoft δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ανταγωνιστικών web browsers στα Windows 8.

Ο επίτροπος της ΕΕ Joaquin Almunia, δήλωσε πως η Microsoft είναι έτοιμη να ανακοινώσει μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές της και το δικαίωμα των χρηστών να επιλέγουν ποιον browser θα χρησιμοποιήσουν.

"Κατά τη διάρκεια επαφών μας με τον CEO της Microsoft, Steve Ballmer, με διαβεβαίωσε πως θα συμμορφωθούν πλήρως, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των ερευνών" δήλωσε ο Almunia, συμπληρώνοντας σχετικά πως "είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα".

Η Microsoft είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 1,68 δισ. ευρώ για μονοπωλιακές πρακτικές, περίπου πριν μια δεκαετία, ενώ το 2009 υπηρξε συμφωνία σχετικά με το να υπάρχει μια οθόνη επιλογής εκ μέρους του χρήστη για το ποιον browser θα χρησιμοποιήσει στα Windows.

Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν μόλις πριν από δύο μήνες και η εταιρεία εκ νέου βρέθηκε κατηγορούμενη από την ΕΕ, αφού σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 δεν είναι διαθέσιμη η οθόνη επιλογής browser, ώστε οι χρήστες να επιλέξουν μεταξύ των Internet Εxplorer, Firefox, Chrome, Opera και Safari.

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την παρακολούθηση του File Sharing!




Η κίνηση των υπηρεσιών διαμοιρασμού αρχείων όπως το BitTorrent, είναι δεδομένο πως παρακολουθείται από διάφορες εταιρείες, για λογαριασμό της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμπινχαμ της Αγγλίας, ανακάλυψαν πως η παρακολούθηση μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε λίγες ώρες, από τη στιγμή που κάποιος ξεκινήσει να κατεβάζει δημοφιλές υλικό.
 
Οι ερευνητές ανέπτυξαν software που προσομοιώνει τη συμπεριφορά ενός BitTorrent client και κατόπιν παρατήρησαν και κατέγραψαν τις συνδέσεις που έγιναν σε αυτό. Περίπου 40% των συνδέσεων έγιναν μέσα στις πρώτες 3 ώρες, ενώ η πιο αργή σύνδεση προγραμμάτων παρακολούθησης, έγινε μετά από 33 ώρες.
 
"Ο μέσος χρόνος μειώνεται όσο τα torrents βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα των δημοφιλέστερων, κάτι που σημαίνει πως η διαδικασία των παρακολουθήσεων των downloads, εξαρτάται άμεσα από το πόσο δημοφιλές είναι το υλικό", σημείωσαν οι ερευνητές.
 
Τα στοιχεία που συλλέγονται πάντως, φαίνεται πως δεν είναι αξιοποιήσιμα στο να στηρίξουν κατηγορητήριο, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, τα διάφορα προγράμματα παρακολούθησης συνδέονταν μεν στον client και διαπίστωναν πως υπήρχε δραστηριότητα διαμοιρασμού, δεν κατέγραφαν όμως τα αρχεία που μοιράζονταν.
 
Μεταξύ όσων παρακολουθούν τη δραστηριότητα του file-sharing, βρίσκονται οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, εταιρείες ασφαλείας, αλλά και κυβερνητικά εργαστήρια ερευνών.
 
Σχεδόν όλοι όσοι κατεβάζουν και μοιράζονται δημοφιλείς ταινίες και μουσική είναι καταγεγραμμένοι.
 
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως όσα δήλωσαν οι ερευνητές είναι μάλλον αντικρουόμενα. Από τη μία, τα προγράμματα παρακολούθησης ανιχνεύουν τα αρχεία που μοιράζονται και με βάση το πόσο δημοφιλή είναι, ξεκινούν την παρακολούθηση και την καταγραφή των στοιχείων του χρήστη. Άρα γνωρίζουν τί μοιράζεται. Υποστηρίζουν όμως επίσης, πως τα προγράμματα διαπιστώνουν τη δραστηριότητα αλλά δεν καταγράφουν τα αρχεία.
 
Αφού γνωρίζουν ήδη τί διαμοιράζεται, τι σημαίνει "δεν το καταγράφουν";

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Παράνομο το φιλτράρισμα περιεχομένου από τους ISP!




Μια απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ανατρέπει τα δεδομένα στην αέναη μάχη των "πειρατών" με τις εταιρείες που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα. Η εν λόγω απόφαση ενδέχεται να αποτελέσει πρόκριμα για τις μελλοντικές εξελίξεις.
 
Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο βελγικός φορέας SABAM που εκπροσωπεί μουσικές εταιρείες προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του παρόχου Internet με την επωνυμία Scarlet, αξιώνοντας να απαγορευτεί η ανταλλαγή αρχείων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Πρωτοδίκως, ο SABAM δικαιώθηκε, η Scarlet όμως προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έκριναν τελικά ότι το φιλτράρισμα του περιεχομένου αντίκειται στη ντιρεκτίβα E-Commerce και άρα δε μπορεί να εφαρμοστεί. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι τέτοια μέτρα επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των ISPs, καθώς είναι υποχρεωμένοι να "εγκαταστήσουν σύνθετα, ακριβά και μόνιμα συστήματα με δικά τους έξοδα". Με άλλα λόγια, η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης δεν επιτρέπει στην εκάστοτε εταιρεία να προσφέρει υπηρεσίες με τον τρόπο που αυτή επιθυμεί.
 
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποστηρίζει ότι οι providers υποχρεούνται να μπλοκάρουν συγκεκριμένα sites όταν υπάρχει απόφαση από εθνικό δικαστήριο, δε μπορούν να υποχρεωθούν, όμως, να παρακολουθούν την κίνηση των πελατών τους. Είναι σαφές ότι το Δικαστήριο επιχειρεί να κρατήσει λεπτές ισορροπίες, οι οποίες πάντως είναι θετικές για τους "πειρατές" σε σύγκριση με την έως τώρα τάση για ολική απαγόρευση της παράνομης διακίνησης με κάθε μέσο.
 
Μένει να δούμε αν η απόφαση αυτή μπορεί να ανατρέψει δεδομένα όπως ο "νόμος των τριών χτυπημάτων" στη Γαλλία. Ο πόλεμος θα έχει συνέχεια...

Ιταλική ρυθμιστική αρχή επιβάλει πρόστιμο 900.000 ευρώ στην Apple για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας σχετικώς με τις Εγγυήσεις των προϊόντων και με το Apple Care, και ανοίγει το δρόμο για διεκδίκηση αστικών αποζημιώσεων (ακόμη και αναδρομικών) από τους Ευρωπαίους καταναλωτές! Μετά από το πρόστιμο η Apple ενημερώνει τους Ιταλούς καταναλωτές ότι δικαιούνται 2 Έτη Εγγύηση! Γιατί δεν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία;




"An Italian regulatory agency has taken action against Apple for its sale of AppleCare extended warranty programs that overlap with standard warranties required by European law, effectively selling customers warranty protection that they do not need.

Apple's standard warranties are good for one year, with AppleCare extended warranties pushing that coverage out to a total of two or three years depending on the product. EUROPEAN LAW REQUIRES, HOWEVER, A STANDARD TWO-YEAR WARRANTY, OVERLAPPING OR ENTIRELY COINCIDING WITH APPLE'S SEPARATE APPLECARE OFFERINGS. Complicating the issue are differing warranty requirements for manufacturers and sellers, requirements that Apple has apparently argued are being satisfactorily met but with which regulators disagree.

The actions taken by the Italian consumer agency could result in fines levied against Apple and serve as the basis for civil actions by customers."


"FOLLOWING FINE, APPLE ALERTS ITALIAN CUSTOMERS TO THEIR FREE 2-YEAR WARRANTY.

Apple has begun alerting its Italian customers that they have a right to a two-year warranty on Apple's products as provided by Italian law. The move comes after Apple was issued a $1.2 million fine for allegedly misleading customers—the court decision documenting Apple's violation is now linked directly from the store.apple.it page.

Italy's Consumer Code provides all Italian customers with a two-year warranty that covers products that were defective at the time of sale. In December, Italy's Antitrust Authority accused Apple of obscuring this fact by pushing its own AppleCare Protection Plans, which extend coverage beyond the company-provided one year to three years.

The court decision linked from the Italian Store page details how Apple must change its marketing language for its AppleCare Protection Plans to reflect the existence of the two-year consumer code warranty. Directly linking the document, which also details the fines Apple had to pay, is an oddly transparent move by the company, but may be used to support the company's court appeal to the fine."


Πηγές:

http://www.macrumors.com/2011/05/27/apple-hit-with-tax-lobbying-protest-italian-investigation-into-applecare-offerings/

http://www.setteb.it/procedimento-dellantitrust-italiano-contro-apple-sulle-garanzie-11157

http://www.bbc.co.uk/news/technology-16339651

http://arstechnica.com/apple/news/2011/12/apple-hit-with-12-million-fine-for-misleading-italian-consumers.ars

http://arstechnica.com/gadgets/news/2012/01/apple-alerts-italian-customers-to-their-free-two-year-warranty.ars

http://store.apple.com/Catalog/it/Images/comunicazione_a_tutela_dei_consumatori.pdf


Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΕΙ 2 ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:

http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_el.htm

Το Skype (η Microsoft) αρνείται ότι άνοιξε κερκόπορτα για την αστυνομία...



Διαψεύδοντας τα ρεπορτάζ της Washington Post και άλλων αμερικανικών μέσων, η υπηρεσία Skype της Microsoft δηλώνει ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε πρόσφατα στα κέντρα δεδομένων της δεν έχουν στόχο να διευκολύνουν τις αρχές στην παρακολούθηση των κλήσεων και των μηνυμάτων των χρηστών.

Με ανάρτηση σε επίσημο εταιρικό ιστολόγιο, το Skype χαρακτηρίζει «ψευδή» τον ισχυρισμό ότι «προχώρησε σε αλλαγές της αρχιτεκτονικής του με εντολή της Μicrosoft, προκειμένου να προσφέρει στις διωκτικές αρχές μεγαλύτερη πρόσβαση στις επικοινωνίες των χρηστών του».

Η υπηρεσία ωστόσο δεν διαψεύδει ότι προσφέρει δεδομένα στην αστυνομία όταν αυτό απαιτείται από το νόμο. «Όταν ένας φορέας επιβολής του νόμου ακολουθεί την κατάλληλη διαδικασία, αποκρινόμαστε όταν αυτό απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Με την τελευταία της ανακοίνωση η υπηρεσία της Μicrosoft επιχειρεί να καθησυχάσει τις φήμες και τα ρεπορτάζ σχετικά με τη συνεργασία της με την αστυνομία.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν η Microsoft κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία «νόμιμης υποκλοπής», η οποία «έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει σιωπηλά την επικοινωνία μεταξύ τουλάχιστον δύο οντοτήτων». Η αίτηση αναφερόταν συγκεκριμένα «στο Skype και υπηρεσίες σαν το Skype», παρόλο που κατατέθηκε 17 μήνες πριν η Microsoft αγοράσει τελικά το Skype για 8,5 δισ. δολάρια.

Η υπόθεση απασχόλησε αυτή την εβδομάδα την Washington Post, η οποία έγραψε ότι, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, το Skype «επέκτεινε τη συνεργασία του με τις διωκτικές αρχές ώστε να καταστήσει τα online chat και άλλα δεδομένα των χρηστών διαθέσιμα στην αστυνομία».

Η διεύθυνση της εταιρείας δεν αρνείται ότι συνεργάζεται με τις αρχές όταν αυτό της ζητηθεί βάσει του νόμου, διαβεβαιώνει όμως ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησε στην υποδομή της δεν ανοίγουν νέα κερκόπορτα για υποκλοπές από την κυβέρνηση.

Το λογισμικό Skype βασιζόταν παλαιότερα σε υπολογιστές των ίδιων των χρηστών προκειμένου να εντοπίζουν οι συνδρομητές του ο ένας τον άλλο και να συνδέονται για κλήση. Τώρα, όμως, οι κλήσεις δρομολογούνται μέσω κέντρων δεδομένων, ή «υπερκόμβους», τους οποίους νοικιάζει η Skype στο υπολογιστικό νέφος της Amazon και της Microsoft.

H εταιρεία διαβεβαιώνει πάντως ότι οι κλήσεις φωνής και βίντεο δεν καταγράφονται από τα κέντρα δεδομένα της εταιρείας, αφού τα δεδομένα ανταλλάσσονται απευθείας μεταξύ των χρηστών. Εξαίρεση είναι η περίπτωση τηλεδιασκέψεων με περισσότερα από δύο πρόσωπα, οπότε η κλήση πρέπει να περνά από τους διακομιστές τους για τεχνικό λόγο.

Όσον αφορά τα μηνύματα κειμένου, η ανάρτηση αναφέρει ότι ορισμένα από αυτά αποθηκεύονται στα κέντρα δεδομένων για να παραδοθούν αργότερα σε όλες τις συσκευές του παραλήπτη. Σύμφωνα με την πολιτική ασφάλειας και ιδιωτικότητας του Skype, τα στιγμιαία μηνύματα (ΙΜ) αποθηκεύονται για χρονικό διάστημα 30 ημερών κατά το μέγιστο, εκτός αν επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο να γίνει διαφορετικά».

Όταν οι αρχές «ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες και μας ζητηθεί πρόσβαση σε μηνύματα που βρίσκονται προσωρινά σε διακομιστές μας, θα το κάνουμε» αναφέρει η νέα ανάρτηση, τονίζοντας όμως ότι αυτό συμβαίνει «μόνο αν απαιτείται από το νόμο και είναι τεχνικά εφικτό».

Seattle Rex vs. Apple: The Verdict Is In...




A few years ago, Apple sold me a $4,000 computer with a defective graphics chip/logic board. The defective part was the Nvidia 8600M GT GPU, and when it was discovered that the machine was defective, Apple refused to take it back and issue me a refund. Instead, they promised to replace the 8600M GT boards when they failed, up to 4 years from the date of purchase.

Three years later, the board failed, and predictably, Apple refused to replace it. Instead, they used the fact that the machine wouldn’t boot (due to the failed logic board) to deny the repair. Not only that, but in addition, they tried to charge me a hefty sum of money to have it replaced, knowing full well that Nvidia pays for the full repair cost.

Three and a half months ago, after having my repair denied, I announced on this very site that I was going to sue Apple. Reading these lawsuit threats often, many people assumed that I was bluffing or blowing off steam, but true to my word, I did exactly what I said I was going to do. I sued Apple.

I did not take this step lightly, however. In the months following the announcement, I did everything in my power to keep my dispute with Apple out of the court system.
First, I filed a complaint with the Better Business Bureau. In their rebuttal to the BBB, Apple blatantly lied about the diagnostics they had run on my computer, and the BBB promptly closed the case, leaving Apple’s “A+” rating intact.

Next, I spoke with Apple Executive Services … three separate times. Each time, I was told that “We value each customer and hope that they have a positive experience with Apple, and are sorry that you did not have this experience, but you will get nothing.” … or something to this effect.

After that, I sent a demand letter to Apple via certified mail. I informed them that if I did not have my issue resolved within 10 days, I would sue.

Only then, after Apple failed to reply, did I file a Small Claims lawsuit.

Last week, the trial was held.

I arrived at the King County Courthouse shortly after 8am, and about forty five minutes later, the clerk performed roll call. Imagine my surprise when I learned that Apple had sent not one, but two people to represent the company. When Apple told me that I would get nothing, they really meant it.

After calling roll, and before calling the docket, the clerk went down the case list and asked each litigant if they would be willing to try mediation. Mediation keeps cases out of the court system, and keeps the outcomes confidential. This is especially beneficial to companies, as having judgements issued against them by customers is bad PR.

Always one to exhaust all good-faith remedies before resorting to more drastic measures (really, nobody can say I didn’t try my hardest to stay out of court), I agreed to try mediation, and to my surprise, so did Apple.

Since everything said in the mediation room is confidential, I cannot go into details about what happened there, but I will tell you that it failed, and the case was sent back to the courtroom.

In retrospect, I am glad that mediation did fail. After seeing that Apple sent two guys … two guys who were in continuous contact with Apple legal via text and cell … I knew that I was outgunned, outspent, and out-everything elsed. $500,000,000,000 vs. $37 and a pack of chewing gum is not a fair fight. Because of this, I offered settlements that were ridiculously favorable to Apple and unfavorable to myself, but even these were rejected. Thank goodness that they were.

After failing mediation, shortly after 11am, we were called before the judge, sworn in, and I read my opening statement. I said basically everything I’ve been saying on this blog for the last several months. I stuck to the facts, handed my exhibits to the clerk (several printed pages), and was as professional as possible.

When it was Apple’s turn, their representatives opened by throwing a hail mary pass. While holding up the press release outlining the 8600GT replacement program, they claimed that, because the CPU in my MacBook Pro was clocked at 2.6Ghz, and not 2.4Ghz, or 2.5Ghz as stated in the release, that I had a completely different computer … one that was not subject to the 4 year replacement program.

You see, when I ordered my MacBook Pro, I paid about $300 extra for them to up-clock the chip from 2.5Ghz to 2.6Ghz. Yes, it was a classic Apple ripoff, and yes, I was dumb to order it, but I did it, mea culpa.

I had absolutely no idea that it would be used against me in a court of law to explain to a judge why I should not be covered by an extended warranty, and it caught me off-guard. Perhaps, despite everything, I am still a bit naive, because not even I expected Apple to just … lie. At least not in such a silly manner.

Remember, I was not going up against the owner of some taco stand, I was up against the most profitable company in the USA. I honestly expected more than a silly fib.
After listening to Apple, the judge turned to me and asked for my response, and I explained to him, in detail, that the chips, logic boards, and GPUs in all of the MacBook Pro models were the same, regardless of the speed at which the CPUs had been clocked.

Confused, the judge turned to Apple and asked, “Is this true?”

There was some awkward silence as the Apple guys exchanged uncomfortable looks between each other, before one of them finally said “Yes, it is.”

“So, this machine IS covered by the 8600GT repair program?”, asked the judge.

“Yes it is, your honor”, replied Apple.

So, there we were. Not more than 2 minutes into the trial, and Apple conceded to trying to hoodwink the judge.

This is more or less the way the rest of the trial played out. I made a point, Apple rebutted it with something completely off-the-wall and irrelevant, and I explained to the judge why Apple’s rebuttal was nonsense. I took the time to explain everything clearly, I answered all of the judge’s technical questions in detail, and at one point, the judge even declared that he would accept my testimony as that of an “expert witness”.

Apple, well, they didn’t really have a defense. They just kept repeating things like “It’s Apple’s policy to do this”, and “It’s Apple’s position that we do that”. The Apple guys seemed genuinely surprised that I knew as much as I did about computer hardware. I’m not trying to insult iPeople, at least not in this article, but during both mediation and the trial, I realized that Apple has a strong expectation that their users not be tech-savvy and, as such, Apple seems used to infantilizing and bamboozling their customers with silly and nonsensical explanations of highly technical matters.

Years ago, I remember debating the Mac vs. Everything Else issue with a friend of mine, and every time I would bring up the relative attributes of a particular component, he would always respond with “Specs don’t matter!”

I thought he was just being stubborn, but after this experience, I realize that this type of “I don’t care about gigahertz and whatchamajiggers, I just know that Macs use pixie dust and purple elephant dung to make magic!” mentality is a part of the Apple culture from the top down. From the lowest-level sales rep all the way up to the corporate guys.

As the trial went on, I showed the judge evidence that the 8600M graphics cards were known to be defective, I showed him that I had an 8600M in my machine, and I explained to him that, despite their promise to do so, Apple refused to replace my board because it would not boot, and it would not boot because the 8600M had failed.

The judge accepted these explanations, and when he asked Apple what it would cost to replace my logic board if I paid in cash, I interjected and explained to the judge that if Apple replaced only the logic board, it would simply be another logic board with a defective GPU, therefore, such a solution would not be acceptable.

The judge responded by asking Apple if my machine could be fitted with a different GPU, and when they replied “No, that machine will only accept an 8600M GT”, the judge declared my make & model of MacBook Pro to be defective and unrepairable by any means.

Eventually, over the continued objections of the Apple folks (one of the guys kept arguing that I should give Apple one last chance to fix it), I was awarded a cash amount. The amount I was awarded is enough to replace the computer, which means that I should once again have a 17″ laptop. Assuming Apple actually pays me.

Now, I didn’t get everything I asked for. When I filed the suit, I was pissed off, so I asked for the kitchen sink … a refund of Apple Care (which I only purchased when I learned the machine was defective), compensation for loss of use, and even some punitive damages.

Had I been able to show loss-of-use damages, I probably would have gotten them, but the judge awarded what would “make me whole” … essentially, putting me back in the same place that I was before Apple wronged me. This being the case, I received compensation for the machine itself, plus court costs, costs of service, etc.
It was a fair ruling, a little more than I expected actually, and I thanked the judge.

The Apple guys, well, they were none too happy. By the time I stood up, they had already beat a hasty path to the courtroom door. I was going to offer my hand, thank them for their time, and explain that it was nothing personal, but they weren’t interested in any of it.

And that was that.

I guess what they say is true. The sun even shines on a dog’s butthole every now and then, and on this day, I got myself a nice tan.

David faced Goliath, and not unlike the AT&T case a couple of months ago, David somehow, someway, came out on top.

Even though I’m glad it turned out the way it did, one question still nags me:

Why?

Why did it have to come to this?

At one point, the judge asked Apple how much it would have cost them to have simply replaced my logic board when I had taken it in, and one of the Apple guys said “Oh, it wouldn’t have cost us anything, Nvidia foots the bill for each board we replace.”

The judge’s face almost hit the floor as he shot me a quizzical look, to which I just shrugged. I knew that he, and everyone else in the courtroom was thinking the same thing:
If Apple could have replaced my logic board at no cost to themselves, then why in the hell did they drag this out for so long, and why did they send two people to court to try and make sure that I got absolutely nothing? Friends, this is a question I have been asking myself for three months, and it is a question that I do not have the answer to.

You know, I fully respect a person or a company that stands up for himself/itself when they are in the right. It’s the correct thing to do.

What I don’t understand, however, is why Apple fought so hard against me when they were clearly in the wrong. It wasn’t even a judgement call. I knew they were wrong, the judge knew they were wrong, the clerk knew it, the audience knew it, and you could tell … you could just tell that Apple knew it as well.

And what of the shareholders? What should they make of this? Apple’s stock has been an E-ticket ride lately, but this incident should really give shareholders pause. I mean, what kind of judgement are the current leaders of Apple using?

Think about it … instead of repairing my computer under the repair program that they, themselves, announced … at absolutely no cost to themselves … Apple paid two guys to come to Downtown Seattle, and … well … lie, so that I would not have a non-defective computer. When you factor in the time it took them to get here, the time spent in court, and the time to get home, Apple paid two guys a day’s wages to defend this suit.

In addition, instead of paying nothing for the repair, they paid a legal team to oversee the case, and, oh yeah … you guys, the shareholders, are buying me a new computer too. Thanks.

As far as I can tell, Apple spent all of this time and money, solely to be a bully. Was that really money well-spent? I mean, you can almost excuse the holy wars against Adobe, Samsung, Android, and the prototype guys … but a local blogger?

The obsessiveness of crushing all perceived enemies, no matter how big or small, regardless of whether they are wrong or right, should be of concern to all iFans and financiers. It’s getting to the point where it’s really, really just sick.

Gone are the days of the scrappy underdog, throwing a hammer through the window of conformity, and what has emerged is … well, it’s far worse than what it was rebelling against.
Apple has become the Orwellian nightmare that it warned us about some 30 years ago. A huge vehicle of sameness backed by legions of newthink practitioners, gleefully cheering as Big Bully annihilates one thoughtcriminal after another.

Apple may be profitable, but it’s not well. Something is wrong at the highest levels, and if I was strongly tied to the company financially, I might be worried. Although blinded by Apple’s success in the near-term, I don’t think history will judge the company favorably.

Anyway, now comes the hard part.

Collecting the money. A judgement is only a piece of paper. It’s worth nothing if you can’t collect.

If what I have seen from Apple is any guide, they will spend $50 Million to get out of paying my four-figure judgement, simply out of spite. Just how much of the shareholder’s money will Apple end up spending because they tried to screw Seattle Rex remains to be seen.

I’ll fight on, though. No matter how many obstacles Apple throws in my way, I’ll keep going. After all, it’s what I do. I guess you can say I …

Think Different.

Update:
Wow, this article really set off a firestorm. I’ve received scores of emails from people who were given the same “it won’t boot so we won’t repair it” explanation that I was, and were forced to pay for the repair out of their own pocket.

This really is a larger suit, perhaps a class-action suit in the making (as much as I detest class-actions for their unfairness toward the class), and I am exploring the possibilities of bringing a second suit against the company for fraud, misrepresentation, etc.

I’m simply astounded by how many people received the same treatment as myself over the 8600M issue.


Πηγή: http://www.seattlerex.com/seattle-rex-vs-apple-the-verdict-is-in/

DO NOT BUY iPHONES WHILE VACATIONING IN TURKEY!

This man has a 32GB iPhone 4S he bought 500 € on a trip to Turkey. Oddly, once back home he wanted to turn his iPhone to it then displayed continually “Low Battery” (battery empty) on the screen. He then loaded his cell phone but after several hours of charging, the same message indicating a dead battery was then appear. He had therefore decided to dismantle its iPhone 4S and, surprise!


Le plus FAKE des iPhone 4S vient de Turquie από Spi0n

Οι πλημμύρες της Ταϋλάνδης πλημμυρίζουν με απληστία την αγορά σκληρών δίσκων!




Η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και μήνες. Οι καταστροφικές πλημμύρες της Ταϋλάνδης είχαν ή έχουν  διακόψει τις εργασίες σε αρκετά εργοστάσια σκληρών δίσκων με αποτέλεσμα την σήμερον ημέρα, οι τιμές αυτών να έχουν πιάσει... κορυφή, με αύξηση του κόστους κτήσης που ξεπερνάει πολλές φορές το 150%!!!!

Έτσι, ένας ταπεινός δίσκος που προχτές κόστιζε €70, σήμερα μπορεί να κοστίζει παραπάνω από €170! Και όμως αυτό δεν είναι το χειρότερο στην κοροϊδία που υπόκειται σήμερα ο καταναλωτής...


Οι πλημμύρες αυτές καθ' εαυτές

Οι πλημμύρες είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό την εποχή των μουσώνων στην Ταϋλάνδη. Ξεκίνησαν από τα μέσα Ιούνη (δηλαδή πριν 7 ολόκληρους μήνες), και αν και δεν γνωρίζουμε ημερομηνίες (μόνο για ένα εργοστάσιο της WD που χτυπήθηκε τον Οκτώβρη και επανήλθε σε παραγωγή τον Νοέμβρη), μπορούμε να πούμε πως το φαινόμενο μπορεί να είναι υπαρκτό, αλλά πιθανώς όχι στον βαθμό που παρουσιάζεται!

Για όσους δε δεν πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας, θα τους υπενθυμίσουμε μια σχετικά πρόσφατη ιστορία, αυτή κάποιων κατασκευαστών μνήμης που επικαλέσθηκαν πριν κάποια χρόνια ζημιές από παρακείμενο σεισμό στα εργοστάσια τους, για να αυξήσουν κατακόρυφα τις τιμές στις μνήμες, με αποτέλεσμα να καταδικαστούν με μεγάλα πρόστιμα αργότερα.

Και πράγματι, όσο υπαρκτές και να είναι οι πλημμύρες, ας αναλογιστούμε πως:

• Τα εργοστάσια των μεγάλων κατασκευαστών δίσκων δεν είναι παραγκούπολες, ούτε φτιαγμένα από άχυρο, ούτε τοποθετημένα σε τρύπες.

• Στην Ταϋλάνδη παράγεται το 25% των δίσκων παγκοσμίως. Όχι το 100%, όχι το 50%, το ένα τέταρτο κύριοι, της παγκόσμιας παραγωγής!

• Πώς είναι δυνατόν τα ασφάλιστρα που αποδίδονται από την καταστροφή π.χ. στην WD να είναι το 1/5 με 1/6 της "εκτιμώμενης" καταστροφής;

Μπορούμε να κατανοήσουμε πως ακόμη και ένα εργοστάσιο να μπορεί να λειτουργήσει, καταστροφές σε υποδομές ή τρίτους συνεργάτες να το κρατάνε πίσω, αλλά μήπως τελικά όλα αυτά είναι δικαιολογίες και υπερβολές γιατί αυτή η πλημμύρα βολεύει φοβερά κάποιους;


Η τροφική αλυσίδα: Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό

Μετά τις πλημμύρες, οι μεγάλοι κατασκευαστές αρχικά προειδοποίησαν για πιθανά προβλήματα στην διαθεσιμότητα δίσκων. Κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά, ένα φαινόμενο που περιγράφονταν αργότερα από κάποιους αναλυτές κάπως έτσι: "Όταν έγινε το Τσουνάμι στην Ιαπωνία, όλοι αντιδράσαμε υπερβολικά, οπότε με την πλημμύρα στην Ταϋλάνδη, μάλλον συνέβη το ανάποδο, και κανείς δεν αντέδρασε -αν και θα έπρεπε".

Η συνέχεια λοιπόν ήταν πιο δραματική, με συνεχείς ενημερώσεις για μια τραγική κατάσταση στην Ταϋλάνδη, για ελλείψεις μακροπρόθεσμες σε δίσκους, με σενάρια καταστροφής κ.λπ. Επαναλαμβάνω: Η Ταϋλάνδη κατέχει μόλις το 25% της παγκόσμιας παραγωγής δίσκων ενώ πραγματική ενημέρωση για το τί συμβαίνει υπάρχει (ή τουλάχιστον έχουμε βρει εμείς) για εργοστάσια της Western Digital!

Έτσι λοιπόν, η αγορά πληροφορικής άρχισε μεθοδευμένα να σπρώχνεται προς τον πανικό. Και εδώ υπάρχει το δεύτερο μεγάλο κομμάτι υποψίας:

Οι κατασκευαστές ενημέρωσαν πως θα παρέδιδαν χωρίς προβλήματα τα μεγάλα συμβόλαια και τις σταθερές τους προ-παραγγελίες στους μεγάλους κατασκευαστές-συνεργάτες τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι υπόλοιποι θα πλήρωναν με κάποιο τρόπο την νύφη. Και όντως, π.χ. οι τιμές σε laptops των μαζικών κατασκευαστών δεν έχουν ανέβει! Το πρώτο "στρώμα" συνεργατών λοιπόν, δεν επηρεάστηκε ποσώς.

Το δεύτερο στρώμα, δηλαδή οι μεγάλοι εισαγωγείς εδώ και εκεί, επηρεάστηκαν σε ένα βαθμό, μικρό ή μεγάλο εξαρτώμενοι από την σχέση τους με τους κατασκευαστές δίσκων. Εκεί που όλοι πιέστηκαν δεν ήταν άλλοι από την τελευταία τρύπα του ζουρνά - τα καταστήματα λιανικής (και μαζί τους οι καταναλωτές), που πλήρωσαν το μάρμαρο της "καταστροφής", είτε γιατί οι κατασκευαστές δίσκων τιμολογούσαν πολύ πιο ακριβά στα κανάλια λιανικής, είτε γιατί οι εισαγωγείς προτίμησαν πρώτα να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες (συναρμολογούμενα PCs) και μετά να πουλήσουν δίσκους στον υπόλοιπο λαό!!!


Προβλέψεις

Και πάμε στο επόμενο μεγάλο ερώτημα, τον χρόνο ανάκαμψης και εξομάλυνσης της κατάστασης. Αρχικά διαβάσαμε αναλυτές να αναφέρουν πως πλήρη ανάκαμψη θα είχαμε ως τα μέσα του 2012. Κάποιοι από αυτούς είναι αισιόδοξοι, π.χ. το IHS προβλέπει πως η ενίσχυση της παραγωγής σε εργοστάσια εκτός Ταϋλάνδης θα δημιουργήσει το πρώτο τετράμηνο του 2012 υπερπροσφορά και κάθετη πτώση τιμών. Άλλοι αναλυτές πάλι προβλέπουν πως όλο το 2012 θα υπάρχει πρόβλημα και ανωμαλία στην αγορά! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα από τα γραφόμενα αυτά είναι πραγματικά. Μπορούμε σίγουρα όμως να νιώθουμε υποψιασμένοι και απορημένοι...


The Intel incident

Καθώς οι σκληροί δίσκοι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των περισσότερων σημερινών υπολογιστών, η αύξηση των τιμών και η έλλειψη τους, προκαλεί προβλήματα σε όλη την βιομηχανία, ή τουλάχιστον αυτό υποστήριξε η Intel σε press conference του CEO της, αναφέροντας πως οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν πτώση στις προβλέψεις κερδοφορίας της εταιρείας. Τόσο η AMD όσο και η NVidia πάντως δεν δείχνουν να συμφωνούν, με την πρώτη ειδικά να διαψεύδει αντίστοιχη πρόβλεψη μέσω τους δικού της CEO. Μήπως για κάποιους η κατάσταση αυτή βόλεψε ως δεκανίκι για να δικαιολογηθεί η δική τους πτώση μεριδίου στην αγορά;


Μπορούν οι πλημμύρες να αποτελέσουν τη απαρχή την παντοκρατορίας των Solid State Drives;

Η αλήθεια είναι πως οι τιμές των SSDs είναι πλέον πολύ κοντά στο να χαρακτηριστούν υποφερτές. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφού τα 128 GB ενός "γρήγορου" SSD κοστίζουν σήμερα όσο ένας δίσκος 1,5 - 2 TB. Φυσικά υπάρχουν αγορές όπου τα SSD έχουν μεγαλύτερη διείσδυση, όπως τα φορητά μηχανήματα, όπου ζητούμενο δεν είναι η χωρητικότητα αλλά η υψηλή απόδοση.

Μπορεί σήμερα να μην δείχνουν τα SSDs ικανά να αναπληρώσουν το κενό στην αγορά των σκληρών δίσκων, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή κερδίζουν έδαφος, και όσο οι τιμές των σκληρών δίσκων παραμένουν υψηλές, τόσο δίνουν χρόνο στην αγορά στο να μπει στον πειρασμό να δοκιμάσει την νέα τεχνολογία..


Το κερασάκι στην τούρτα: Δεκεμβριανές μειώσεις εγγυήσεων σε Western Digital και Seagate

Και σαν να μην έφταναν όλα τα στραβά και ανάποδα που ταλαιπωρούν τον καημένο χρήστη, ξαφνικά η WD ρίχνει τις εγγυήσεις σε όλο το εύρος των προϊόντων της, ενώ (ύποπτα) αμέσως ακολούθησε και η Seagate, με τραγικές μειώσεις εγγύησης σε πολλά (πρώην) φθηνά μοντέλα - μειώσεις από 3 χρόνια σε 1 χρόνο, αρχής γενομένης της 30ης Δεκεμβρίου! Δεν θα σταθώ στο ότι η κίνηση αυτή των δύο εταιρειών έχει μυρωδιά lobbying -ελπίζω μόνο το θέμα να μην περάσει στα ψιλά. Εκείνο που με λυπεί είναι πως σε μια εποχή που ο καταναλωτής θα πρέπει να πληρώσει διπλάσια και βάλε για το ίδιο προϊόν, η κατασκευάστρια εταιρεία του, ρίχνει την χαριστική βολή  μειώνοντας την εγγύηση αυτού, δηλαδή πληρώνουμε περισσότερα για να έχουμε λιγότερα!


Επίλογος

Προσωπικά θεωρώ πως η όλη κατάσταση αποτελεί 100% υπαιτιότητα των δύο μεγάλων κατασκευαστών δίσκων, Seagate και WD, γιατί είτε άθελα είτε ηθελημένα, αυτοί δημιούργησαν τόσο την έλλειψη λόγω διαχείρισης εργοστασίων, όσο και γιατί έσπειραν έναν πανικό που πλέον είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Επιπρόσθετα δείχνουν να μην έχουν καμία ευαισθησία για τον τελικό καταναλωτή, μειώνοντας συντονισμένα σε μια τόσο δύσκολη εποχή τις εγγυήσεις των προϊόντων τους.

Το ότι οι μαγνητικοί δίσκοι και κατ' επέκταση οι κατασκευαστές τους, αποτελούν τον επόμενο δεινόσαυρο της πληροφορικής, το γνωρίζουμε όλοι. Αν όμως συνεχίσουν να δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά με τον τρόπο που λειτουργούν, τότε ο μετεωρίτης που θα τις αφανίσει δια παντός, ίσως δεν αργήσει τόσο πολύ να πέσει -αν δεν έχει πέσει ήδη...


Πηγή: http://oem.gr/main/index.php/apothikeutika-mesa/4627-plimires-tis-taylandis-plimirizoun-me-aplistia-tin-agora-skliron-diskon

Privacy In The Clouds - Privacy and Digital Identity: Implications for the Internet



http://www.ipc.on.ca/images/resources/privacyintheclouds.pdf

Μήνυση στην FTC γιά να σταματήσει το Google να συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα χωρίς την συναίνεση των χρηστών!



http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231149543

Το Κόμμα των Πειρατών στην Ελλάδα!



http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231149735

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ACTA ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!



http://avaaz.org/en/eu_save_the_internet/

ACTA: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

What is ACTA? Say NO to ACTA!



http://www.stopacta.info

ACTA Explained - ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ACTA!

Λογισμικό επιτρέπει την συνακρόαση διαδικτυακών συνομιλιών, ούτως ώστε οι Διωκτικές Αρχές να μπορούν με ευκολία να παρακολουθούν ακόμα και τα τεκταινόμενα στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή του φερόμενου ως ύποπτου χρήστη, ενεργοποιώντας κάμερα και μικρόφωνο!



H παγκοσμίως γνωστή ομάδα Ευρωπαίων χάκερ Chaos Computer Club καταγγέλει ότι η γερμανική αστυνομία έχει σχεδιάσει έτσι το λογισμικό που, υπό όρους και δη, δικαστική εντολή, της επιτρέπει την συνακρόαση διαδικτυακών συνομιλιών ώστε να μπορεί με ευκολία να παρακολουθεί ακόμα και τα τεκταινόμενα στον ίδιο χώρο με τον υπολογιστή του φερόμενου ως ύποπτου χρήστη ενεργοποιώντας κάμερα και μικρόφωνο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει το CCC, οι Αρχές μπορούν να ξεπεράσουν τη δικαιοδοσία τους εάν δεν υπάρχει έλεγχος. Μάλιστα προσθέτουν ότι ο σχεδιασμός του λογισμικού αυτού είναι τόσο φτωχός ώστε θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης όχι μόνο από τις Αρχές αλλά και από τρίτους.

Επίσης, αναφέρουν ότι η ανάλυση που έκαναν τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η κερκόπορτα που ανοίγει ο «δούρειος ίππος» των Αρχών είναι ανοικτή ακόμα και για τη μεταφορά ή τη διαγραφή αρχείων στον υπολογιστή του χρήστη, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την μέθοδο έρευνας που έχουν υιοθετήσει οι Αρχές,  με την άδεια του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, από το 2008.

Διαβάστε πως τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς της η ομάδα Chaos Computer Club.

Εντούτοις, το "malware" που υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια της η ομάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στην γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εταιρεία αντιικού λογισμικού F-Secure, η οποία εξέτασε τον κώδικα και επιβεβαίωσε ότι περιέχει keylogger, δηλαδή καταγράφει ότι πληκτρολογεί ο χρήστης σε σειρά εφαρμογών, όπως στην εφαρμογή διαδικτυακής επικοινωνίας με φωνή, κείμενο ή βίντεο Skype, τον browser Firefox, το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων MSN Messenger, το ICQ και άλλα. Επίσης επιβεβαίωσε ότι μπορεί να παίρνει screenshot και να καταγράφει συνομιλίες με ήχο.

Πάντως, σύμφωνα με άρθρο στο δικτυακό τόπο faz.net γερμανικής εφημερίδας η ύπαρξη της κερκόπορτας στο trojan της γερμανικής κυβέρνησης είναι γνωστή και έχει συζητηθεί δημοσίως.


Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231132416

Νέο σοβαρότατο "νεοταξικό" ολίσθημα της Apple: Η υπηρεσία MobileMe λογοκρίνει εξερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δεν τα αποστέλει!



http://www.cultofmac.com/apple-may-be-invisibly-filtering-your-outgoing-mobileme-email-exclusive

Η εκμετάλλευση των Διαδικτυακών Τραπεζικών Συναλλαγών (Web Banking)...



Πηγή: http://maga.gr


Η χώρα μας έστω και με αργούς ρυθμούς (και με αργές ταχύτητες), πέρασε επιτέλους στην εποχή της ευρείας χρήσης του διαδικτύου από τους πολίτες της.

Αυτό θα συμπέρανε κάποιος ότι είναι δείγμα προόδου της χώρας, μιας και τώρα πολλές εργασίες που απαιτούσαν στο παρελθόν χρόνο, κόπο και συνεπώς κόστος τώρα απλουστεύονται γίνονται πιο άμεσες, αξιόπιστες και φθηνότερες.

Γιατί είναι δείγμα πολιτισμού να μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς του νερού, του ρεύματος, του τηλεφώνου χωρίς να στήνεσαι σε ουρές, είναι πιο βολικό να υποβάλεις την φορολογική σου δήλωση από το σπίτι σου χωρίς να επισκέπτεσαι τις πολύβουες εφορίες, είναι κέρδος χρόνου να μην χρειάζεται η φυσική σου παρουσία στην τράπεζα προκειμένου επί παραδείγματι να μεταφέρεις χρήματα στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έκλεισες για τις διακοπές σου και πολλά άλλα.

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ότι οι εταιρείες και οι τράπεζες θα ενίσχυαν και θα επέκτειναν την λογική της web εξυπηρέτησης δίνοντας κίνητρα στους καταναλωτές. Γιατί όταν δεν απαιτείται η φυσική παρουσία σου σε μια συναλλαγή, τότε το όφελος που υπάρχει είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα:

1) Απαιτούνται λιγότεροι υπάλληλοι – άρα και χαμηλότερο κόστος – για την εξυπηρέτηση των πελατών.
2) Αυξάνεται ο όγκος των συναλλαγών – άρα και τα έσοδα – μιας και οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου.
3) Βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, εφόσον μειώνεται και ο όγκος των πελατών που έχουν να εξυπηρετήσουν. Αυτό προφανώς συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικότητά τους.
4) Από την εναλλακτική δυνατότητα web εξυπηρέτησης που μια εταιρεία προσφέρει, ενισχύεται το brand name της.
5) Η εταιρεία που προσφέρει ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πληρωμών, προτιμάται έναντι των ανταγωνιστών της που δεν προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Οι εταιρείες και οι τράπεζες λοιπόν αντί για τους προαναφερθέντες λόγους, να κάνουν έκπτωση στους πελάτες που δεν τις επιβαρύνουν με την φυσική τους παρουσία, αντίθετα τους επιβαρύνουν!

Συγκεκριμένα αναφέρω Τράπεζα (προς το παρόν δεν θα αποκαλύψω το όνομά της) που χρεώνει με 0,85 € τον λογαριασμό της Ε.Υ.Δ.Α.Π. σε περίπτωση που τον πληρώσεις μέσω της web banking υπηρεσία της!

Σε γραπτή ερώτηση που έθεσα προς την Τράπεζα για ποιο λόγο χρεώνει με ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό τον εν λόγω λογαριασμό, ενώ για παράδειγμα η χρέωση της ίδιας τράπεζας για την Δ.Ε.Η είναι 0,30 € η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «γνωρίζετε ποιες είναι οι χρεώσεις μας πριν προβείτε στην εξόφληση των λογαριασμών».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με την διοίκηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. αυτή υποστήριξε ότι δεν έχει κάποιο όφελος από τις χρεώσεις αυτές. Όταν όμως ζήτησα γραπτά την απάντησή της, τότε άρχισαν οι απαντήσεις του στυλ ότι πρέπει να περάσετε από εδώ και να υποβάλλεται αίτηση και άλλα γνωστά Ελληνικά γραφειοκρατικά κολλήματα.

Στο σημείο αυτό βέβαια προκύπτει ηθικό και πρακτικό ζήτημα, μιας και η εταιρεία Ε.Υ.Δ.Α.Π δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εγώ δεν λαμβάνω κάποια προμήθεια, άρα κακώς με εμπλέκετε. Γιατί κάθε εταιρεία – ιδιαίτερα δε όταν αυτή είναι συμφερόντων του δημοσίου – έχει την υποχρέωση απέναντι σους πελάτες της, να ελέγχει τις τράπεζες για τις χρεώσεις που αυτές τους επιβάλλουν.

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου λοιπόν, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως οι ενώσεις καταναλωτών ακόμα δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του ζητήματος που προκύπτει. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε φθάσει στο σημείο αντί να έχουμε έκπτωση για την επιλογή μας να κάνουμε ηλεκτρονικά τις πληρωμές μας, τελικά να παρακαλάμε να έχουμε φθηνότερες χρεώσεις!

Με την πολιτική αυτή που ακολουθούν πολλές εταιρείες και τράπεζες – και που στηρίζεται κυρίως στην αμάθεια και απάθεια των καταναλωτών – σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην πρόοδο της Ελληνικής κοινωνίας, την βελτίωση του εργασιακού τους περιβάλλοντος, στην οικονομική ελάφρυνση των καταναλωτών σε μια δύσκολη για αυτούς περίοδο, στην εκπλήρωση των στόχων της «κοινωνικής ευθύνης» που πρέπει να έχουν.

Η Apple έχει γίνει ρουφιάνος των Μυστικών Υπηρεσιών και μας κατασκοπεύει μέσω των 3G συσκευών της;




Διαστάσεις χιονοστιβάδας τείνει να λάβει η αποκάλυψη ότι όλες οι συσκευές της Apple οι οποίες έχουν 3G, καταγράφουν με πάσα χρονική λεπτομέρεια τις γεωγραφικές συντεταγμένες των μετακινήσεων του κατόχου τους, και τις αποθηκεύουν τόσο στις συσκευές όσο και στα Αντίγραφα Ασφαλείας (Backups) που κρατά το iTunes μέσω του συγχρονισμού (Sync).

Οι αντιδράσεις είναι πολύ έντονες και οι Νομικές Επιπλοκές ενδέχεται να μετατραπούν σε άνευ προηγουμένου εφιάλτη γιά την Apple.

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το εάν αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο ή και αυτομάτως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τις συσκευές προς την Apple και προς τους Υπερυπολογιστές των Μυστικών Υπηρεσιών χωρίς την συγκατάθεση του κατόχου τους, γεγονός το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο...

Got an iPhone or 3G iPad? Apple is recording your moves.
A hidden file in iOS 4 is regularly recording the position of devices.
http://radar.oreilly.com/2011/04/apple-location-tracking.html

iPhone tracking: The day after.
Analysis and criticism came in the wake of our iPhone tracking story.
http://radar.oreilly.com/2011/04/iphone-tracking-followup.html

Κατεβάστε την εφαρμογή, η οποία αποδεικνύει του λόγου το αληθές:
iPhone Tracker
http://petewarden.github.com/iPhoneTracker/

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ! ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ 2 ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ!



Πηγή: http://ec.europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_en.htm

Μορφή .PDF


Guarantees


Two-year guarantee

Wherever you buy goods in the EU, you have two years to request repairs or replacement if they turn out to be faulty or not as advertised. If a product cannot be repaired or replaced within a reasonable time or without inconvenience, you may request a refund or price reduction.
The two-year guarantee period starts as soon as your goods are delivered, and you must inform the seller of the fault within two months of discovering it.
The seller is always liable, and in some EU countries you also have the right to request a remedy from the producer.


Sample story: Non-conformity of goods is not always immediately apparent

Mirek ordered a laptop, which appeared to work well. However, more than a year after buying it, he discovered that it had less memory than it was supposed to have. Although this problem had not been obvious to him immediately, and the laptop was still functional, it nonetheless did not conform to what was advertised when he bought it. Mirek was therefore able to obtain a refund from the shop.


Additional seller's guarantee

Shops will often offer you a guarantee, either included in the product price or at an extra cost. This does not replace the minimum two-year guarantee, which you still have.
Similarly, if a shop sells you a new product more cheaply on a 'no guarantee' basis, this only means that you don't have any additional protection. You still have two years to seek redress if the product turns out to be faulty or not as advertised.


Sample story: Your two-year guarantee cannot be shortened by a commercial guarantee

Carla bought a hairdryer with a six-month seller's guarantee. When it broke after eight months, she took it back to the shop. The shop assistant told her that her guarantee had run out, and that she was not eligible for a refund. Carla rightly pointed out that she had a full two-year guarantee under EU consumer protection law, and that the seller's six-month guarantee only offered additional protection.


Second-hand goods

In the case of second-hand goods, the buyer and seller can agree to a guarantee period of less than two years, but no shorter than one year. This should be made clear to you at the time of purchase.

Συγκεκριμένο Modem/Router που δίνει η OnTelecoms "δεν έχει Firewall και δεν επιτρέπει στον χρήστη να το διαχειριστεί και να το ρυθμίσει"!




Το είδαμε και αυτό!

Το Modem/Router "ΟΝΕ 100 - ONEACCESS NETWORKS" που δίνει η On Telecoms "δεν έχει Firewall και δεν επιτρέπει στον χρήστη να το διαχειριστεί και να το ρυθμίσει, αλλά ρυθμίζεται και ελέγχεται μόνο από την On Telecoms"!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το Τμήμα Εξυπηρετήσεως Πελατών της On Telecoms, το οποίο αρνείται να δώσει εξηγήσεις αλλά και τους κωδικούς προσβάσεως του Modem/Router σε συγκεκριμένο πελάτη, του οποίου ο Server υπέστη καλόβουλη εισβολή από Hackers οι οποίοι δεν έκαναν ζημιά, αλλά εγκατέστησαν κάποιο φαινομενικώς άκακο λογισμικό P2P.

Το παράξενο είναι ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του Modem/Router έχει ενσωματώσει Firewall στην συσκευή...

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μίας Οργουελικής πραγματικότητος τύπου "1984", αλλά τεχνολογικό "παράδοξο" στην Ελλάδα του 2011!

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΔΙΕΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!



Πηγή: http://ec.europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/guarantees/index_en.htm

Μορφή .PDF


Guarantees


Two-year guarantee

Wherever you buy goods in the EU, you have two years to request repairs or replacement if they turn out to be faulty or not as advertised. If a product cannot be repaired or replaced within a reasonable time or without inconvenience, you may request a refund or price reduction.
The two-year guarantee period starts as soon as your goods are delivered, and you must inform the seller of the fault within two months of discovering it.
The seller is always liable, and in some EU countries you also have the right to request a remedy from the producer.


Sample story: Non-conformity of goods is not always immediately apparent

Mirek ordered a laptop, which appeared to work well. However, more than a year after buying it, he discovered that it had less memory than it was supposed to have. Although this problem had not been obvious to him immediately, and the laptop was still functional, it nonetheless did not conform to what was advertised when he bought it. Mirek was therefore able to obtain a refund from the shop.


Additional seller's guarantee

Shops will often offer you a guarantee, either included in the product price or at an extra cost. This does not replace the minimum two-year guarantee, which you still have.
Similarly, if a shop sells you a new product more cheaply on a 'no guarantee' basis, this only means that you don't have any additional protection. You still have two years to seek redress if the product turns out to be faulty or not as advertised.


Sample story: Your two-year guarantee cannot be shortened by a commercial guarantee

Carla bought a hairdryer with a six-month seller's guarantee. When it broke after eight months, she took it back to the shop. The shop assistant told her that her guarantee had run out, and that she was not eligible for a refund. Carla rightly pointed out that she had a full two-year guarantee under EU consumer protection law, and that the seller's six-month guarantee only offered additional protection.


Second-hand goods

In the case of second-hand goods, the buyer and seller can agree to a guarantee period of less than two years, but no shorter than one year. This should be made clear to you at the time of purchase.

Είσαι καταναλωτής; Έχεις δικαιώματα! Διεκδίκησέ τα!



Επειδή το τελευταίο διάστημα η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ., έχει δεχτεί αρκετά παράπονα και καταγγελίες από καταναλωτές, οι οποίοι στις αγορές τους αντιμετώπισαν την δυστροπία των επιχειρήσεων για αλλαγή ελαττωματικού προϊόντος... αλλά και να παραπέμπουν τον καταναλωτή στον παραγωγό αυτού ή στον εισαγωγέα προσπαθώντας να μεταβιβάσουν την ευθύνη που έχουν έναντι των καταναλωτών.

Έχει συμβεί σε όλους μας να αγοράσουμε ένα προϊόν και σύντομα να εμφανίσει προβλήματα στη λειτουργία του. Όταν, όμως, ζητήσουμε την επισκευή του χωρίς χρέωση, συμβαίνει ένα παράδοξο φαινόμενο: οι πωλητές και οι υπάλληλοι που ήταν τόσο χαμογελαστοί και καθησυχαστικοί κατά την αγορά του προϊόντος, αλλάζουν πλήρως πρόσωπο! Η πιο συνηθισμένη απάντηση τους είναι πως την τάδε λειτουργία ή το τάδε ελάττωμα «δεν το καλύπτει η εγγύηση».

Αποτέλεσμα; Μας δίνουν τις εξής επιλογές: Είτε να πληρώσουμε για την επισκευή είτε να... ανεχθούμε την ελαττωματική λειτουργία εφ' όρου ζωής. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές οι επιλογές μας. Ο Αστικός Κώδικας από το 2002 εναρμονίσθηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και μας παρέχει ορισμένα δικαιώματα. Αν και λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν, στην πραγματικότητα μπορεί να τα ασκήσει ο καθένας από εμάς! Διαβάστε για αυτά, ασκήστε τα και προστατέψτε την τσέπη σας!


1. Πότε ένα προϊόν θεωρείται «ελαττωματικό»;

«Ελαττωματικό» θεωρείται ένα προϊόν, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, όταν δεν έχει τις «συμφωνημένες ιδιότητες». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως όταν αγοράζουμε ένα αντικείμενο, ο πωλητής μας το περιέγραψε ή μας ανέφερε συγκεκριμένες λειτουργίες του ή το διαφήμισε στην τηλεόραση ή τοποθέτησε καρτελάκι επάνω του με τις ιδιότητες του κλπ. Όλες αυτές οι πληροφορίες θεωρούνται «συμφωνημένες ιδιότητες». Αν έστω και μία από αυτές δε λειτουργεί στην εντέλεια, το προϊόν είναι σύμφωνα με το νόμο «ελαττωματικό».


2. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ αν το προϊόν που αγόρασα είναι ελαττωματικό;

Αν αγοράσατε ένα προϊόν και αποδείχθηκε ελαττωματικό, έχετε τα δικαιώματα του Αστικού Κώδικα αλλά και του Νόμου "περί προστασίας των καταναλωτών" και την ενσωματωμένη κοινοτική οδηγία που αναφέρονται στα δικαιώματα των καταναλωτών, Αυτά μπορείτε να τα ασκήσετε είτε μόνοι σας, προφορικά ή γραπτά,η με την συνδρομή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ή άλλης Νόμιμης Ένωσης Καταναλωτών ή μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το κατάστημα αγοράς. Σύμφωνα με το νόμο, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι να επανορθώσουν το ελάττωμα, γιατί αυτοί έχουν συνάψει τη «σύμβαση πώλησης» μαζί σας.

Αν για παράδειγμα αγοράσατε από την χ επιχείρηση μία τηλεόραση Sony, αυτός που ευθύνεται για να επανορθώσει το ελάττωμα, είναι η χ επιχείρηση , και όχι η Sony. Άρα, όταν μιλήσετε στους πωλητές της επιχείρησης χ, αν αυτοί σας παραπέμψουν στη Sony, με την αιτιολογία ότι «ο κατασκευαστής παρέχει την εγγύηση και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη» αυτό είναι παράνομο! Ο λόγος είναι πως ο νόμος επιβάλλει σε οποιονδήποτε πουλάει κάτι, να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό που πουλάει, ακριβώς επειδή κερδίζει μέσω αυτού.


3. Αν το προϊόν έχει «εγγύηση» σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ;

Την εγγύηση συνήθως την παρέχουν οι κατασκευαστές των προϊόντων, πχ. η sony, η delonghi, η apple κλπ. Υπάρχει η παρανόηση πως αν ο κατασκευαστής μας παρέχει εγγύηση, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε αυτόν, και όχι στο κατάστημα αγοράς. Αυτό είναι λάθος! Στην πραγματικότητα, η εγγύηση του κατασκευαστή λειτουργεί συμπληρωματικά, δηλαδή αποκτάτε ένα είδος «διπλής προστασίας»: έχετε το «δικαίωμα επιλογής» μεταξύ περισσότερων επιχειρήσεων που είναι και οι δύο υποχρεωμένες να επισκευάσουν το προϊόν.

Ας πάρουμε το παράδειγμα με την ελαττωματική τηλεόραση Sony που αγοράσατε από την χ επιχείρηση Έστω ότι ένα μήνα μετά την αγορά, η τηλεόραση δε λειτουργεί. Επιστρέφετε στην επιχείρηση χ και απαιτείτε να διορθώσουν την τηλεόραση, χωρίς να σας χρεώσουν τίποτα.

Αν σας παραπέμψουν στη Sony, εξηγείστε ευγενικά πως ο νόμος υποχρεώνει τον πωλητή, δηλαδή την χ επιχείρηση να διορθώσει το ελάττωμα. Το αν η Sony παρέχει μία έξτρα εγγύηση είναι θέμα άσχετο και απλά καθιστά εσάς πιο εξασφαλισμένους. Δεν αναιρεί τη νομική υποχρέωση της χ επιχείρησης να διορθώσει το ελάττωμα! Άρα, αν θέλει o η χ επιχείρηση να κάνει χρήση της εγγύησης της Sony, μπορεί με δικά της έξοδα να στείλει την τηλεόραση στην αντιπροσωπεία της Sony. Εσείς, πάντως, δεν οφείλετε να πληρώσετε τίποτα απολύτως!


4. Τι δικαιώματα έχω αν αγόρασα ελαττωματικό προϊόν;

Ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 540) προβλέπει πως ο αγοραστής έχει το δικαίωμα:
Α. Να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο
Β. Να μειώσει το τίμημα
Γ. Να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση

Με απλά λόγια, συνεχίζοντας το παράδειγμα με την τηλεόραση, πηγαίνετε στην χ επιχείρηση και απαιτείτε να διορθώσουν την τηλεόραση. Αν η διόρθωση δε λύνει το πρόβλημα, μπορείτε να απαιτήσετε να σας την αντικαταστήσουν, δηλαδή να σας δώσουν άλλη τηλεόραση ίδιας μάρκας και μοντέλου.

Αν ισχυρισθούν πως δεν υπάρχει καμία άλλη ίδια τηλεόραση στο κατάστημα, τότε θα ασκήσετε το «δικαίωμα μείωσης του τιμήματος». Αυτό σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να απαιτήσετε να σας επιστρέψουν ένα τμήμα από τα χρήματα που καταβάλατε, ώστε η νέα αξία να ανταποκρίνεται στην ελαττωματική τηλεόραση.

Αν, όμως, δεν επιθυμείτε να κρατήσετε την ελαττωματική τηλεόραση τότε μπορείτε να ασκήσετε το λεγόμενο «δικαίωμα υπαναχώρησης» από τη σύμβαση. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να πείτε «δηλώνω πως υπαναχωρώ από τη σύμβαση» και να επιστρέψετε την τηλεόραση απαιτώντας να σας επιστρέψουν τα χρήματα.


5. Μέσα σε πόσο χρόνο πρέπει να ασκήσω αυτά τα δικαιώματα;

Στο σημείο αυτό υπάρχουν ίσως οι μεγαλύτερες παρανοήσεις. Ο νόμος δίνει προθεσμία 2 χρόνια για να ασκήσετε όλα τα παραπάνω δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πως από το νόμο έχετε εγγύηση απέναντι στο κατάστημα αγοράς για δύο χρόνια!

Πολλά καταστήματα εκμεταλλεύονται την άγνοια των πολιτών και θέτουν διάφορες προθεσμίες που τους ...συμφέρουν και οι οποίες είναι τελείως παράνομες. Πχ.«εγγύηση μόνο για ένα χρόνο», «επιστροφή του προϊόντος μέσα σε 14 μέρες για να σας το αντικαταστήσουμε» κλπ. Αν το κατάστημα ισχυρισθεί κάτι τέτοιο, με ψυχραιμία εξηγείστε πως ο νόμος σας παρέχει τα δικαιώματα για δύο χρόνια και απειλείστε να τους καταγγείλετε.


Για περισσότερη ενημέρωση και καταγγελίες στο τηλέφωνο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.: 28210 92666.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων,

Ιωάννα Μελάκη


ΠΗΓΗ: http://enosikatanaloton.blogspot.com/2011/01/blog-post_06.html

The Faulty iMac Saga: We Have Your Internal Memo, Apple!






The Faulty iMac Saga, Chapter 1: The Beginning

The Faulty iMac Saga: Chapter 2, Even Steve Jobs Can't Fix 'Em

The Faulty iMac Saga, Chapter 3: We Have Your Internal Memo, Apple

The Faulty iMac Saga, Chapter 4: Apple Buying Out Customers

The Faulty iMac Saga, Chapter 5: The Moment of Truth

The Conclusion to the Faulty iMac Saga: The Beginning of the Fix

Προσοχή στις μνήμες RAM χωρίς συσκευασία!



Πολλά καταστήματα πωλούν Μνήμες RAM χύμα (Bulk), χωρίς σφραγισμένο αντιστατικό περίβλημα και χωρίς σφραγισμένη συσκευασία.

Μην αγοράζετε ποτέ αυτές τις μνήμες, διότι δεν γνωρίζετε εάν είναι καινούργιες ή μεταχειρισμένες και δίοτι ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα και βλάβες στον υπολογιστή σας.

Η Apple μεταμορφώνεται σε Big Brother;



http://www.defectivebydesign.org/macappstore

Το ΠΛΑΙΣΙΟ καταργεί το ηλεκτρονικό του κατάστημα;



Τις τελευταίες 3 εβδομάδες, το γνωστό σε όλους μας ΠΛΑΙΣΙΟ έχει αλλάξει εντελώς την ιστοσελίδα του (http://www.plaisio.gr) από ηλεκτρονικό καταστήμα σε ιστοσελίδα εκθέσεως προϊόντων, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα της αλυσίδας.

Πλέον ο επισκέπτης της ιστοσελίδος του ΠΛΑΙΣΙΟΥ περιορίζεται πάρα πολύ όσον αφορά τις επιλογές που έχει γιά διαδικτυακές αγορές ή γιά αγορές μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας, εφ' όσον περίπου το 70-80% των προϊόντων τα οποία εκτίθενται στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα και είναι αδύνατον να αγορασθούν διαδικτυακώς ή τηλεφωνικώς.

Γνωρίζουμε ότι αρκετοί καταναλωτές είναι άκρως δυσαρεστημένοι με αυτή την ακατανόητη αλλαγή.

Είναι αδύνατον να φαντασθούμε τους λόγους που οδηγούν μία εταιρεία σαν το ΠΛΑΙΣΙΟ σε τέτοιες αυτοκαταστροφικές κινήσεις, οι οποίες πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος της εταιρείας, αλλά εάν αυτό συνεχισθεί οι καταναλωτές εξ ορισμού θα στραφούν αλλού, με ότι και εάν αυτό συνεπάγεται γιά το ΠΛΑΙΣΙΟ.